Nacházíte se: WALL.czExcel šablony › Evidence docházky a plánování směn
Kategorie: Excel šablony

Evidence docházky a plánování směn

ExcelDva šikovné nástroje v Excelu do práce pro ty, kteří si dělají docházkový list v Excelu nebo vytváří plán směn pro své zaměstnance.

Aktualizace:
10.02. 2008 - Soubor Plán směn.xls je rozšířen na 30 zaměstnanců. Opraven přestupný rok. Rozšíření a odemčení buněk v Klíči směn. Přidán list s přehledem zaměstnanců a hodin (list je odemčený a můžete si dle libosti upravit). Pro nepřetržitý provoz přidáno pole "Rekondinční volno".

Evidence docházky:

Jedná se o jednoduchý formulář na evidenci docházky s pevnou pracovní dobou, ranní směny pondělí až pátek. List a buňky se vzorci jsou zamčené (bez hesla), takže nelze vzorce smazat. Editoru maker jsem nechal otevřený a můžete se podívat na kódy.

Ve formuláři se vyplňují tyto údaje:

  • měsíc (po zadání makro označí řádky se sobotu a nedělí)
  • jméno
  • oddělení
  • pracovní fond (počet pracovních hodin v měsíci)
  • pracovní doba (zadejte délku pracovní doby)
  • příchod a odchod ze zaměstnání (pokud máte dovolenou, nemoc atd., tak zadejte místo času příchodu jen D, N, viz. legenda)
  • příchod a odchod z přestávky
  • poznámky (vaše poznámky k danému dni)

Jsou zde ještě dvě tlačítka. První "Tisk Docházkového listu" vytiskne tabulku. Druhé "Vyčištění Docházkového listu" vymaže všechny údaje z tabulky (příprava na nový měsíc). Excel - Docházkový list

Na listu Dovolenka je formulář pro vyplnění žádosti o řádnou dovolenou. Excel - Formulář Dovolenka

Soubor s příkladem: Nejste přihlášen(a).

Plán směn:

Formulář pro plánování směn zaměstnancům. Nejdříve je potřeba vyplnit měsíc, rok a počet hodin v pracovním týdnu. Dále pak nastavit "Klíč směn", kde se definuje o jaké směny se jedná, kdy začínají a kdy končí. Do plánu se pak jen zapisuje písmeno představující danou směnu. Tabulka pak sama spočítá počet naplánovaných dní a hodin. V poli pro zadání směny je nastaveno ověření, které je spojeno s "Klíčem směn" a proto lze zadat jen tyto povolené hodnoty. Podle fondu pracovních hodin se pak ve sloupci C eviduje rozdíl v hodinách. Na konci tabulky jsou pak celkové součty hodin.

Soubor s příkladem: Nejste přihlášen(a).

print Formát pro tisk

Sdílet článek:



Komentáře jsou automaticky uzavřeny 730 dnů po vydání článku.

Komentáře rss

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

Strana:  1 2 3   další »
icon, planovani kapacity
avatar
Dobry den,

tabulka je skvela, ale potreboval bych poradit s moznosti rozsireni evidence dochazky tak, abych mohl sledovat vytizenost dle planovane smeny a konkretni potreby v hodinach vice v priloze
http://uloz.to/xpJ1ECKw/sesit1-xlsx

Predem moc dekuji za rady jak na tocitovat
icon, žádost o radu
avatar
Dobrý den,
chtěla bych poradit - náš fond pracovní doby je 7,5 hodiny denně. Měsíční i denní fond prac. doby jsem si přepsala, ale při zadání Dovolené v příchodu se dole
pod součtem hodin sečítá stále Vámi zavedený 8 hodinový úvazek.

Jinak jsem s tabulkou velmi spokojená.
Děkuji s pozdravem Ivacitovat
icon icon odpověděl(a)
admin
Formulář jsem upravil, ale doporučuji novější verzi http://wall.cz/excel-sablony/evidence-dochazky-iicitovat
icon, dochazka
avatar
po vycicteni tabulky uz neukazuje rizdily v hodinach??citovat
icon icon odpověděl(a)
admin
Opraveno. Zkute to teď.citovat
, Použitelnost
avatar
Dobrý den,

škoda že nástroj, který poskytuje zdarma nefunguje v open office, protože kupovat zbytečně excell kvůli plánovacímu kalendáři asi není zrovna to nejlepší řešení. Takže se omlouvám, ale nemohl jsem ani vyzkoušet i když by mi to určo zjednodušilo trošku práci. Ale držím palce třeba se někdy odhodláte i k tomu, aby to fungovalo na linuxech.

