< návrat zpět

MS Excel


Téma: Odsuplované hodiny rss

Zaslal/a 27.1.2010 19:07

JupitersDobrý den. Už pár týdnů se lopotím s jedním výkazem a přestože se mi podařilo několik věcí vyřešit, momentálně jsem v koncích. 3 Proto bych prosil nějakou dobou duši znalou Excelu lépe než já, která by mi poradila co a jak.

Takže.. Mám 3 samostatné sešity:
1) Seznam učitelů s údaji o nic (os.číslo, bydliště..)
2) Seznam odsuplovaných hodin v jednom měsíci (vyeportovaný sešit obsahující údaje o tom, KDO, KDY, KDE v daném měsíci suploval)
3) Tisk suplování

Jde mi o to, abych si na konci měsíce mohl otevřít jen sešit TISK..., v něm si vybral jméno učitele a pod něj by se mně do tabulky doplnily z předchozích sešitů údaje o vybraném učiteli (např. osobní číslo, bydliště...)a hlavně o jeho odsuplovaných hodinách.

Nevím, jestli jsem to srozumitelně popsal, už mi z toho pomalu "šibe". 4 Proto raději přikládám soubory, co jsem zatím vytvořil. Určitě to dělám hrozně složitě, proto příjmu jakoukoliv radu na vylepšení. Díky moc.

Příloha: zip1139_ukazka.zip (36kB, staženo 35x)
Zaslat odpověď >

icon #001140
Poki
Zdravím,
v prilozenem souboru jsem zmenil jen sesit Tisk...,

- TISKOPIS, bunka E5 (vyberova bunka) - kliknutim do ni se ukaze rozeviraci seznam, kde muzete vybrat suplujiciho ucitele, tím se ukáží jeho identifikační údaje (cislo, bydliste) a zaroven se vypisi odsuplovane hodiny to pripravene tabulky (je to udelane makrem (umistene v listu Tiskopis), protoze hodin muze byt vice a nelze tedy pouzit svyhledat)

- Zaměstnanci-údaje - prehodil jsem poradi sloupcu kvuli funkci svyhledat (aby se dalo vybrat dle jmena). Jen chci podotknout, ze rozeviraci seznam v bunce (tiskopis E5) je napojeny na seznam zamestancu na liste Zaměstnanci-údaje, takze půjde prohlizet pouze ty zamestnance, kteri jsou v seznamu a jejich cislo musi odpovidat cislum v sesitu Suplovani.

Jeste bych rad podotknul, ze funkce SVYHLEDAT nepotrebuje mit serazene hodnoty vzestupne, pokud hledate konkretni hodnotu PRESNE - v takovem pripade pouzijete posledni parametr 'nepravda' = svyhledat(co;kde;sloupec;NEPRAVDA).
Pokud totiz do posledního parametru nezadate nic - funkce predpoklada parametr PRAVDA a nevraci PRESNE hledanou hodnotu, ale nejblizsi moznou a dopoustite se tedy chyby!

Hodne zdaru
Příloha: zip1140_ukazka2.zip (42kB, staženo 35x)
citovat
#001141
Jupiters
Poki, díky moc za řešení - to je přesně to, co potřebuji, aby to dělalo. 2 Makra jsou pro mě absolutní sci-fi, takže bude asi chvíli trvat než pochopím, co jste tam udělal. Ale chci tomu porozumět, abych to mohl aplikovat do svého originálního sešitu a hlavně to mohl využívat v dalších případech, takže se s tím zkusím poprat... 4

Ještě jednou díky.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09