< návrat zpět

MS Excel


Téma: odkaz na list rss

Zaslal/a 4.3.2015 10:18

Dobrý den,
mám otevřené 2 soubory a potřebuji z jednoho do druhého zkopírovat data. V cílovém souboru se ale název listu mění podle určitých podmínek (např. stavby2, stavby3). Potřeboval bych se odkazovat na ten list ale na jeho "kódové jméno" List7. Mám nadefinovaný cílový soubor set wbC=ThisWokrbook, ale když chci definovat cílový list set wsC=wbC.List7 tak to nefunguje. Jak je to správně?
Děkuji

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
#023973
avatar
Debug.Print List7.Name ?citovat
#025124
avatar
Ahoj, potřeboval bych radu.
Moc mi tyto stránky pomohly a teď jsem se zasekl na možná jednoduchém problému.
Tento příkaz
Sheets("List3").Select
potřebuji nahradit List3,kde neznám dopředu název, ale vím že název listu je uložen v listu start a v buňce A1
předem moc děkuji za případné radycitovat
#025125
avatar
Sheets(Sheets("start").Range("A1").Value).SelectP.citovat
#025129
avatar
tak bohužel problém stále trvácitovat
#025134
avatar
Přidej přílohu...
P.citovat
#025136
avatar
posílám soubor
Příloha: rar25136_help.rar (17kB, staženo 18x)
citovat
#025138
elninoslov
Prosím Vás popíšte presne krok za krokom čo chcete presne dosiahnuť. Ale naozaj krok po kroku, napr. :
-v liste start zapíšem do A1 nejakú hodnotu
-kliknem na tlačítko, a vytvorí sa mi list s názvom, ktorý je o 1 väčší ako číslo v AX1, pričom sa toto číslo tiež zväčší
-do bunky A2 v liste start sa vloží toto nové číslo, rovnako ako aj do bunky A2 v novovytvorenom liste
-chcem zostať prepnutý na novom liste
-zároveň chcem, aby keď sa prepnem znovu na list start, a stlačím tlačítko, aby ma preplo na list ktorého názov je v A1 uvedený ak existuje, ak neexistuje, tak nech ho vytvorí, a prepne ma naspäť na list start
-...

Takto to prosím Vás popíšte. V tom Vašom kóde nemáte definované premenné, nieje vôbec jasné, kedy na ktorý list zapisujete, Odkazujete sa na bunku Cells(1,7) v ktorej ale nič nieje, a ani tam za celú dobu behu makra nič nevkladáte - čiže automaticky to končí chybou. Navyše v kóde je divná podmienka, keď NazevListu sa získava v podmienke, ale zapisuje sa do bunky Cells(1,5) aj mimo podmienku.
... Celý kód je podľa mňa prinajmenšom divný.citovat
#025157
avatar
Moc se omlouvám zda je to nesrozumitelný, ale jde o číslo účtenky- to znamená že další účet, o 1 víc. tím se vytvoří číslo a nový list s tímto číslem. po té se přesunem zpět na start a tma když zmáčknu jiné tlačítko, vytvoří se jiný list. ale kdž zmačknu na stejné tlačítko, jelikož pod tím už účtenka existuje, tak se musím přesunout na ten již vytvořený list. A to bohužel nefungujecitovat
#025164
elninoslov
Robíte 2 základné chyby.
1. Základná chyba : Vy tam máte v bunkách hodnotu, ktorá je ČÍSLO. V Exceli keď sa odkazujete na Sheets, tak táto funkcia Sheets (alebo Worksheets) je tzv. Preťažená. To znamená, že jej parameter môže mať rôzny typ, a podľa toho aký typ má, taký typ funkcie sa vykoná. Vy keď máte teda v bunke číslo, a pošlete ho ako parameter do funkcie Sheets, ona zistí še sa jedná o číslo, tak to považuje za INDEX ! A list s takýmto indexom samozrejme neezistuje. Vy potrebujete použiť tú druhú preťaženú funkciu Sheets, ktorá očakáva identifikátor ako TEXT, pretože názov listu je text. Toto rieši problém s odkazom - pretypovanie čísla na text.
On Error Resume Next
Sheets(CStr(Cells(1, 1).Value)).Activate
If Err <> 0 Then MsgBox ("List neexistuje." & vbNewLine & Cells(1, 1).Value)
On Error GoTo 0

