< návrat zpět

MS Excel


Téma: Kopírování hodnot na určitý řádek rss

Zaslal/a 2.3.2015 12:44

Zdravím,
potřeboval bych pomoct s problémem, s kterým si nevím rady.
Popíšu vám situaci:
Máme list do kterého se zapisují zakázky a všechny potřebné informace k nim (termín, stav, fakturovaná částka,řešitel, náklady po vyhodnocení a pod..) Dále mám soubor(vyhodnocení zakázky) v kterém jsou zapsány všechny nákladové položky(nákup materiálu, kooperace. strojní hodiny a pod..), který se používá jako podklad pro fakturaci. A aby to nebylo málo tak ještě jeden list, kterému říkáme soupiska průvodek. Do průvodek píšou lidi na dílně co jak dlouho na daném výrobku dělali(strojní hodiny). Jedna zakázka může mít i několik desítek průvodek.
Průvodky se ručně zaznamenávají do soupisky a tak se to jednoduše pomocí funkce ukládá do vyhodnocení. Když se zakázka uzavře tak se náklady ručně napíšou do souboru se zakázkami a vyhodnocení se odešle na ekonomické oddělení.
Ted jsem dostal požadavek, zda by nebylo možné někam zapisovat(ideálně do souboru se seznamem zakázek) odpracované hodiny, aby měli na konci roku přehled o odpracovaných hodinách v každé operaci zvlášť(Stroje malé, Stroje velké, ruční práce, a pod..). Kdyby se to mělo dělat ručně, musel bych vždy po novém roce otevřít každé vyhodnocení a ručně zapsat.
Dotaz zní: Jak napsat makro v souboru vyhodnocení zakázky, které by po spuštění makra uložilo hodnoty do buněk na správný řádek (musel by umět vyhledat řádek na který to má uložit.
Situace je o to komplikovanější, že soubor s vyhodnocením je jako šablona a při zakládání zakázky se jen vyplní potřebné informace, přiřadí číslo a uloží(soubor zak.000 se přejmenuje např na zak.123, takže bych potřeboval mít makro které tohle skousne.
V naší firmě nemám s IT nic společného, ale udělal jsem pár jednoduchých maker zalíbilo se jim to a teď přišli s tímhle.. náš IT technik to do hromady nedá..
Shrnutí:
potřebuji makro, které v souboru vyhodnocení zjistí číslo zakázky pro kterou tento soubor je, v souboru se zakázkami najde řádek se stejným číslem zakázky a na něho zapíše hodnoty.
Je to vůbec pro "laika realizovatelné"?
Děkuji za případné návrhy.

Zaslat odpověď >

#023944
avatar
Ještě mě napadla jedna věc.. stačilo by mi, kdyby se mě po spuštění makra zeptal, kam má hodnoty uložit. Možná to bude jednodušší. Dále je třeba aby se hodnoty kopírované se sloupce uložily do řádku(transponované).citovat
#023951
avatar
Dovolím si tady mírně změnit jedno přísloví:
1. Bez přílohy na wall nelez (Bez peněz do hospody nelez) 1citovat
#023954
avatar
Bez registrace asi přílohu vložit nelze takže níže odkaz.
Vymazal jsem ze souborů spoustu informací aby mi někdo náhodou nenadělal nějaké problémy.
http://www.uschovna.cz/zasilka/EBN8NA2UZ3EDKB7E-GS3/citovat
icon #023967
eLCHa
1. Registrace nebolí.
2. Tato úloha je zcela určitě velmi jednoduchá. To, že ještě není vyřešená ukazuje, že není dobře popsaná. Začínám na sobě pozorovat, že jsem čím dál tím "pomalejší" a moc jsem to nepochopil.
Zkuste ještě vložit jednu přílohu, kde bude vidět jak má vypadat výsledek.citovat
#023971
avatar
Tak jsem si stáhl přílohy a asi hodinu zkoumal který je jaký soubor, ale jsem z toho ...citovat
#023977
avatar
Bez makra, musí být otevřený sešit se zakázkou, červeně je vidět, co jsem udělal. Z popisu jsem pochopil, že jde o tohle 4
Příloha: rar23977_pokus.rar (55kB, staženo 30x)
citovat
#023979
avatar
Došlo mi, že takhle to být nemůže, při větším počtu zakázek a nutnosti všech otevřených sešitů by se to asi zhroutilo... 7citovat
#023983
avatar
Qviz správně pochopil co potřebuji..
Ještě jedna připomínka.. v seznamu zakázek neodpovídá číslo řádku číslu zakázky, navíc, když se zakázka vyhodnotí jako splněná, tak se přesune do jiného sešitu.
Potřebuji tedy aby makro načetlo hodnotu z bunky G4(číslo zakázky), tuto našlo v sloupci A a na příslušný řádek zapsalo hodnoty..
Děkuji za odpovědi.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 13:46

Čas od do

lubo • 18.4. 11:13

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 8:32

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 8:31

Makro smyčka

MilanKop • 18.4. 7:18

Makro smyčka

elninoslov • 18.4. 0:18

Makro smyčka

MilanKop • 17.4. 21:33