< návrat zpět

MS Excel


Téma: Prace v bunkach s datumem rss

Zaslal/a 27.12.2013 20:28

Prepacte za slovencinu ale som Slovak. Vie niekto ci sa da v exceli urobit nieco take, ze pouzivam funkciu =TODAY() na vypisanie aktualneho datumu, ale potreboval by som aby sa po ulozeni uz datum nemenil. Prepisat to na cisla a bodky vo vsetkych bunkach mi pride narocne , cize but ci by sa to nedalo takto ze po ulozeni sa nemeni, alebo napriklad by som mal prednastavene v nejakych bunkach ze by som klikol na zaciatok bunky a hned v ponuke by sa mi objavil datum cize by mi stacilo dat dole sipku a enter. Dalej sa chcem opytat ci by sa dalo v nejakej bunke nejakym vzorcom zadat to , ze potrebujem do nejakeho retazca cisel a pismen zadat ....1965DD56aMMbcdRR... aktualne dni v roku , mesiace v roku a napriklad aj posledne dve cisla aktualneho roku, pricom pouzivam aktualny datum v inej bunke ale tu nechcem rozdelovat a odkazovat sa na jej rozdelene casti. Nakoniec by som sa chcel opytat ci sa daju prednastavit urcite bunky tak ze kebyzadam napriklad enter tak mi skoci len na prednastavenu bunku, cize nemusel by som hladat a klikat na bunku ktora sa meni ale nejakym tlacitkom by som hned skocil na tu ktoru mam v prednastaveni.
Pouzivam Excel 2013.

Za kazdy tutorial alebo radu ktora mi pomoze dakujem. :)

Zaslat odpověď >

#016930
Opičák
Při uložení bych použil makro, které buňku s TODAY uloží jako hodnotu, tedy přepíše vzorec.
Poslední dvě čísla aktuálního roku lze bud formátováním YY nebo vzorec =ZPRAVA(ROK(DNES());2) tedy pro sk verzi asi =right(year(today());2) a jinak dosadit do řetezce a pospojovat potřebné pomocí fce =concatenate nebo jen &. Poslední "skok" někam po Entru lze taky makrem.
Ale asi byl lepší příklad a do něj to všechno udělat. Bez příkladu se nikomu moc nechce vymýšlet, protože to často zadavatel myslí úplně jinak.citovat
#016932
avatar
ďakujem , pomohlo mi to 1citovat
icon #016934
avatar
Nakoniec by som sa chcel opytat ci sa daju prednastavit urcite bunky tak ze kebyzadam napriklad enter tak mi skoci len na prednastavenu bunku, cize nemusel by som hladat a klikat na bunku ktora sa meni ale nejakym tlacitkom by som hned skocil na tu ktoru mam v prednastaveni.
Odomkni bunky, v ktorých sa chceš v rámci listu pohybovať, zamkni list. Presun medzi odomknutými bunkami potom pomocou tabelátoru.

klávesová skratka pre vloženie aktuálneho dátumu: ctrl + ;citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 13:46

Čas od do

lubo • 18.4. 11:13

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 8:32

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 8:31

Makro smyčka

MilanKop • 18.4. 7:18

Makro smyčka

elninoslov • 18.4. 0:18

Makro smyčka

MilanKop • 17.4. 21:33