Přeji mnoho úspěchů.citovat
icon, dochazka
avatar
prescasove hodiny za sobotu a nedeli priplatek ,nocni prescascitovat
, dochazkovy list
avatar
Ahoj, prosim Te jen maly dotaz, nic se mi neukazuje ve sloupecku Rozdil? Mam nastavenou pracovni dobu, prichod odchod ale hodinu do plusu ci minusu mi neukaze. Cim to muze byt? Dekujicitovat
icon icon odpověděl(a)
admin
Rozdíl se zobrazuje jen v případě, když odpracovaná doba je rozdílná s pracovní dobou.

Doporučuji vyzkoušet nový formulář http://wall.cz/excel-sablony/evidence-dochazky-ii.citovat
icon, Nefunkční tlačítka
avatar
Stáhla jsem si formulář docházkový list. Nefungujou mi však tlačítka "vyčištění docházkového listu" a "Tisk docházkového listu". Současně mi nejde změnit rok, vůbec se na tuto buňku nedostanu. Prosím co s tím mám dělat?citovat
icon, error
avatar
Verze 1 - pro obdobi 11/2011 hazi error 1004

If (Application.WorksheetFunction.Weekday(ActiveCell, 2) = 6) Or (Application.WorksheetFunction.Weekday(ActiveCell, 2) = 7) Thencitovat
icon icon odpověděl(a)
admin
Díky za info. Opraveno.citovat
icon, Win 7
avatar
Dobrý den,funguje Plán směn i ve Win7 a v Excel 2007?
Dík za odpověď.Pavelcitovat
icon icon odpověděl(a)
admin
Trochu jsem tabulku doladil. V archivu jsou teď dvě verze (druhá verze je bez makra). Makra v první verzi jsou odemčená. Vyzkoušeno pod W7 a Excel 2010.citovat
icon, celkový součet
lenkasle
Dobrý den,
zkoušela jsem tabulku docházky,nepočítalo to záporné hodnoty,když jsem odpracovala méně než 8hod,použila jsem tedy tuto podmínku:=KDYŽ($B$34>F3;"-"&HODNOTA.NA.TEXT($B$34-F3;"hh:mm:ss");"+"&HODNOTA.NA.TEXT(ABS($B$34-F3);"hh:mm:ss")) nevím ale potom,jak mám sečíst celkové hodnoty v celém sloupečku.
děkujicitovat
icon icon odpověděl(a)
admin
Dobrý den.
To jste zkoušela dělat vlastní tabulku nebo jste našla nějakou chybu v šabloně?citovat
icon odpověděl(a)
lenkasle
Dobrý den,zkoušela jsem si vlastní tabulku,máme dva dny (PO a ST)jako úřední- tedy do 17hod. ale ty další dny máme tedy méně než 8hod.
Příchod Přestávka Odchod Odpracovala Rozdíl
Pondělí 6:37:00 0:30:00 17:02:00 9:55:00 +01:55:00
Úterý 7:02:00 0:30:00 14:22:00 6:50:00 -01:10:00
Středa 7:02:00 0:30:00 17:02:00 9:30:00 +01:30:00
Čtvrtek 6:40:00 0:30:00 14:30:00 7:20:00 -00:40:00
Pátek 6:52:00 0:30:00 13:37:00 6:15:00 -01:45:00
Sobota
Neděle
Pondělí 6:46:00 0:30:00 17:01:00 9:45:00 +01:45:00
Úterý 6:28:00 0:30:00 14:03:00 7:05:00 -00:55:00
Středa 7:01:00 0:30:00 17:01:00 9:30:00 +01:30:00
Čtvrtek 6:33:00 0:30:00 15:13:00 8:10:00 +00:10:00

Jak mám tedy sečíst na konec,kolik mi ještě zbývá odpracovat nebo jestli mám přesčas.Děkujicitovat

Strana:  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Novinky

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Automatické hypertextové odkazy

Standa Řach • 24.4. 21:29

Uprava textu

Merlin99 • 24.4. 21:03

Uprava textu

Pavel.K • 24.4. 20:56

Propojení několika sešitů xls.

frenk67 • 24.4. 19:46

Automatické hypertextové odkazy

kriz.pavel • 24.4. 19:28

PPT: View/Show/Guides

Palooo • 24.4. 15:30

sčítání třešní a višní ;o) aneb součet položek

Vendulka • 24.4. 13:38