< návrat zpět

MS Excel


Téma: Podmíněné formátování rss

Zaslal/a 5.2.2016 10:25

Ahoj,

chtěl bych vás poprosit o radu. Mám podmíněné formátování kdy se přebarvuje skupina čtyř buněk na základě výsledku v jedné z nich, a chtěl bych toto formátování aplikovat na celý soubor. Problém je že buňky pro které podmíněné formátování platí ve vždy zafixují na tu první skupinu, takže se po překopírování všechny ostatní formátují podle výsledku té první skupiny. Nejsem si jistý zda to dává smysl, pro jistou přikládám soubor.

Díky.

Příloha: zip29903_test.zip (50kB, staženo 23x)
Zaslat odpověď >

#029908
avatar
Tam bude důležité použití $ ve vzorci. Skupina 4 buněk bude mít vzorec nasměrovaný na onu klíčovou buňku a formát téhle skupiny se pak kopíruje do řádku.
Příloha: zip29908_test1.zip (57kB, staženo 23x)
citovat
#029909
avatar
Mám to, děkuji.citovat
#029911
elninoslov
Ja by som to skôr asi urobil takto. Je tam minimum formátovaní - 2.
Vypočítava sa to na základe indexu podľa čísla stĺpca.
Ak budete potrebovať pridať ďalšie štvorstĺpce, len pri pripočítajte vo formátovaní rozsah. Alebo si urobte dostatočný predstih.
Čo to tam máte za makro ? Čo to malo robiť, pomôžeme...

EDIT: Máte tam až po riadok 526 v stĺpci H Výberový zoznam. Tak som to prerobil na oblasť $I$5:$AWV$526. Vymenil som prílohu.
Příloha: zip29911_formatovanie-skupin.zip (52kB, staženo 24x)
citovat
#029919
avatar
Úžasné, tento způsob je mnohem elegantnější, mohl byste mě prosím u jedné z barev navést v této verzi? Ještě bych potřeboval poradit s přebarvováním připraveného příznaku podmíněným formátováním. Myšlenkou je že když ve všech kategoriích bude 0, ale v ZAPLACENO bude více >0, měl by se příznak zbarvit na zeleno. Dá se nějakým způsobem v podmíněném formátování nahradit funkce KDYŽ?

Děkuji za pomoc.
Příloha: zip29919_test1.zip (213kB, staženo 24x)
citovat
#029922
elninoslov
No ako začať. Ako by ste si chceli dopĺňať všetky vzorce k novým klientom (riadkom) ? Kopírovať 1000 stĺpcov? Alebo nechať vypísaných 500 riadkov po 1000 stĺpcov s polmetrovými vzorcami, a 500 000 podmienených formátov ? Potom upravovať popridávané Podmienené formátovanie (vzniknuté pri kopírovaní)...

Neviem prečo ste mali Názov "DNES" za poslednou bunkou vpravo, kde zákonite pri rozšírení tabuľky (z predošlej prílohy to vyplýva, že môže dôjsť k rozšíreniu, lebo tam máte až rok 45) tento skrytý odkaz s bielym písmom prepíšete, a celá tabuľka prestáva fungovať. Mi trvalo kým som na to prišiel. Dal som ho rovno do Definovaného názvu.

To nieje šťastné riešenie. Pravdepodobne bude lepšie to previesť na Tabuľku, tá si vzorce, podmienené formátovanie, rozbaľovací zoznam, aj rozsahy doplní sama. Takto si pretiahnete v prípade potreby rozšírenia horné 2 riadky (štvorica stĺpcov) o koľko mesiacov potrebujete, potom pretiahnete posledné 4 stĺpce Tabuľky. Stále je tam ale komplikácia, že musíte doplniť do 1. riadku za posledný stĺpec ďalší mesiac (pretiahnuť poslednú bunku a zrušiť zlúčenie). Tak máte postavené tie komplikované vzorce, čo s tým. Inak Vám Tabuľka nebude fungovať.

Zdá sa Vám to po prečítaní komplikované, ale verte, že pridávanie stĺpcov je max na 30 sec.
No a pridávanie riadkov si rieši Tabuľka sama, len napíšete meno, a počkáte chvíľku kým doplní sama vzorce (do 1000 stĺpcov to chvíľu trvá).

Ten zeleno/červený ukazovateľ som Vám tam urobil inak, mrknite.
Máte tam 2 definované názvy "u" a "tu", oba majú chybnú hodnotu, zmazal som ich.
Odstránil som množstvo nepoužívaných riadkov a stĺpcov mimo tabuľky, čím sa značne zmenšila veľkosť súboru. Odstránil som prázdne makrá. Zarovnal som formátovanie v niektorých stĺpcoch.

Vaše prílohy sa od seba veľmi líšia, ďalšiu sa mi už kompletne premýšľať a prerábať asi nebude chcieť.

Pozrite sa na to, vyskúšajte...
Příloha: zip29922_formatovanie-skupin3.zip (90kB, staženo 23x)
citovat
#029967
avatar
Rozumím, řešení s tabulkou je opravdu praktičtější a budu dále pracovat s touto přílohou od vás. Děkuji. Mám tam ještě jeden sticky point, potřeboval bych aby se mi sčítali dny v prodlení celkem. To znamená například když V1-1-S1<0 a splátka se klasifikuje jako ZAPLACENO SE ZPOŽDĚNÍM, aby se mi do jedné buňky tyto dny v prodlení sčítali. Pravděpodobně si to bude žádat vzorec s relativním odkazem a v těch se moc nevyznám. Můžete mě prosím navést?
Příloha: zip29967_kopie-formatovanie-skupin3.zip (95kB, staženo 23x)
citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09