< návrat zpět

MS Excel


Téma: makro/funkce u kontigenčního grafu rss

Zaslal/a 27.2.2016 19:43

Dobrý den, mám sešit který obsahuje 56 kontigenčních grafů, aktuálně obsahují data za dva roky zpětně. Každý měsíc musím přidat data za nový měsíc a grafy aktualizovat. Jde ale o to, že potřebuji aby si grafy přidali nový měsíc a skryli nejstarší měsíc. Existuje na to prosím nějaká funkce/makro kterou bych problém vyřešila elegantněji než tak, že vyklikám ve všech grafech nejstarší/nejnovší měsíc ručně? 1 děkuji předem za každou radu 1

Zaslat odpověď >

#030426
avatar
Dobré ráno.
Nebude lepší si udělat jeden graf a pomocí např: ComboBox vybrat patřičný měsíc a u druhého rok a hotovo? Koukněte se na dynamické grafy. Případně si myslím, že v KT se dá navolit výstup pro graf za dané období. Příloha by asi pomohla. 1citovat
#030484
avatar
Dobrý den, děkuji za odpověď. Na dynamické grafy jsem koukala, v mém případě by to ale bylo asi příliš komplikované. Ukázku grafů jsem poslala v příloze. Těchto kontingenčních grafů mám 56. Všechny jsou napojeny křížovými odkazy do prezentace takže potřebuji pouze každý měsíc aktualizovat data. Problém je že někdy chtějí vidět data za 2 roky, někdy za rok a někdy třeba za půl roku. A vyklikávat každý graf zvlášť není žádná sranda :-) Ideálně by bylo aby jsem si zadala začátek období a počet měsíců které chci zobrazit. Děkuji moc
Příloha: zip30484_priklad.zip (193kB, staženo 25x)
citovat
#030487
Hav-Ran
V prílohe je súbor od Stephena Bullena . Je tam graf s dvomi posuvníkmi - prvý určuje počet mesiacov do grafu, druhý určuje od ktorého obdobia ten počet mesiacov začať zobrazovať. Využité su definície mien.

Edit: nie počet mesiacov ale počet dní, toto je denný graf 8
Příloha: zip30487_graf_posuv_mnozstvo.zip (27kB, staženo 28x)
citovat
#030488
elninoslov
1. Zmente tabuľku dát na Tabuľku. Celú označiť, Vložiť - Tabuľka - zaškrtnúť, že obsahuje názvy - potvrdiť.
2. Premenovať Tabuľku. Klik do nej, menu Návrh - Názov tabuľky - dajte tblData - ENTER
3. Vo všetkých kontingenčkách zmeniť zdroj údajov. Klik do KT - menu Nástroje pre kontingenčné tabuľky - Analyzovať - Zmeniť zdroj údajov - napíšte názov tabuľky, teda tblData - potvrďte.
4. Nastavenie Rýchleho filtra. Menu Nástroje pre kontingenčné tabuľky - Analyzovať - Vložiť rýchly filter - zaškrtnúť "měsíc" - OK.
5. Prepojenie všetkých KT na tento filter. Pravý klik na hornú lištu Rýchleho filtra - Pripojenia zostáv - zaškrtnúť všetky KT - OK.
6. Použitie Rýchleho filtra pre všetko naraz. Vo filtri klikneme na prvý mesiac ktorý chceme zahrnúť, a na posledný ktorý chceme zahrnúť klikneme so stlačeným Shift. Zostanú označené iba tie ktoré chceme, a samozrejme sa hneď prepočítajú všetku KT aj grafy.

7. Po pridaní nových dát do tblData, kliknite v menu Údaje - Obnoviť všetko.

Je to absolútne jednoduché a bez makra. Dokonca si takto môžete vybrať aj nesúvislé oblasti mesiacov. Napr iba Q1 každého roku, a to tak, budete klikať na mesiace 1,2,3 každého roku s pridržanou klávesou Ctrl.
Příloha: zip30488_priklad.zip (187kB, staženo 26x)
citovat
#030509
avatar
Super, moc děkuji všem. Hlavně elninoslov - skvělý a jednoduchý návod, funguje přesně tak jak potřebuju 1citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 10:49

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 10:47

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 10:40

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 9:44

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 9:02

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 25.4. 8:40

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 8:04