< návrat zpět

MS Excel


Téma: Kopie buňky bez podmíněného formátování rss

Zaslal/a 21.9.2015 14:36

Ahoj,

chtěl bych se zeptat jestli je možné zkopírovat buňku, která je pomocí podmíněného formátování zvýrazněna tučně, z jednoho listu do druhého tak, aby její formátování zůstalo zachováno (zůstala tučně) a podmíněné formátování se na ni již nevztahovalo.
Děkuji

Dušan

Zaslat odpověď >

#026985
avatar
Na přímou otázku přímá odpověď: takhle to podle mne nejde. Protože ale v Excelu je možné skoro všechno, určitě by to šlo obelstít oklikou přes VBA. Jde o to, jestli to za to stojí...citovat
#027003
avatar
Děkuji za odpověď.
Zkoušel jsem i pomocí VBA, ale neuspěl jsem. Například pokud je text v buňce pomocí podmíněného formátování zvýrazněn tučně, tak po použití příkazu activecell.font.bold získám jako odpověď False. To znamená, že VBA nepozná, zda je nebo není pro vybranou buňku uplatněno podmíněné formátování.

Příklad:
Z přiloženého sešitu bych chtěl zkopírovat do jiného sešitu jen tabulku, ale se zachovaným zvýrazněním buněk. Je to nějakým způsobem možné?
Příloha: zip27003_sluzby.zip (16kB, staženo 22x)
citovat
#027005
avatar
Zkuste vlastnost DisplayFormatcitovat
#027014
avatar
Rada na přejímání podmíněného formátu zpravidla zní tak, že přijímající buňka má zopakovat testy ze zdrojového podmíněného formátu (nikoliv celý zdrojový podmíněný formát) a podle jejich výsledu nastavit svůj vlastní formát. Je to nepoměrně jednodušší, než rozluštit samo podmíněné formátování. Pro XP jsem se o to kdysi pokusil. S novými možnostmi podmíněného formátování E-2007 už jsem to už ani nezkoušel.
Druhá možnost je místo podmíněného formátování použít událost Change a měnit barvy přímo v buňce. Pak mohu metodou Copy přenést buňku i s jejím naformátováním. Znám lidi, kteří podmíněné formátování obcházejí právě tímto způsobem.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09