< návrat zpět

MS Excel


Téma: Autodoplnění ze dvou oblastí rss

Zaslal/a 18.3.2014 13:06

Ahojte
jelikož se v tom začínám už motat,požádám zase o radu.
V přiložené tabulce je na listu soupiska, nalevo soupiska (i když nekompletní,ale to není podstatné) a napravo tabulky kde si dopisuju jen reg.č.v jedné a v druhé reg.č. a čas.
Na listu 2 mám předpřipravenou tabulku pro tisk a potřeboval bych aby se mi automaticky doplnila všechna reg.č. která se objevila na listu1 v tabulce turnaje a zároveň ta která jsou navíc v tabulce s časy.
Jde o to že turnaje se mohou účastnit jiní hráči než časovky a já bych z toho chtěl udělat komplet tabulku s bodováním.

Pokud byste to řešili úplně jinak (což je velká pravděpodobnost),tak klidně písněte. každou zkušenost uvítám

Díky

Příloha: rar18362_seznam-a-bodovani.rar (23kB, staženo 13x)
Zaslat odpověď >

#018365
Opičák
takto ?
Příloha: zip18365_kopie-pts_seznam-a-bodovani.zip (26kB, staženo 14x)
citovat
#018370
avatar
no podle vyplněných tabulek z listu soupiska by se mělo objevit ve výsledné tabulce 16 bodovaných míst (14 z turnaje+2 kteří byli jen na časovce),takže to není přesně to co bych potřeboval.
Přesto zatím díky 10citovat
#018414
avatar
Ahoj
tak jsem to pořešil kontingenční tabulkou ze které potom získávám data do tabulky pro tisk.
Problém mám v tom že mi u jedněch hodnot nejde nastavit součet a dává jenom počet.Při změně vyskočí chybové hlášení:
"Nemůžeme provést souhrn tohoto pole Součet,protože se nejedná o podporovaný výpočet pro datové typy Text"
buňky v tomto sloupci mají vzorec =KDYŽ(JE.ČISLO(I7);AA7)
je možné že to onen vzorec ovlivňje? Případně poradíte jak to ošetřit? Díky V.citovat
#041494
avatar
Tento problém:
Problém mám v tom že mi u jedněch hodnot nejde nastavit součet a dává jenom počet.Při změně vyskočí chybové hlášení:
"Nemůžeme provést souhrn tohoto pole Součet,protože se nejedná o podporovaný výpočet pro datové typy Text"

Mám také, při změně z počtu na součet to vyhodí tu chybovou hlášku, ale pouze u načtení externích dat z jiného sešitu. Už jste to hlášení vyřešil? Díky za odpověď Honzacitovat
#041504
avatar
co vrací =KDYŽ(JE.ČISLO(I7);AA7)
když není číslo?
FALSE nebo NEPRAVDA čili TEXT

nutno ošetřit druhou část podmínky
např. =KDYŽ(JE.ČISLO(I7);AA7;"")
nebo =KDYŽ(JE.ČISLO(I7);AA7;0) apod. dle potřebycitovat
icon #041506
eLCHa
@JoKe
FALSE nebo NEPRAVDA čili TEXT

Nikoliv text, ale logickou hodnotucitovat
#041509
avatar
@eLCHa

Nikoliv text, ale logickou hodnotu

Souhlasím.
Navíc neřeší to problém, KT bere jako hodnotu nula.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Kopírovanie textu do neprázdnej bunky

elninoslov • 13.11. 1:22

WebBrowser

Palooo • 12.11. 14:00

WebBrowser

jardik • 11.11. 16:20

Kopírovanie textu do neprázdnej bunky

kabaka • 11.11. 16:07

Kopírovanie textu do neprázdnej bunky

elninoslov • 11.11. 15:56

Podmíněné formátování - formáty buněk

marjankaj • 11.11. 11:29

Kopírovanie textu do neprázdnej bunky

kabaka • 11.11. 10:24