< návrat zpět

MS Excel


Téma: Chyba při ukládání rss

Zaslal/a 2.9.2015 11:26

Dobrý den,

asi 15 lidí pracuje s jedním sdíleným souborem. Již delší dobu probíhá práce bez problémů. Dnes se ovšem u 2 lidí začala při uložení objevovat chyba "Změny nebyly uloženy do souboru E01E0A30.xlsm0, protože došlo k narušení sdílení. Pokuste se o uložení do jiného souboru."

Nevíte prosím jak se toho zbavit? Všem ostatním ukládání funguje v pořádku.
Děkuji

Zaslat odpověď >

#026598
avatar
Nejspíš došlo ke kolizi při duplicitní změně ve stejných buňkách v době mezi dvěma uloženími. Zkuste odstranit tu kolizi. Excel na to má nástroj, který jsem nikdy nemusel použít, protože se úzkostlivě vyhýbám módu sdílení s přístupem více uživatelů do stejných dat. Proto ani neumím poradit, jak taková náprava má probíhat.citovat
#026601
avatar

Vovka napsal/a:

Nejspíš došlo ke kolizi při duplicitní změně ve stejných buňkách v době mezi dvěma uloženími. Zkuste odstranit tu kolizi. Excel na to má nástroj, který jsem nikdy nemusel použít, protože se úzkostlivě vyhýbám módu sdílení s přístupem více uživatelů do stejných dat. Proto ani neumím poradit, jak taková náprava má probíhat.


Nevíte kde tento nástroj najdu? Nikde jsem na něj nenarazil.citovat
#026604
avatar
Myslím, že každém dotazu by měl předcházet pokus o využití zabudované nápovědy. Během jedné minuty jsem pod heslem sdílení v nápovědě našel vše, co potřebujete vědět. Nevidím důvod, proč bych měl tu nápovědu tlumočit (je v češtině). Tohle je plýtvání časem lidí, kteří by mohli dělat něco užitečnějšího 9 !citovat
#026605
avatar

Vovka napsal/a:

Myslím, že každém dotazu by měl předcházet pokus o využití zabudované nápovědy. Během jedné minuty jsem pod heslem sdílení v nápovědě našel vše, co potřebujete vědět. Nevidím důvod, proč bych měl tu nápovědu tlumočit (je v češtině). Tohle je plýtvání časem lidí, kteří by mohli dělat něco užitečnějšího !


Prohledal jsem jak nápovědu Excelu tak různá témata na webu Microsoftu a jiných diskuzních fórech. Nepodařilo se mi najít žádné informace které by vedly k vyřešení problémucitovat
#026607
avatar
No tu je to v slovenčine. Tiež to zdielanie nepoužívam, teda čiste teoreticky. Keď niečo neviem, tak najprv klikám na otáznik.
Karta posúdiť -> zabezpečiť a zdielať zošit a klik na otáznik.

Riešenie konfliktných zmien v zdieľanom zošite

Konflikt sa vyskytne vtedy, ak dvaja používatelia upravujú rovnaký zdieľaný zošit a chcú uložiť zmeny, ktoré sa týkajú rovnakej bunky. Program Excel však môže do tejto bunky uložiť iba jednu zmenu. Keď chce druhý používateľ uložiť zošit, zobrazí sa dialógové okno Riešenie konfliktov.

1.V dialógovom okne Riešenie konfliktov si prečítajte informácie o každej zmene a konfliktných zmenách vykonaných iným používateľom.

2.Ak chcete zachovať svoju zmenu alebo zmenu iného používateľa a prejsť na ďalšiu konfliktnú zmenu, kliknite na tlačidlo Prijať moje alebo Prijať iné.

Ak chcete zachovať všetky svoje zostávajúce zmeny alebo zostávajúce zmeny iného používateľa, kliknite na tlačidlo Prijať všetky moje alebo Prijať všetky iné.

3.Ak chcete, aby vaše zmeny prepísali všetky ostatné zmeny bez toho, aby sa opätovne zobrazilo dialógové okno Riešenie konfliktov, postupujte takto:

a.Na karte Posúdiť kliknite v skupine Zmeny na položku Zdieľať zošit.

Obrázok pása s nástrojmi programu Excel

b.Na karte Spresniť v časti Konfliktné zmeny medzi používateľmi kliknite na prepínač Prijať ukladané zmeny a potom kliknite na tlačidlo OK.

4.Ak chcete zobraziť históriu riešenia minulých zmien, postupujte takto:

a.Na karte Posúdiť kliknite v skupine Zmeny na položku Sledovanie zmien a potom kliknite na položku Zvýrazniť zmeny.

b.V zozname Kedy vyberte položku Všetky.

c.Zrušte začiarknutie políčok Kto a Kde.

d.Začiarknite políčko Vytvoriť zoznam zmien na nový hárok a potom kliknite na tlačidlo OK.

e.Na hárok s históriou prejdite doprava, aby ste zobrazili stĺpce Typ akcie a Zamietnutá akcia.

Poznámka Uložené konfliktné zmeny majú v stĺpci Typ akcie hodnotu Prijaté. Čísla riadkov v stĺpci Zamietnutá akcia označujú riadky s informáciami o konfliktných zmenách, ktoré neboli uložené, vrátane všetkých odstránených údajov.

Tip Ak chcete uložiť kópiu zošita so všetkými svojimi zmenami, kliknite v dialógovom okne Riešenie konfliktov na tlačidlo Zrušiť, kliknite na tlačidlo Microsoft Office Obrázok tlačidla, kliknite na príkaz Uložiť ako a potom zadajte nový názov súboru.citovat
#041575
avatar
Mě se tato chyba objevuje i když daný soubor mám otevřen jen já sám. Asi to bude něčím jiným. V podstatě mi to nahodile dělá při pokusu o uložení u všech souborů. V podstatě jsem nenalezl jiné řešení, než ten soubor uložit pod jiným jménem, původní smazat a ten nový přejmenovat jeho jménem.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Makro smyčka

MilanKop • 19.4. 10:46

Makro smyčka

elninoslov • 19.4. 9:02

Čas od do

elninoslov • 19.4. 8:46

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 13:46

Čas od do

lubo • 18.4. 11:13

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 8:32

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 8:31