2. Základná chyba : Je ešte väčšia ako prvá. Nehnevajte sa na mňa, vy vôbec nečítate, čo Vám píšem. A vôbec neodpovedáte na to čo sa pýtam. Prosil som Vás o presný podrobný popis toho čo sa bude diať a čo očakávate aby sa stalo. Dokonca som Vám dal aj príklad ako si predstavujem ten popis. Ja viem že je to účtenka, ale chcel som od Vás dostať informácie, kam sa zapisuje nové číslo účtenky (alebo sa nazapisuje, vytvára sa), kam sa ukladá posledné číslo. Čo sa ukladá/číta do/z tých prázdnych buniek v kóde. Pri každom vytvorení novej účtenky sa vytvorí aj nové tlačítko ? Odkiaľ sa budú brať názvy tlačítok ? Kde chcete ukladať, ktorý list (účtenka) patrí ktorému tlačítku ? Tie tlačítka a listy sa už nikdy mazať/meniť nebudú? Budú sa kopírovať aj iné bunky na nové listy? Nemôžete dať ako príklad súbor, kde uvediete jedno číslo, zlý kód, prázdne strany, žiadne informácie o fungovaní, a čakať, že Vám niekto pomôže. Ako vidíte, snaha o pomoc je, inak by som nenapísal 4x toľko čo Vy (a to má byť opačne). Dajte si kľudne aj hodinu čas na popísanie toho čo chcete. Ja som venoval premýšľaniu o tom čo asi tak chcete celým zošitom dosiahnuť o dosť viac.

A nebojte sa dať viac vyplnenú prílohu. Firemné tajné data prepíšte vymyslenými (aj z inej oblasti), čísla zákazok prepíšte tiež, služby/tovar si vymyslite. To nemôže byť predsa problém, vymyslieť si údaje na jednom liste "start" a jednom či dvoch listoch s účtenkami.

PS: Myslite stále na to, že aj tento môj kvázi-kritický príspevok, je iba snaha Vám pomôcť 1citovat
#025166
avatar
Mockrát děkuji za snahu mi pomoct. Bouhužel momentálně je mi dost zle a rozepisovat se tady o problému mi zrovna moc nešlo.
moc jste mi pomohl s tím indexem, s tím že to nebere čísla.
to byl jediný problém co jsem potřeboval vyřešit.
uznávám že asi celý ten program není úplně ideální, ale jinak funguje.
Tlačítka budou nastavena na pevno, cca2x12 tlačítek 1a,1b,2a,2b (jedná se o stoly)
Na listě start v buňce AX1 je číslo z kterého se bere číslo účtenky (+1 a máme další účtenku) do buňky A1 se uloží otevřená účtenka(ze stolu a1) do buňky B2(ze stolu b2) atd.
otevřené účtenky zůstávají v A1:B12 a když znovu kliknu na stůl tak se potřebuji přesunout do vytvořeného listu s účtenkou.(už to funguje :) )
poslal bych celý ten prog. ale jelikož ho předělávám tak je v tom takovej guláš že už se v tom nevyznám ani já :D (původní program sem dělal taky já, ale moc složitě)

mockrát děkuji za rady a můžeme to tady ukončit.citovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Čas od do

lubo • 19.4. 16:30

Makro smyčka

MilanKop • 19.4. 10:46

Makro smyčka

elninoslov • 19.4. 9:02

Čas od do

elninoslov • 19.4. 8:46

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 13:46

Čas od do

lubo • 18.4. 11:13

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 8:32