< návrat zpět

MS Excel


Téma: Vzorec nezahrnuje sousední buňky rss

Zaslal/a 15.12.2017 20:23

Merlin99Zdravim vsechny, pri patku me tu nici chyba se kterou sem se jeste nesetkal (mam = SUBTOTAL9 prez oblast s daty a u nejaky policek mi to pise tuto hlasku a ostatni vypocty stim nepracujou jako s cislem i kdyz to cislo je ...
Nesetkal se stim nekdo? Jak vyresit? DĚKUJI

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
#038791
avatar
Skús si to po sebe prečítať a potom nám to prelož. Aby sme boli trochu v obraze.citovat
#038792
Merlin99
* Bunka s cislem v =SUBTOTAL(9; vrati cislo ale v policku je zeleny pravy ruzek a po rozkliknuti to pise hlasku : Vzorec nezahrnuje sousední buňky. 7

....citovat
#038793
avatar
Ani moje křišťálová koule mi nenapovídá...citovat
#038794
Merlin99
+ příloha chyba v prvnimradku mam excel 2010
Příloha: rar38794_pokus.rar (145kB, staženo 14x)
citovat
#038795
elninoslov
To je preto, lebo hlavičky filtra nie sú textové ale číselné. A Excel správne zistí, že zrátavate oblasť čísel okrem jedného susedného čísla (2. riadok), ktorý je tiež číslo. Tak Vám dáva možnosť zahrnúť aj toto číslo. Ak prepíšete hlavičky na textové, zmizne. Ak iba zmeníte formát na text (a potom ešte do každej bunky vstúpite a potvrdíte Enterom), šípka zo vzorcového riadku zmizne, ale zase sa objaví na tých číslach, ktoré ste dal ako text. Neviem, či to má iné riešenie okrem Súbor - Možnosti - Vzorce - Kontrola chýb - Povoliť kontrolu chýba na pozadí - nezaškrtávať.
Prípadne skúste dať na každej hlavičke Ignorovať chybu z tej ponúkanej ponuky s výkričníkom...citovat
#038797
Merlin99
díky za info. Vyzkousel sem vypnout hlasku, a ta se vypne bohuzel vypocty to neovlivni a nepocita to .... asi je to prechodem z 2016 na 2010.. je nacase poridit taky 2016citovat
#038799
Stalker
Můžeš specifikovat vyjádření "nepočítá to".citovat
#038800
Merlin99
*funkce AVERAGIFS ktera pocita s timto radkem jako s cislem tak to nevidijako cislo a nefungujeto. Nevadi kupuju office 2016 tam je to v klidu a 2010 jsou vykopavky uz no.citovat
#038801
Stalker
Silně pochybuji, že nákup novější verze vyřeší "tento problém".
Tak si "to" číslo vynásob jedničkou a bude to opravdu číslo a né text.citovat
#038806
Merlin99
Stalker: tydle veci jsem zkousel hned na zacatku. Na 2016 je vse ok takze jasna volba.citovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Filter

Anonym • 18.7. 7:06

Filter

Hav-Ran • 18.7. 5:17

Filter

Anonym • 17.7. 23:48

Filter

monier • 17.7. 22:25

načtení z xml

Eddie • 17.7. 21:20

zavření souboru z VBA makra bez uložení

hnizdo.1 • 17.7. 19:13

Tisk makrem na síťovou tiskárnu a formulář

hnizdo.1 • 17.7. 18:37