< návrat zpět

MS Excel


Téma: problém s diakritikou rss

Zaslal/a 23.9.2024 16:54

Ahoj, dlouho jsem tu nebyl, tak nevím zda se to tady probíralo. Vyhledávání "diakritika" mi nic letošního nenašlo, tak otvírám téma:
Jde o to, že v projektu VBA se mi přestala regulérně zobrazovat diakritika, třeba "psč" se mi zdeformuje na "psé" a z toho pramení tuny problémů. Závisí to zřejmě od nějaké jazykové sady na tom kterém windows, neboť na pracovním PC to funguje, ale na domácím PC ne.

Samozřejmě, že v kódu používám diakritiku výlučně pro komentáře, ale když kód pracuje s textem na listě (ten už diakritiku obsahuje), tak při debugování vidím, že v textové proměnné to už mám s pokřivenou diakritikou

Věděl by někdo, kde ve Windows se toto nastavuje?

Zaslat odpověď >

#056869
avatar
Tak se ukázalo, že to je problém neregistrované verze MS Office, kde chybí čeština. Byl tam i problém s referencemi, ten se povedlo pořešit, ale ta čeština se stáhnout nedaří. Už jen se dopracovat k tomu stahování je porod, a nakonec to hlásí nekompatibilitu - a to jak u pokusu doinstalovat 32bit, tak i 64bit verze.
No nic, asi bude potřeba zakoupit na Aukru bezproblémovou registrovanou verzi. 1citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Helios iNuvio

Používáte podnikový systém Helios iNuvio? Potřebujete pomoci se správou nebo vyvinout SQL proceduru? Více informací naleznete na stránce Helios iNuvio.

On-line nástroje