Zdroj: https://wall.cz/tipy-na-vylet/zoo-usti-nad-labem • Vydáno: 15.7.2010 8:08 • Autor: admin

ZOO Ústí nad Labem

Tip na VýletZoologická zahrada Ústí nad Labem se nachází na okraji čtvrti Krásné Březno a hlavní vchod je z Drážďanské ulice. Do zoologické zahrady se lze také dostat horním vchodem od sídliště Stříbrníky z ulice Výstupní, kde je i parkoviště.

V zoologické zahradě uvidíte celou řadu vzácných a ohrožených zvířat. Velmi pěkný je nejmodernější a nejnovější pavilón slonů. Akvária a terária se nacházejí v přízemí pavilonu exotária. Pavilon opic se skládá z několika venkovních klecí. Pro malé děti je zde zřízená Dětská ZOO, kde si můžou sami nakrmit kůzlátka přímo v jejich ohradě.

Zoologická zahrada nabízí nejen prohlídku expozic se zvířaty, ale i kulturní vyžití pro celou rodinu na celý den. Zahrada pořádá pravidelné předváděcí akce, jako je například cvičení lachtanů, cvičení slonů, jízda na ponících, krmení piraň a další. Dále jsou zde také pořádány kulturní akce. Kalendář kulturních akcí si můžete prohlédnout zde. Pro děti tu jsou ještě oblíbené prolézačky, klouzačky a středověká pevnost.

Od hlavního vchodu k hornímu vchodu zoologické zahrady se můžete nechat vyvézt Zoovláčkem nebo můžete absolvovat okružní jízdu okolo výběhů. Občerstvit se můžete u několika stánků nebo si můžete vybrat ze dvou restaurací.

ZOO Ústí nadLabem

GPS souřadnice: 50°39'50.876"N, 14°3'40.49"E