< návrat zpět

MS Excel


Téma: Nefunguje poklepání na přidružený soubor rss

Zaslal/a 3.1.2018 16:44

Takhle nějak lidsky bych pojmenoval problém, kdy se soubor po poklepání na něj neotevře (v daném případě sešit v Excelu) a okno programu zůstane prázdné. Během podzimu a naposledy dnes jsem se s tím potkal u klientů už asi pětkrát v různých verzích - minule Excel 2010, dnes čerstvě Excel 2013. Bez pardonů mám chuť kopat někoho v MS už do koulí. Ale že tady řešíme problémy jinak - zajímala by mě vaše zkušenost.

a) Potkali jste se s tím v poslední době a v jaké verzi Office/Excelu?
b) Pokud ano, pomohla vám oprava instalace - volba Změnit / Rozpoznat a opravit (Oprava online)? A na jak dlouho?
c) Pomohl vám tzv. Fix od Microsoftu?

Zaslat odpověď >

icon #038908
avatar
Petře, asi je to blbosť, pýtať sa na to zrovna Teba, ale pre istotu:
1. K súborom daného typu je na danej stanici Excel asociovaný ako program, ktorým má byť súbor otvorený/spustený?
2. Neotvára sa to náhodou v nejakej novej/skrytej inštancii, čo by sa dalo zistiť v správcovi úloh?

Google si asi tiež skúšal, ale pre istotu:
https://www.think-cell.com/en/support/kb/0045.shtml
https://support.microsoft.com/en-us/help/2994633/excel-how-to-troubleshoot-excel-opening-blank-when-you-double-click-a
https://excel.tips.net/T002949_Cannot_Double-Click_to_Open_a_Workbook.html
https://www.techrepublic.com/forums/discussions/excel-file-not-opening-with-double-click/
Do googlu som dal "double click on xlsx file does not open", vypadlo na mňa pár ďalších linkov, mimo hore uvedených.citovat
#038909
avatar
Z mých případů:
Jednou pomohlo Rozpoznat a opravit, jednou pouze dočasně a situace se opakovala (podezření mám na nějakou aktualizaci, ale jestli Office nebo kreténských Windows 10, zkrátka nevím).
Fix mi nepomohl ani jeden.
Zdánlivě to vypadá, že zkrátka přípona souboru ztratila asociaci na Excel (což je fakticky jen asi pořád zápis v registrech). Kdybych měl řekněme dvojí Office v systému a přípona se asociovala s novější verzí, tak to chápu.citovat
#038916
avatar
Asi to není tento případ. Obvykle se kliknutím neotevírají některé soubory ze starší verze excelu. Žádná oprava ani typ nezabraly.

Občas (v práci) se excel 2016 chová hodně podivně. Předpokládám, že se to souvisí s aktualizacemi. Po nějaké době podivnosti mizí. Tedy ne všechny, na něco si musím zvykat.citovat
#038973
elninoslov
Strata asociácií je vo W10 úplne bežná vec. Stačí ak si W10 nainštaluje nejakú malú inováciu (naschvál nepíšem aktualizáciu), a môžete si byť istý, že niečo poserie. A je šumák, či máte OS čistú inštaláciu, upgrade z W7/8/8.1, alebo inováciu z W10 (1511, 1607, 1703), či je to book , desktop alebo tablet. A nedá sa s tým urobiť nič. Je to systém, ktorý chce mať kontrolu nad všetkým. A úplne bežne si vracia nastavenia na default po nejakom čase. Napr. ma ide šľaktrafiť z toho, že mi čo chvíľu ruší nastavenie o nepýtaní hesla pri LogIn-e. Niekedy to drží mesiac inokedy 2.

To prázdne okno, spomínané v prvom príspevku som mal tiež. Niekedy okolo Silvestra, asi týždeň. Rovnaké príznaky, dvojklik, otvorilo mi jedno prázdne okno a druhé so súborom. Pri zatvorení toho prázdneho to tuším exlo aj ten file. Po týždni to zmizlo. Ale stabilita je hrozná. vždy keď píšem "WorksheetFunction.T", tak po napísaní "T" je to lotéria 50/50 či mi exne Excel alebo dopíšem "Transpose". Reinštal nepomáha.

Nakopať niekoho do ... . No to hej, ale koho, kto má na tom najväčšiu vinu ? Vidíme to všade okolo seba, všetko sa fušuje, všetko je nekvalitnejšie, všade sa šetrí, všetko sa optimalizuje (pre väčšie zisky), všetko je konzumnejšie, a SW to rozhodne neobchádza. Doba sa zmenila, máme nové hrozby v kybernetike, programovať OS je enormne náročné, zvláda to iba zopár týmov, ktoré už asi tiež rezignujú, po nich príde mladšia Generation, čo na to bude ešte aj prdieť. Takže sa máme na čo "tešiť".

Kámoš si minulý týždeň kupoval kamión Scania za 100 000 €, návod na obsluhu mu dali na prepálenom CD. Prepaľoval som mu z toho zálohu. Koľko by ich vyšlo keby dali zákazníkovi za 100K jednu tlačenú knihu ?

Ja by som asi nakopal akcionárov, ktorý aj tak musia všetko odsúhlasovať a odobriť každé hov.o, teda aj náklady na nejaký vývoj a testy APP. Zoberte si, keby dnes neboli dobrovoľný BetaTesteri, čo by sme za paskvili dostávali ?

O tom by sa dalo písať a písať...citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 23.4. 19:33

Vyhledej

elninoslov • 23.4. 18:54

Vyhledej

PavDD • 23.4. 12:29

Vyhledej

PavDD • 23.4. 11:47

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 23.4. 10:52

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 23.4. 10:22

Relativní cesta - zdroje Power Query

lubo • 23.4. 10:15