< návrat zpět

MS Excel


Téma: Automatické hypertextové odkazy rss

Zaslal/a 24.4.2014 19:28

Dobrý den všem excelistům,

chtěl bych se zeptat zda lze a případně jak řadě buněk přidat hypertextový odkaz na řadu adresářů v PC. Vysvětlím na příkladu:

Mám v PC adresář/složku s poměrně dlouhou řadou adresářů (názvy filmů). Dále mám excel, kde mam malou databázi informací o datech z jednotlivých adresářů(filmů) pro lepší orientaci. Bylo by super mít u každého řádku mít hypertextový odkaz, kterým by se mi složka otevřela. Je jich poměrně hodně, takže po jednom to nelze dělat.

Potřeboval bych sloučit řetězec pevných znaků a textu buněk (cesty). V excelu mám v jednom sloupci názvy adresářů tak jak jsou na disku. Takže potřebuji na buňce nastavit hypertextový odkaz, který se bude skládat z části přesně definované cesty (//c:...../..../) a pak části cesty definované názvem adresáře uvedeným v excelu.

Doufám, že jsem to popsal dobře a sám se do toho nezamotal.

Díky moc za případné rady :)

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

#019093
Standa Řach
Pokud alespoň trochu zvládáte VBA, zkuste záznamník maker a pak úpravu makra. Je to dobrý začátek.
Standacitovat
icon #019097
avatar
Stando, dobrý, ako sa to vezme. Pmn nenaučí premýšľať objektovo, zapisuje spústu balastu (áno viem, to sa dá potom upraviť, ako zmieňuješ), nedokáže vygenerovať podmienky (If...End If, Select Case... End Select), cykly, rekurzie, sub procedúry s parametrami, function procedúry, udalostné procedúry, subrutiny, pripojenie knižníc, API calls, prácu s poľami (arrays), premennými, komunikáciu medzi aplikáciami, je toho proste strašne moc, na čom si záznamník makra vyláme zuby. Na druhej strane, je fajn, že v Exceli existuje, páč bez neho by to bolo často ešte zložitejšie (viď. jeho absencia v Access, PowerPoint a ostatných MS Office produktoch). Takže moje stanovisko: Záznamník je fajn, ale seriózny záujemca o VBA veľmi skoro zistí, že so záznamníkom si nevystačí a nemal by nadobudnúť dojem, že záznamník z neho urobí znalca vo VBA.
Nie je to negácia toho, čo uvádzaš, púhe doplnenie a upozornenie na limity jeho použitia.citovat
icon #019100
eLCHa
@kriz.pavel
Jesli tomu rozumím, tak seznam adresářů už v list máte.
Zkuste např.:
=HYPERTEXTOVÝ.ODKAZ("V:/"&A1)

@AL
Dneska jsem se rozhodl, že s vámi budu trochu polemizovat ;))) . Říkáte o záznamníku, že je fajn? Naopak, je naprosto geniální. Vůbec si neumím představit, jaké to muselo být něco takového naprogramovat. Samozřejmě, kód ze záznamníku je strašný, ale dělá přesně to co má. Já záznamník použiju minimálně 1x týdně - protože mi napoví a to je přesně to, co myslel Standa.
Já záznamníkem začínal a jsem vděčný za to, že tam je ;)citovat
icon #019102
avatar
@eLCHa:
že naprogramovanie niečoho stálo vývojára ohromné úsilie, nemusí nutne znamenať, že výsledný produkt je super, i keď záznamník naozaj skvelý je; pokiaľ budete môj pôvodný príspevok čítať pozorne a bez predsudkov, tak tam žiadny kategorický nesúhlas voči záznamníku z mojej strany neuvidíte:).
Možno Vás ukľudní moje priznanie, že záznamník makra používam skoro vždy, keď kód tvorím; kvôli postupnému ladeniu jeho jednotlivých fragmentov. A nakoľko poslednou dobou píšem kódy často, tak používam záznamník minimálne 2x týždenne. Znamená to, že som docikal vyššie, než Vy a túto súťaž o väčšieho znalca VBA vyhral? :)
K čomu smerujem: Ja som so Standom nemal v úmysle polemizovať, len som upozornil na limity záznamníka makra pri tvorbe kódu. Toto upozornenie nebolo adresované poučeným užívateľom, medzi ktorých na tomto fóre z pravidelných prispievateľov radím predovšetkým Vás, Luba a Palaa, z menej aktívnych napr. Jezu (dúfam, že sa nikto iný neurazí, pokiaľ som ho nemenoval), ale novým nadšencom, ktorí začínajú výhody VBA zatiaľ iba objavovať.
Nehľadajte prosím v mojich príspevkoch niečo, čo tam nie je, ďakujem :)citovat
#019171
avatar

eLCHa napsal/a:

@kriz.pavel
Jesli tomu rozumím, tak seznam adresářů už v list máte.
Zkuste např.:
=HYPERTEXTOVÝ.ODKAZ("V:/"&A1)

Díky moc. Nenapadlo mě, že by mohl vzít vzoreček na hypertextový odkaz :) A ono to je tak jednoduché 5citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

Alfan • 24.4. 16:32

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 24.4. 15:44

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 24.4. 14:26

Jak odstraním duplicitní údaje

Mirek8 • 24.4. 12:13

Jak odstraním duplicitní údaje

elninoslov • 24.4. 8:57

Vyhledej

PavDD • 24.4. 8:56

Vyhledej

elninoslov • 24.4. 8:47