< návrat zpět

MS Excel


Téma: Suhrnny report rss

Zaslal/a 26.2.2015 13:43

Dobry den, riesim problem s reportingom. Cielom je aby kazdy pracovnik zaznamenaval potrebne udaje do svojho exceloveho suboru a zaroven aby sa vytvarala suhrnna statistika, ktora bude obshovat data od vsetkych pracovnikov. Kedze pracovnikov je vela, chcem sa vyhnut rucnemu kopirovaniu. Cize ide mi o to aky je naidealnejsi sposob toto zrealizovat. Momentalne mam vytvorene v subore kazdeho pracovnika makro, ktore data zapise po stlaceni tlacidla do suboru suhrnny_report. Avsak nastvaju kolizie, kedze sa stane ze dvaja alebo viaceri pracovnici stlacia zapis naraz. Zdielanie suhrnneho reportu nie je riesenim, nakolko su tam kontingencky - potrebujem ako vystup grafy. Dakujem

Zaslat odpověď >

#023876
avatar
Já bych to řešil asi tím způsobem, že bych data nenahrával do souhrnu ihned, ale po časových intervalech bych nahrál danou "dávku".
Běžní pracovníci by pouštěli export, který by se uložil jako samostatný sešit a tento by se teprve nějakým způsobem nahrával do souhrnu (makrem přímo ze souhrnu, příp. jinak...).
P.citovat
#023877
avatar
Předpokládám, že pomoci makra otevřete cílový soubor a do něho data zkopírujete. V případě, že soubor otevřel jíž někdo jiny, tak dalšímu se tento soubor otevře jen pro čteni. V tomto případě stačí do kódu vložit podmínku. Něco v tomto smyslu.

Workbooks.Open Filename:=AdresaSouboruKontrola
If ActiveWorkbook.ReadOnly = True Then
Pokracuj = MsgBox("V tuto chvíli ukládá data někdo jiny. Opakuj akci později.", vbYesNo, "Uložit")
If Pokracuj = 7 Then
End If
ActiveWorkbook.Close
Exit Sub
End Ifcitovat
icon #023892
avatar
Keby som to mal riešiť ja, tak by som volil ukladanie dát z jednotlivých spreadsheetov do databázy a agregované dáta ťahal do sumárneho spreadsheetu z nej. Databázou mám na mysli Access alebo SQL server. SQL server express je zadarmo.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09