< návrat zpět

MS Excel


Téma: Přiřazení obrázku rss

Zaslal/a icon 21.4.2011 3:20

Dobrý den, je nějaká fce či makro které by mi při zapsání názvu do určité buňky přiřadilo automaticky obrázek uložený ve složce pod určitým názvem do vloženého tvaru? Například když napíšu do buňky "slepice" tak aby se mi objevil ve vloženém tvaru její obrázek. Těch názvů a obrázků bude asi cca 200. Předem děkuji za radu.


Strana:  « předchozí  1 2
icon icon#008290
Poki
Neco podobneho jsem nedavno vytvarel, ale je zde problem velikosti (vysky a sirky) bunek, protoze obrazek nelze svazat napevno s bunkou...

V priloze je soubor Soupis.xlsm, tak adresar 'pics', kde jsou ulozeny obrazky...obrazky musi byt v jednom adresari, ktery je pevne dany (viz dale). Nazvy souboru s obrazky jsou totozne s kodem (sloupec A).
Je nutne dodrzet nasledujici:

1) v kodu zadat cestu k adresari, kde jsou ulozeny obrazky (cesta musi konci zpetnym lomitkem '\')
2) ovsechny obrazky museji mit stejnou priponu (v priloze je nastaveno .png)
3) v kodu se na zacatku smazou vsechny obrazky (nejen ty, co uz tam jsou, tak jestli tam mate dalsi, dejte na to pozor - odstrani se)
- je to kvuli tomu, ze kdyz spustite proceduru a uz mate v bunkach nejake obrazky, tak by se tam hromadily, coz neni vubec dobre...
4) Pak je tu problem velikosti obrazku a rozmer bunky - pokud budete schopna mit vsechny obrazky ve stejne velikosti, tak jednoduse nastavte velikost bunky podle toho a bude to OK; pokud obrazky nebudou stejne velikosti - bude problem
5) pokud obrazek s pozadovanym jmenem (kodem) v adresari s obrazky nebude, bude doplneno "no pic" do prislusne bunky.
.
.citovat
Příloha: file8290_sperky.zip
#017032
avatar
Lze nějak zjistit index tvaru? Vložil jsem kód od Pokiho do vlastního projektu a ani za nic nemůžu přijít, kde bych našel index.citovat

Strana:  « předchozí  1 2

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Novinky

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Dohledání hodnot

Opičák • 28.8. 20:35

Automatické Řazení Hodnot z funkce když

djmato • 28.8. 12:54

Jak v SVYHLEDAT zadat zástupné znaky?

marjankaj • 28.8. 12:20

Automatické Řazení Hodnot z funkce když

djmato • 28.8. 11:30

Jak v SVYHLEDAT zadat zástupné znaky?

Lubos-L • 28.8. 11:22

Dohledání hodnot

Palooo • 28.8. 11:20

Automatické Řazení Hodnot z funkce když

marjankaj • 28.8. 10:59