< návrat zpět

MS Excel


Téma: slouč. buňek-filtrac rss

Zaslal/a 23.1.2010 20:07

Ahoj
prosím potřebuji poradit, jde nastavit několik buňek tak aby se chovaly jako jedna. Jde mi o to, když zapnu filttraci tak aby mě to nefiltrovalo jenom jeden řádek, ale celou oblast buněk.
Děkuji

Zaslat odpověď >

#001137
avatar
Nejsem si moc jist, co máš na mysli, ale pokud filtruješ, tak každej sloupec má svůj filtr a řadí/filtruje všechny řádky a sloupce.
Druhá možnost je fuknce "seřadit". Ta pak řadí pouze označené buňky dle jednoho,dvou, čí více sloupců...citovat
#001138
avatar
Já vím, ale mám namysli to když mám třeba 5 řádků a potřebuji aby se mi těch pět řádků chovalo jako jedna buňka abych je mohlo podle přiřazeného parametru filtrovat. Těch jakoby jedno pětiřádkových buňek bude třeba sto.citovat
#001143
avatar
Pokud to dobře chápu, stačilo by těmto buňkám přidat nějaký další identifkátor skupiny řádku.

Pokud máš 100 řádků, které chceš filtrovat jako jednu, tak přidej sloupec, a ke všem řádkům této skupiny roztáhni text "SKUPINA1". Takto si skupiny rozděl jak potřebuješ a použí nástroj seřadit. Označ všechny Buňky a jako první paramet řazení dej sloupec, kde je identifikátor skupiny. Potom další.. Budeš mít tedy seznam po skupinách a sezařenej dle dalšího parametru.

Popřípadě použí automatický filtr rovnou a necha si vypsat například SKUPINU1 a můžeš filtrovat a řadit jak potřebuješ. Pokud ani to nestačí, excel má také nástroj: Souhrny. Ty by to taky měli vyřešit, ale nikdy jsem to nepoužil, stačil mi automatický filtr nebo nástroj seřadit... Snad jsem pomohl.citovat
#001149
avatar
Ok, díky za pomoc, už jsem ty vyřešil v podstatě jak si mi radil, ke každému řádku jsem přidělil filtrační podmínku a taky to funguje.
Akorát, že teď zas řeším když zadám hypertextový odkaz na druhou stránku a na té druhé stránce provedu filtraci tak je to fixováno na jednu buňku, ale ne na to co je vní hm... asi zadávám blbě příkaz (podmínku filtrace) 3 Kdybys věděl jak z toho ven budu rád.
Měj secitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 25.4. 8:40

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 8:04

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 0:34

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

Alfan • 24.4. 16:32

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 24.4. 15:44

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 24.4. 14:26

Jak odstraním duplicitní údaje

Mirek8 • 24.4. 12:13