< návrat zpět

MS Excel


Téma: Úprava oblasti tisku kontingenční tabulka rss

Zaslal/a 28.4.2015 11:12

AlfanDobrý den,
chtěl bych požádat o pomoc s nastavením oblasti tisku kontingenční tabulky, respektive úpravy oblasti.
Opakování řádků nahoře umím.
Mám konkrétní konti tabulku, v nastavení vzhledu stránky nastavím, že to chci na 1 vodorovně a třeba na 3 svisle tak když se přepnu do "Zobrazení konce stránek", tak nemohu posouvat vodorovné příčky tak, abych si vyladil co má zůstat, na které stránce.
Konkrétně mi momentálně vadí, že řádek Celkem od jedné skupiny mi zůstane na na druhé stránce... :-( Já bych třeba i celou skupinu rád posunul na druhou stránku, ale prostě mi to nejde, asi má volšový ruce :-)
Můžete mi, prosím, někdo poradit, zda to vůbec jde?
Když nemám konti tabulku, tak si to mohu upravovat v pohodě.
Děkuji

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
icon #024663
eLCHa
Pravým tlačítkem na pole - Nastavení pole... - Rozložení a tisk - Vložit za každou položku konec stránkycitovat
#024664
Alfan
Já to asi špatně popsal.
Když udělám dle rady, tak mám každého odběratele na samostatné stránce. Takže místo 2 stránek mám 32 stránek.
Já bych potřeboval posunout konec, například první stránky buď výš nebo níž, podle toho, kam mi "spadl" řádek Celkem (souhrn za odběratele).citovat
icon #024667
eLCHa
Nevím co tam máte a co tam vyvádíte, bez přílohy těžko radit. Nastavte Měřítko - Upravit na 100% a pak ručně vkládejte konce stránek tam kde potřebujete a myší upravujte nastavení.citovat
#024672
Alfan
Posílám přílohu.
Já prostě nemohu tu přerušovanou modrou čáru uchopit a přetáhnout, jako obvykle :-(
A potřeboval bych, aby "Celkem Klement" bylo na stejné stránce, jako je "Klement" položky.
Díky
Příloha: jpg24672_klement.jpg (29kB, staženo 32x)
24672_klement.jpg
citovat
icon #024675
eLCHa
Začínám mít pocit, že by se mělo zakázat vkládat tady obrázky...

Mno - ještě jednou si tipnu - pruhovaná čára už nejde potáhnout dolů prostě proto, že by se nevešla na stránku - nahoru to jde, ale dolů ne - holt musíte zmenšit výšku řádků nebo posunout předcházející konec stránky dolů nebo zmenšit okraje na stránce nebo je problém někde úplně jinde a já nevím kde protože to z obrázku nevyčtu...citovat
#024676
Alfan
Hmmm, zas taková Lama nejsem 9
Ten obrázek, který jsem poslal, je mezi 1. a 2. stránkou.
Když najedu kurzorem právě nad tu pruhovaná čátu, se kterou bych měl posunout nahoru, což bych samozřejmě chtěl, tak se mi kurzor nezmění na takovou tu "dvojšipku", která umožňuje pohyb nahoru nebo dolů, ale změní se v "tučnou" šipku se špičkou směrem dolů.
Když chci posunout spodní okraj 2.stránky nahoru, tak mi to jde, ale zpět (na původní místo) ten okraj opět neposunu, mám stejný problém, jako s tou přerušovanou čárou. Musím použít krok Zpět, abych ten spodní okraj 2.stránky vrátil na původní místo.
Jak jsem psal. Když to není konti tabulka, tak ty okraje nastavuju normálně..
Tak teď jsem ještě vyzkoušel jednu věc.
Roztáhl jsem pravý okraj tisku, který byl totožný s pravým okrajem konti tabulky doprava. Pak už mohu tu přerušovanou čáru uchopit a táhnout nahoru (posunout dolní okraj 1.stránky nahoru) a pak vrátím ten pravý okarj na původní místo.
Problém tedy je v tom, že pokud je ta přerušovaná čára přes konti tabulku, tak s ní nic neuděláte 7 Musíte použít ten můj postup.

