< návrat zpět

MS Excel


Téma: Doplňkové funkce listu rss

Zaslal/a 6.10.2015 10:31

Před časem jsem pro jiné fórum sepsal pár užitečných UDF, kterými lze doplnit nabídku standardních funkcí listu. V příloze je sešit s 29 funkcemi, které lze použít třemi způsoby: (1)-jednotlivé vybrané funkce převzít do svého projektu VBA a učinit z nich jeho nedílnou součást; (2)-spustit sešit z přílohy souběžně se svým sešitem; po dobu, kdy bude sešit s funkcemi otevřený, budou tyto funkce dostupné pro pracovní výpočty i ve vašem sešitě; (3)-sešit z přílohy převést na doplněk; pak můžete funkce z aktivního doplňku volně používat ve svých sešitech.
Pokud použijete celý sešit, najdete funkce z něj v nabídce funkcí listu ve skupině Vlastní, a to včetně popisu jejich syntaxe. Na druhé straně: doplňkové funkce budou fungovat jenom tehdy, pokud budou mít k dispozici přístup ke kódu funkcí. Proto může vzniknout potíž s předáním vašeho sešitu jiným osobám, kterým budete muset poskytnout současně i můj sešit s UDF.
Pokud byste naopak chtěli převzít některé funkce do svých aplikací včetně popisu jejich syntaxe, museli byste si s funkcí přetáhnout i její popis z úvodu mého kódu.

Příloha: zip27204_udfstandard1.zip (61kB, staženo 33x)
Zaslat odpověď >

#027207
elninoslov
Dovolil som si Vám tam "šáhnuť", a doplniť jeden návrh, na ďalšiu možnú funkciu. Vkladanie názvov listov, hlavne ide o možnosť zisťovania všetkých názvov. Je to často diskutovaná téma aj tu na fóre, a veľa ľudom by bodlo, ak by si mohli viesť tabuľku názvov listov (ak nevedia názvy a počet), a ďalej použiť.
Dá sa to urobiť aj inak, je to len jedno z možných riešení, tak ak by sa Vám chcelo, tak niečo takéto tam ešte zapracovať...
1
Příloha: rar27207_udfstandard1.rar (61kB, staženo 32x)
citovat
#027211
avatar
Přesně taková reakce mne těší. Každý si může do toho sešitu přidat své funkce, které potřebuje používat a které má nejspíš už někde vyřešené. Pokud to někdo udělá a nabídne takové rozšíření sem na fórum, nevidím důvod, abych to předělával, když to bude fungovat, jak má.
Pokud má někdo pouze nápady, co by se mělo ještě přidat, ale nemá pro to napsaný kód, mohu se samozřejmě pokusit takový námět zpracovat a příslušnou UDF přidat. Stačí popsat smysl funkce včetně návrhu na její parametry. V tom směru je sešit s UDF možné rozšiřovat bez omezení a jsem ochotný být součástí takového procesu.citovat
#027216
avatar

Vovka napsal/a:

Přesně taková reakce mne těší. Každý si může do toho sešitu přidat své funkce, které potřebuje používat a které má nejspíš už někde vyřešené.

Absence správce listů sešitu je věčný nedostatek Excelu a je až neuvěřitelné, že stále trvá. 7citovat
#027217
avatar
to Lubek:
nějak nechápu roli správce listů sešitu. To má být nějaký nástroj, nebo nějaká osoba? Pokud jde o nástroj, stálo by zato definovat jeho požadované vlastnosti. Pokud jde o osobu, pak vycházím z toho, že zveřejněním sešitu na fóru poskytuji neomezená práva k osobnímu užívání a šíření jeho obsahu (samozřejmě ne k jeho prodeji). Neumím si představit, jak by šlo někomu zabránit v tom, aby v odemčeném sešitě prováděl změny.citovat
#027304
avatar
Hezký záměr, který vás po pár letech přejde... propojení na doplněk, distribuce, aktualizace...citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Makro smyčka

elninoslov • 18.4. 0:18

Makro smyčka

MilanKop • 17.4. 21:33

Automatické generování souborů

Majki • 17.4. 13:48

Automatické generování souborů

elninoslov • 17.4. 13:27

Automatické generování souborů

Majki • 17.4. 13:25

Automatické generování souborů

elninoslov • 17.4. 13:11

Makro smyčka

elninoslov • 17.4. 13:09