< návrat zpět

MS Excel


Téma: Konec se zaokrouhlením rss

Zaslal/a 15.9.2015 13:55

Začalo to zaokrouhlováním na čtvrthodiny. Skončilo to válkou o rychlost jedné obyčejné UDF. Mezitím ležel můj názor, že koncept Excelu s mnoha zaokrouhlovacími funkcemi lze nahradit jednou funkcí s parametry. Napsal jsem něco ve VBA, co mohli napsat pánové z Microsoftu v céčku a co by pokrylo větší prostor, než jejich neuspořádané stádečko nestejnorodých funkcí. Nesnažil jsem se napsat rychlou, ale zato univerzální zaokrouhlovací funkci. Nic víc jsem v úmyslu neměl. A taky jsem napsal, že to pro sebe pokládám za laboratorní příklad s ukázkou možností, protože já odjakživa zaokrouhluji a i dále zaokrouhlovat budu po svém.
Doufám, že mne za mou drzost s napsáním RoundX nakonec nikdo neupálí. Pro mne kauza zaokrouhlování skončila. Bylo by nejspíš rozumné, aby byla vlákna s 30 a více příspěvky přímo zakázána.

Zaslat odpověď >

#026875
avatar
Nemyslím si že nejaké zákazy by boli riešením.
Tá diskusia mala niečo do seba.
eLCHa a lubo patria medzi najlepších znalcov excelu na tomto fóre (samozrejme sú ešte aj iní...)Samozrejme nespochybňujem ani tvoje vedomosti.
Tá funkcia RoundX má jeden podstatný nedostatok. Nie je akosi zavedené(teda o nej nikto netuší okrem nás, ktorí sme toto čítali) A microsoft asi nebude mať snahu zaviesť ďalšiu funkciu na zaokruhľovanie. To by ho mohol zase niekto za to kritizovať. Tých zaokrúhľovacích funkcií je v exceli naozaj priveľa, ale v angličtine sú dosť zrozumiteľné. Bordel v tom narobil český preklad(aj keď ja nie som najkompetentnejší kritizovať český jazyk).
Nyvyše excel nebol vytvorený primárne ako programovací jazyk. VBA je len akýmsi "doplnkom" excelu. Takže porovnávanie s inými programovacími jazykmi je dosť problematické.
Takže ja by som VBA používal iba pre svoje potreby prípadne nejaké práce na konkrétnu zákazku. Ale pre všeobecné použitie treba dodať aj UDF buď ako zdroj alebo ako doplnok. Nehovorím, že to nie je možné, ale ja to považujem za trochu neštandardné.
Svoj názor nechcem nikomu vnucovať, každý nech si vyberie podľa svojej chuti.

Inak tá funkcia RoundX mi trochu pripomína SUBTOTAL. Tiež je tam spojených viac rôznych funkcií. Ja sa tam bez nápovedy neorientujem. Predsa si nebudem pamätať presný význam všetkých parametrov.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09