< návrat zpět

MS Excel


Téma: Excel - data z více tabulek do jedné rss

Zaslal/a 11.12.2017 14:43

Ahoj, moc Vás prosím o radu a pomoc v excelu. Jedná se mi o to, že pravidelně rozposílám jednu tabulku, kde potřebuji vyplnit od různých lidí nějaké odečty. Nakonec mám spoutu xls souborů, kde každý vyplnil jen tu svou část a já to všchno ručně kopíruji do jedné prázdné tabulky, kterou jsem rozesílala na začátku, abych měla vše pohromadě. Trvá to nakonec opravdu dlouho. Nedalo by to to nejak obejít, aby se mi to do té jedné spolenčné doplňovalo? Omlouvám se, jestli se ptám hloupě, ale hledám něco, co by mi ulehčilo tuto práci a netrávím nad kopírováním hodiny. Navíc nemůže to být sdílená tabulka, protože cca 30 lidí má jen pár hodin na to, aby to tam doplnili, a bylo by jich tam určitě víc na jednou, tak by se to těžko ukládalo. Předem díky za jakoukoliv radu.

Zaslat odpověď >

#038725
Jeza.m
Ve sdíleném souboru může být víc lidí na jednou, když každý bude mít přesně danou oblast k doplnění aby nedocházelo k přepisování.

Každopádně nejlepší pokud je to opakovaná činnost by bylo použití databáze, což není tak "jednoduchá" záležitost jako Excel, ale určitě je praktičtější.

No a na konec je tady možnost nechat to tak jak máte a povolat do akce makra. Za předpokladu, stejné struktury jednotlivých souborů i toho cílového, makro pak může projít všechny soubory ve složce a data přepsat do cílového, k tomu je ale potřeba znát strukturu souborů, což ze zadaného textu nikdo nevytuší. Mám takový pocit, že už se tady něco takového řešilo, zkuste pohledat.

M@citovat
#038727
avatar
Děkuji za informaci. Tabulka je to velmi jednoduchá.To by mi pomohlo asi to makro, bohužel jsem s makrem nikdy nedělala, tak se to pokusím nějak vyhledat. Asi to nebude těžké, jen nakhle napoprvé prostě nevím jak na to. L.citovat
#038746
avatar
Další možnost (bez maker) je sehrání všech odpovědních listů do jednoho společného sešitu. Vzhledem k totožné struktuře listů pak lze posčítaný výsledek získat pomocí vzorce, sčítajícího stejnou buňku na listech v definovaném rozsahu listů.citovat
#038747
elninoslov
Ukážte ako vyzerá rozosielaná tabuľka, a ako má vyzerať výsledok.

EDIT: Inak príklad ako makrom rýchlo vložiť odkazy na nejaké bunky všetkých súborov.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

lubo • 25.4. 19:18

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 15:12

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 15:08

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 14:21

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 10:49

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 10:47

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 10:40