< návrat zpět

MS Excel


Téma: Kopírování adresy buněk z jiného souboru rss

Zaslal/a 26.7.2016 9:37

Zdravím. Chtěl bych poprosit o radu. Potřeboval bych vyřešit problém s kopírování adres buněk z jiného souboru. Mám makro, které to jen tak tak zvládne, ale není to dokončené. Posílám v příloze. Jednoduše budu mít cca 200 - 500 skladových karet a nějaký konečný soubor "sklad", ve kterém budou jen buňky propojené s skladovými kartami. Bohužel ručně by to bylo na dlouho a bylo by tisíce a tisíce propojování buněk. Jako šlo by to, ale znáte to. Takže, makro mě zvládne vypsat adresy buněk, které potřebuji. Problém je, že mi před adresou chybí = a tak nenačte dané data z skladových karet, ale jen adresu buňky. Zkoušel jsem makro, které by přidalo před celou adresu = , ale marně. Jsem hold na to krátký. Potřebuji aby se buňky v skladu automaticky aktualizovali (což stačí jenom vypnout a zapnout excel) víc nepotřebuji.
Dík moc za rady.
10 10 10

Příloha: zip32112_test_sklad.zip (96kB, staženo 23x)
Zaslat odpověď >

#032116
avatar
Ten kod nevypada moc dobre. Proc tam davat odkazy?
Co takhle na tom skladovem liste mit jednoduse tlacitko aktualizovat, kt. po stisknuti provede proces aktualizace pro vsechny skladove karty v adresari.
sydcitovat
#032117
avatar
Tak treba by to mohlo vypadat takhle...
Rozbalit do adresare C: anebo zmenit cestu v kodu.
Vyzkousejte, dejte vedet.
syd
Příloha: rar32117_test_sklad.rar (133kB, staženo 23x)
citovat
#032118
avatar
Zdravím asi jsme se nepochopili. Jde mi o to, že skladových karet budu mít kvanta (všechny skladové karty budou formátované stejně - buňky atd.) a hodnoty v nich se budou často měnit. Pak budu mít hlavní excel s názvem sklad. Teď budu potřebovat tyto skladové karty spojit s skladem v konkrétních buňkách. Mohl bych to dělat ručně a to, že bych dával ='[Zdroj _1.xlsx]Skladová karta'!$H$3, tudíž by to bylo pevně daná cesta k buňce. Ale to by byla morbidní práce. Takže jsem tak nějak seskládal makro, které mi ty adresy buněk napíše sám (viz. má příloha na začátku). Teď mi jde o to, že mi to napíše jen adresy buněk, takže mi v buňce v skladu napíše jen '[Zdroj _1.xlsx]Skladová karta'!$H$3 bez =. Tím pádem buňka neodkazuje na buňku ve skladové kartě. A když buňka napevno odkazuje na buňku v jiném souboru tak se automaticky aktualizuje po vypnutí a zapnutí excelu (sklad). Hold nejspíš to dělám složitě, ale na nic jiného jsem nedošel. 7citovat
#032120
avatar
OK. Tak v nasledujici ukazce. Po spusteni makra se vlozi pozadovane odkazy pro vsechny soubory v adresari Skladove karty.

syd
Příloha: rar32120_test_sklad.rar (118kB, staženo 39x)
citovat
#032123
avatar
Wow tak to je přesně to co jsem potřeboval a jak tak koukám tak jsem to vážně dělal nějak divně 3 . Uvidím co to bude dělat až tam bude těch skladových karet 200 - 500 a když tak se ozvu, ale obrovská poklona a díky moc. Přitom, když se dívám na ten kód, to mě mělo nějak napadnout, dává mi to smysl, ale hold nebyl jsem schopný to vyplivnout z hlavy 3citovat
#032125
avatar
Jsem moc rad, ze vam to pomohlo. A moc dekuji za podekovani.
Nicmene, pokud vam to usetrilo cas a praci, muzete zvazit maly prispevek na pivo 5. Je to zcela na vas.
PayPal(em) na email: syssslllik@hotmail.co.uk
sydcitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09