< návrat zpět

MS Excel


Téma: Přiřazení obrázku rss

Zaslal/a icon 21.4.2011 3:20

Dobrý den, je nějaká fce či makro které by mi při zapsání názvu do určité buňky přiřadilo automaticky obrázek uložený ve složce pod určitým názvem do vloženého tvaru? Například když napíšu do buňky "slepice" tak aby se mi objevil ve vloženém tvaru její obrázek. Těch názvů a obrázků bude asi cca 200. Předem děkuji za radu.


Strana:  1 2   další »
icon icon#004768
Poki
Zdravim, urcite to pujde makrem.
Zkuste prilozit soubor, kde budete psat onen nazev obrazku (napsany nazev by se mel shodovat se jmenem obrazku).
Zkratka zkuste prilozit nejakou sablonu, do ktere bych mohl makro napsat.citovat
icon#004778
avatar
Poki - děkuji za tak rychlou reakci. V přiloženém zipu jsou dvě položky - 1.složka s obrázky - 2. sešit xls. ve kterým je rozbalovací seznam položek. Cíl mého snažení byl takový, že když rozbalím např. moře, tak aby se mi obrázek "moře" objevil v níže vloženém rámečku.citovat
icon icon#004779
Poki
Tak jsem to dal dohromady.
Podivejte se do prilohy.
V souboru Mustr (resp. v kodu v okne VBE, je nutne v kodu nastavit Cestu k obrazkum...
a samozrejme take mit povolena makra 2citovat
Příloha: file4779_pictures.zip
icon#004789
avatar
Poki díky moc - tak jdnoduché když to člověk umí, opravdu super » "1"citovat
Příloha: file4789_sesit1.zip
#007627
avatar
Zdravím, toto jsem přesně hledal.. Díkec.. Každopádně ještě jeden dotaz - jak by měl vypadat odkaz na úložiště dat - ne na disk nebo síť. disk, ale na web - prostě obr. by byly někde na serveru na netu

dikcitovat
icon icon#007694
Poki
pro obrazky na webu plati to stejne, jako pro obrazky na disku - musite znat jejich adresu -v kodu pravdepodobne nejak dat dohromady podle toho, jak jsou na serveru ulozena.
Jednoduse lze ale nahradit v prikladu vyse posledni radek kodu:
List1.Shapes.Item(1).Fill.UserPicture "http://wall.cz/pictures/avatars/8584.jpg"citovat
icon#007764
avatar
Ještě prosba - šlo by vytvořit přiřazení obrázku (nejlépe z webu) - externího úložiště (větší množství obrázků) - když budu mít databázi - např. DRUH, BARVA, VELIKOST, ROK - aby se mi vyfiltrovali jen vybrané možnosti a následně z toho se teprve dohrál obrázek do jednotlivých buněk ? viz. příklad 4

V případě, že je to složité 2 , tak alespoň 1 obrázek - ale na základě filtru?citovat
Příloha: file7764_vzor-obr.zip
icon icon#007768
admin
Něco podobného jsem také řešil, ale obrázek se vkládám do komentáře. Přikládám neupravený příklad. V kódu stačí změnit cestu ke složce s obrázky.citovat
Příloha: file7768_commentpiccode.zip
icon#007898
avatar
Ahoj.
Je možné, aby byl seznam ze kterého budu vybírat název obrázku, nejen v jedné buňce, ale v celém sloupci na každém řádku a pokaždé, když vyberu na řádku jméno obrázku, tak by se obrázek zobrazil ve vedlejší buňce a tam zůstal. Něco podobného jak psal Petr, ale aby se obrázek zobrazil v buňce a ne jako komentář. 7

Díkycitovat
icon#008254
avatar
Zdravím.
Hledám totéž, co Miky.Miguel Pokud někdo víte jak na to, pomožte nám a pošlete vzor. díky díky 2 2citovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Novinky

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

test897

vvv456554 • 21.10. 18:26

test897

test897 • 21.10. 18:23

Automatické vyplnování datumu ve vedlejší buňce

Stalker • 21.10. 17:17

Vyplnenie povinných polí

mae • 21.10. 14:40

Automatické vyplnování datumu ve vedlejší buňce

h.paslik • 21.10. 14:34

otevření *.xls a jeho uložení jako 1 2 3.xls

yerome1 • 21.10. 13:36

otevření *.xls a jeho uložení jako 1 2 3.xls

Dingo • 21.10. 13:24