< návrat zpět

MS Excel


Téma: výběr dat rss

Zaslal/a 2.5.2017 16:38

Dobrý den přeji,
potřeboval bych pomoct se vzorcem. V Listě 1 mám soupis faktur a k tomu přiřazeného obchoďáka (OZ), kterého se ta faktura týká. Jsou ale faktury, kde jsou i dva obchoďáci. Výstup potřebuji takový, aby v Listě 2 byl výpis všech faktur, kde je předem určen obchoďák. A jelikož se tabulka v Listě 1 průběžně doplňuje, tak potřebuji, aby se automaticky data objevovala i v Listě 2. List 3 by byl pak přehledem faktur pro dalšího obchoďáka atd. V přiloze přikládám pracovní verzi faktur. Za radu předem děkuji

Příloha: xlsx36219_prehled-faktur-pracov.verze.xlsx (191kB, staženo 26x)
Zaslat odpověď >

#036221
MePExG
Ponúkam riešenie pomocou kontingenčnej tabuľky (v prílohe) a filtrácia pomocou rýchlych filtrov. Stačí zmeniť resp. doplniť zdrojovú tabuľku Dat na prvom liste a na 3. dať aktualizovať údaje. Pomocou rýchlych filtrov sa dá skombinovať požadovaný pohľad (resp. urobiť aj tlač tabuľky [je to pripravené bez filtrov na šírku strany]). Vytvoril som kombináciu, pre OZ kupe a kolu, splatné v 4. a 5. mesiaci, bez dátumu úhrady.
Příloha: xlsx36221_prehled-faktur-pracov.verze.xlsx (308kB, staženo 30x)
citovat
#036222
elninoslov
Ak by tam tie mená zdvojené neboli, šlo by to ľahko cez KT, tú by ste si obnovoval cez tlačítko, ale žiaľ ...
Potom teda tak ako to máte, by to šlo poriešiť napríklad pomocou jedného pomocného stĺpca (schovajte si ho) vo výsledkovom liste, a vzorcami s dostatočným počtom riadkov (teraz je 1000, ale to podstatne zvyšuje veľkosť súboru). Dáta sú zaradené bez makra a bez kliknutia na tlačítko na obnovenie.
Išlo by to ale možno aj cez PQ...
Neviem, čo by Vám viac vyhovovalo.

To mepexg : Parádne ... 1citovat
#036223
MePExG
Cez PowerQuery (PQ) by to išlo určite urobiť, dokonca by nebol problém roztriediť mená OZ, pomocou obsahuje (jedna fa by sa zobrazila pri jednom aj druhom mene). Má to tiež tú istú nevýhodu, ako fixné tabuľky, že musí byť presne definovaný počet OZ. Na rozdiel od KT, kde sa iba automaticky doplnia/zmenia resp. zmiznú mená, bez potreby akýchkoľvek úprav; stačí iba jej (KT) aktualizácia [samozrejme po aktualizácii zdroja].citovat
#036238
avatar
díky mockrát za příspěvky.
KT od mepexg vypadá parádně (hlavně vzhledově). KT jsem již zkoušel, ale nevyhovuje pro mé potřeby. Druhá varianta od elninoslov je o hodně blíže mým potřebám.
Cílem je mít tuto tabulku v google tabulkách..zdroj je pro mé potřeby a ostatních listů by měl náhled/editaci pouze konkrétní obchodak, kterého se to týká.
Moc díky...ještě s tím pohraju.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

lubo • 25.4. 19:18

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 15:12

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 15:08

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 14:21

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 10:49

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 10:47

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 10:40