< návrat zpět

MS Excel


Téma: vyhonocení dat z nekolika souborů rss

Zaslal/a 15.1.2018 15:42

Dobrý den, potřeboval bych poradit s vyhodnocením dat z několika souborů. Sensor mi zaznamenává hladinu hluku v čase (napr kazdých 5vterin) a zapisuje hodnoty do xls souboru ve formatu - cislo mereni, hodnota hluku, datum a cas mereni. potreboval bych jeden soubor ktery otevre postupne soubory techto namerenych hodnot (techto souboru je vzdy vice) a vypise mi kolikrat se stalo, ze hodnota byla pod/nad urcitou vysi. a to vse v acasovem rozmezi od do (potrebuju zadat). Zkusil jsem zacit s vyhodnocovanim dat v jednotlivych souborech. Jak ale udealt aby mi tohle vsechno behalo z materskeho souboru? dekuji moc za pomoc!

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
#039065
avatar
Prikladam soubor. Musel jsem umazat radky, hodnoty jsou az do cisla mereni 60000 v jednom sloupci, pak se zalozi druhy sloupec...
Příloha: rar39065_nova-slozka-2.rar (115kB, staženo 12x)
citovat
#039072
avatar
Prikladám riešenie pomocou PowerQuery (od verzie 2010 doplnok, v 2016 už je obsiahnuté) - načítanie súborov a kontingenčnej tabuľky (pre ktorú je možné nastaviť rôzne filtre). Funkcia z nastavení sa načítajú súbory do zelenej tabuľky Data (aktualizovať tabuľku) s extrémnymi hodnotami a v kt (po aktualizácii) stačí už iba prepínať filtre.
Příloha: xlsx39072_spracpqakt.xlsx (39kB, staženo 5x)
citovat
#039102
avatar
Diky mepexg. Ale nevim jak to presne pouzit. Navic nechci kopirovat data z jednotlivych souboru rucne, ale pouzit jeden "hlavni soubor", ktery vsechny zdrojove soubory pootvira a nasosa z nich postupne data...
slo by tohle takhle pouzit? Dekujucitovat
#039118
avatar
Áno, Power Query je priamo nástroj na import a spracovanie súborov z rôznych zdrojov. Aj ponúknuté riešenie je postavené na dvoch Vašich súboroch. Mimochodom jeden bol klasické csv a druhý bol Excel. Všetko je však podmienené existenciou tohoto nástroja vo Vašom Excel-i. Preto prosím o jednoznačné vyjadrenie či Power Query máte, alebo môžete si dať doinštaľovať. Bez neho je riešenie iba na programátora, čo ja nerobím. Ak by som to mal robiť ja prosím o pár vzoriek existujúcich vstupných súborov.citovat
#039130
avatar
Ja bych si mohl doinstalovat (ted tento nastroj nemam), ale melo by to pak pouzivat vice lidi a ti muzou/nemusi nastroj mit k dispozici, nemluve o tom, jestli by umeli pouzit nebo ne.
Moje predstava je vepsani okrajovych hodnot hluku, zadat rozmezi terminu sledovaneho obdobi a stisknout tlacitko ovladaci makro.
Zdrojove soubory je mozne uvazovat soubory v priloze "zdroj var1, zdroj var2". skutecne soubory uplne stejne, jen s mnohem vice radky (pres 60000, takze jsem musel umazat, abych sem vubec mohl nahrat kvuli velikosti).

melo by mi stacit me trosku nakopnout spravnym smerem, jestli je efektivni rozhodovani pomoci pridanych sloupcu, jak by makro mohlo pridavat vzorce ve zdrojovych soiborech a podobne, pak bychm el byt schopen dopracovat, aspon doufam :)))
dikycitovat
#039140
xlnc
Jak nebýt zaujatý. mepexg má asi dobrá řešení, je super, že tady pomáhá, dává tomu svůj čas, ale bez pardonů je mu u pr..., co má kdo za verzi Excelu a všude se.. řešení všechnopower. Ano, je obecně známo, že tyhle nástroje nemiluju, ale i tak si myslím, že mám nadhled a začínám být na tyhle odpovědi alergický (pardon, bavím se k věci na plná ústa). Troufám si říct, že minimálně polovině tazatelů je takové řešení k ho.. Ne, nemají novější verze než 2010. Že si nikdo nenavykl uvést verzi Excelu v dotazu je věc další.

A abych to dorazil... Nabízím zadavateli řešení přes makra, ale za úplatu (teď se někdo jistě kousne a dá sem řešení :-). Podstatné je, jestli je počet zdrojových souborů ve složce proměnný a jestli lze dodržet nějakou logiku názvů.citovat
#039143
avatar
hmmm rozhdone mi pride zbytecny se tu hadat. ja mam excel 2007. priste muzu uvest.
za uplatu chapu, ale tady tomhle foru hledam spis radu, nez hotovy reseni a jsem rad ze v prubehu vsech vychytavek, ktery jsem kdy v excelu delal, jsem se dost naucil, at uz sam nekonecnym hledanim, nebo radou od nekoho tady. a je super, ze to tady funguje zdarma. ze ti zkusenejsi poradi zacatecnikum.
DIKY

Jinak pocet zdrojovych souboru je promenny a format nazvu je "4_17-08-14 21.23" (meni se snad vsechno v tom nazvu :)
Co se tyce poctu - mam vsechny zdrojaky v jedny slozce, kde uz nic jinyho neni, coz kdyz jsem delal jeste neco podobnyho jindy, tak jsem naprgramoval aby proste projel vsechny soobory co v konkretni slozce jsou :) ted mam nejvetsi problem s tim aby makro v materskem souboru dokazalo psat vzorce ve zdrojovych a nejak z nich nasavalo informace...citovat
#039146
xlnc
Hádat nehádat..

Pak ale jediná definice je "prohledej složku a všechny soubory kromě...".citovat
#039147
elninoslov

xlnc napsal/a:

...(teď se někdo jistě kousne a dá sem řešení :-)...
9
Sakriš, v noci o 1:02 som dokončil makierko na import dát z jedného súboru aj s konvertom. Len sa mi to sem nechcelo už dávať ...

Inak Vy tam nepotrebujete vkladať vzorce. Veď Vás zaujíma iba DATE / TIME / SOUND.

Terazky to sem už nemôžem dať. Mám tu na stole veľmi podobnú problematiku už rok, vôbec to nehorí, ale možno sa teraz dokopem s tým aj pohnúť 5 ...

fasd39 : xlnc je profík, skúste sa s ním dohodnúť.citovat
#039149
xlnc
Já myslím, že tazatel klidně počká :-) V klidu.citovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

násobná podmínka

robert.kepertgmail.com • 22.2. 12:46

SVYHLEDAT NEFUNGUJE

cyklokropac • 22.2. 8:21

msgbox upozornenie

kabaka • 22.2. 7:26

pozastavení běhu programu

elninoslov • 21.2. 21:47

SVYHLEDAT NEFUNGUJE

elninoslov • 21.2. 21:32

msgbox upozornenie

elninoslov • 21.2. 21:22

Automatické vyplnění buňky, když ...

Tomas1234 • 21.2. 20:03