< návrat zpět

MS Excel


Téma: Uzamčení buňky v sešitu rss

Zaslal/a 25.3.2016 10:17

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s uzamykáním buňky. Nevíte jak uzamknu buňky (pouze vybrané) tak aby se neměnila hodnota ani poté co změním hodnotu na kterou se buňka kterou chci uzamknout odkazuje a tato buňka na kterou se odkazuje není uzamčená?

mnohokrát děkuji
Pavel

Zaslat odpověď >

#030901
avatar
Na bunku klikni pravým, formát buněk, vyber zámek a vyber zamknout.
Pak jdi nahoře v listu do položky menu Revize , dej zamknout list a vyber zatrřítko vybrat zamčené i odemknuté bunky. Snad ti to pomužecitovat
#030905
avatar
Bohužel to nefunguje. Problém je ten že když změním hodnotu AKTUAL v předpisu nájmu viz buňky R2 S2 T2 U2 tak se mi změní všešchny na ně odkazované buňky sloupce G I a K. Ale já bych potřeboval při změně nájmu např. k 02/2016 zafixovat předchozí období leden 2016 tak, aby mi zůstalo původní hodnota nájemného a změnila se hodnota pouze od patřičného měsíce tedy února 2016 a dále. Je možné nějak poradit prosím?
Příloha: zip30905_sesit1.zip (16kB, staženo 25x)
citovat
#030906
elninoslov
To by som videl jedine na makro.
Příloha: zip30906_vodne.zip (27kB, staženo 38x)
citovat
#030907
avatar
Mnohokrát děkuji, vypadá to, že jsem strašně blízko vyřešení problému. Jen několik dalších otázek pokud mohu. 1) v průběhu roku se může měnit vše tedy jak vodné tak nájem tak i ostatní platby. 2)Znamená to, že podmíněné formátování mi rozpozná v kterém měsíci jsem a samo mi to uzavře ty ostatní hodnoty? 3) Co když budu potřebovat doházet hodnoty zpětně tedy např půl roku nazpět nezmění se mi ty hodnoty předchozí? a dovolí mi to podmíněné formátování pracovat z buňkou i když budu např. půl roku pozadu? Moc moc děkujicitovat
#030909
elninoslov
??? Čítali ste čo som pripísal do toho súboru červeným písmom na boku ?
Podmienené formátovanie nič nevykonáva. Iba podľa zadaného dátumu v B1 označí riadok, ktorý korešponduje so zadaným dátumom. Nič s dátami nerobí.

Potrebujete to všetko ošetriť makrami - teda programovacím jazykom VBA. Ja som Vám tam na ukážku naprogramoval to, že Vaša tabuľka je "akože databáza". A pri zmene dátumu v B1 sa do buniek R2 S2 T2 U2 načítajú tie dáta z "databázy".
Naopak pri zmene buniek R2 S2 T2, sa to čo do nich napíšete, zapíše do "databázy" do riadku, ktorý korešponduje so zadaným dátumom v B1.

Dátum, ktorý chcete upravovať, napr. pol roka dozadu, zadáte do B1. Do RSTU sa Vám načítajú hodnoty z o zadaného mesiaca. Môžete ich upraviť, a oni sa zapíšu na miesto v databáze, ktoré korešponduje so zadaným dátumom, teda prepíšu pôvodné.

Navrhujem rozdeliť stĺpec I na 2 stĺpce, kde bude rozpísaná suma za vodné a služby, keďže je predpoklad zmeny.

Netuším, ako Vám to inak vysvetliť. Ale mám dojem, že ste nečítal, čo som Vám napísal v súbore, a hlavne ste to asi neskúšal 4

Ešte by som navrhoval zaviesť databázu na druhý list, a do Vašej tabuľky ťahať data podľa kritérií v B1 pomocou VLOOKUP/SVYHLEDAT. Ale máte tam ďalšie 2 tabuľky s rôznymi informáciami, ktoré možno bude treba tiež odkladať...

A skôr ako sa opýtate : Zatiaľ netuším, kedy by som si na Vás urobil čas :(citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Jak odstraním duplicitní údaje

Mirek8 • 24.4. 8:00

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 24.4. 7:44

Vyhledej

PavDD • 24.4. 7:28

Jak odstraním duplicitní údaje

elninoslov • 24.4. 6:43

Jak odstraním duplicitní údaje

Mirek8 • 24.4. 6:02

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 23.4. 19:33

Vyhledej

elninoslov • 23.4. 18:54