Takže žádné zmenšování výšky řádků a podobně.
A prosím, nezakazujte vkládat obrázky 2 Každý nemůže být učitel, já bych třeba nemohl učit, neb jsem cholerik, ale špetku asertivity v sobě mám... 5citovat
#024679
avatar

Alfan napsal/a:

Hmmm, zas taková Lama nejsem

Problém tedy je v tom, že pokud je ta přerušovaná čára přes konti tabulku, tak s ní nic neuděláte Musíte použít ten můj postup.

No normálne by bolo vložiť prílohu *.xls a zazipuje ju. Alebo si myslíš, že niekto si to bude prepisovať z tvojho obrázku aby si mohol vyskúšať tvoj postup?

Ospravedlňujem sa.Takto je to snáď lepšie formulované.citovat
#024685
Alfan

marjankaj napsal/a:

Alfan napsal/a:Hmmm, zas taková Lama nejsem

Problém tedy je v tom, že pokud je ta přerušovaná čára přes konti tabulku, tak s ní nic neuděláte Musíte použít ten můj postup.

No normálny človek vkladá prílohu *.xls a zazipuje ju. Alebo si myslíš, že niekto si to bude prepisovať z tvojho obrázku aby si mohol vyskúšať tvoj postup?

Já normální jsem a co vy? 7 Možná by to slo i bez rádoby Invetiv... Ono kdybych odmazal nějaká data a poslal ten soubor, tak by se ten problém treba neprojevil. Navíc problem by v tom, že je potreba upravovat okraje stránek mimo oblast konti tabulky.
Pokud to jde tak se, prosim,vy konkrétně k tomuto problému již nevyjadřujte.
Děkuji za pochopení.citovat
icon #024691
avatar
@Alfan: Ty si zákazník a riešiteľovou povinnosťou je ti pomôcť, chápem to správne?
Takže prílohu, na ktorej problém nasimuluje a vyrieši, si má riešiteľ tvoriť sám na základe obrázku, ktorý si veľkoryso poskytol. Vlastne si tým riešiteľovi urobil službu, že si si dal prácu s vytvorením obrázku.
Fajn, som ochotný ti radiť na základe obrázkov; za čas, ktorý budem tráviť tvorením príloh, na ktorých problém nasimulujem a odladím, budem ale chcieť zaplatiť. Berieš?citovat
#024692
Alfan

AL napsal/a:

@Alfan: Ty si zákazník a riešiteľovou povinnosťou je ti pomôcť, chápem to správne?
Takže prílohu, na ktorej problém nasimuluje a vyrieši, si má riešiteľ tvoriť sám na základe obrázku, ktorý si veľkoryso poskytol. Vlastne si tým riešiteľovi urobil službu, že si si dal prácu s vytvorením obrázku.
Fajn, som ochotný ti radiť na základe obrázkov; za čas, ktorý budem tráviť tvorením príloh, na ktorých problém nasimulujem a odladím, budem ale chcieť zaplatiť. Berieš?

Tahle "naše" diskuse asi problém nevyřeší.
Já jsem slušně požádal o radu a pomoc a to, že jsem neposlal soubor s daty bylo jen z toho důvodu, že by pak ten problém nebyl vidět ve smyslu, že ten řádek "Celkem" by nebyl před tiskem na druhé stránce.
Navíc, já jsem uživatel, který s excelem nyní zase cca po 8 letech dělá mnohem víc intenzivněji a proto se někdy ptám na věci, které jsem uměl a nyní se na ně nemohu vzpomenout a někomu to může přijít, jako triviální...
Tento konkrétní případ byl o tom, že člověk, který je zběhlý v excelu mnohem více než já by i podle obrázku třeba (netvrdím, že by musel) zjistil, že problémem je to, že jsem se snažil "uchopit" tu čáru na nastavení okrajů nad "tělem" konti tabulky.
Co se týče platby za odvedenou práci respektive radu, v zásadě se tomu nebráním, neb mě již nyní napadají věci ve spojitosti s konti tabulkama, se kterými bych potřeboval pomoct... samozřejmě záleží na ceně, protože si to budu platit ze svého 1citovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Uspořádání dat do tabulky

elninoslov • 15.4. 14:19

QR kód

parkovec • 15.4. 13:53

Uspořádání dat do tabulky

lubo • 15.4. 12:10

Uspořádání dat do tabulky

Marw • 14.4. 19:41

Uspořádání dat do tabulky

elninoslov • 14.4. 10:08

Uspořádání dat do tabulky

Marw • 14.4. 9:30

hláška

elninoslov • 13.4. 8:45