< návrat zpět

MS Excel


Téma: Rozeslání mailu dle podmínky Muž-Žena (Asižena) rss

Zaslal/a 26.2.2019 14:32

Zdravím, poprosím jestli by někdo pomohl, nějak nevím si dál rady.

Mam tabulku kde jsou klienty s emailovýma adresy. Kvůli GDPR jsou v tabulce jen jména a přímení bez RČ proto určuji Muž - žena jen dle jména (toto vím že není stoprocentní, ale lépe to určit a to i dělám dvojí kontrolu ve sloupci E dle přímení a dlouhého Á na konci příjmení a ve sloupci G dle seznamu ženských jmen z listu pomocný, sloupec G z toho udělá závěr= Muž, Žena, Asi Žena.

A já bych potřeboval aby mi makro automaticky rozeslalo mail pro Muže dle formuláře listu M, pokut bude závěr Žena odeslalo dle formuláře z listu Ž. Bude li závěr Asi žena dalo to na výběr rozhodnutí. Toto vše mám uděláno.

Moje prosba s pomocí je jak zacyklit aby se rozeslali maili všem lidem z listu Adresář (já zvládl jen že provede mnou předefinovaný řádek to je 2 ). A popřípadě jde li udělat rozhodování na 3 případy a dle toho puštění makra (Makro MailM, MailŽ, Muž_Žena) + ignorovalo lidi bez mailu to případně před započetím ošetřím vyfiltrování lidí bez mailu.

Příloha: zip42841_mail.zip (57kB, staženo 24x)
Zaslat odpověď >

#042860
avatar
Tak rozhodování na 3 podmínky jsme vyřešil, cestou domu mě to napadlo že jde udělat rozhodni jestli Muž nebo cokoli jiného. Bude li muž pošli mail Muž, ostatní zase rozhodni je li žena a nebo asi_žena :)

Tak už jen nevím jak udělat to aby zpracoval řádek po řádku a pokračoval dokud neodešle všechny adresy mail. 1citovat
#042882
avatar
To co se snažíš udělat, je hromadná korespondence. Tato funkce je ve wordu obsažena a jako zdroj dat můžeš použít excelovskou tabulku. Pokud budeš mít u záznamu i e-mail, tak odešle všechny vybrané záznamy automaticky.citovat
#042887
avatar

pidlla napsal/a:

To co se snažíš udělat, je hromadná korespondence. Tato funkce je ve wordu obsažena a jako zdroj dat můžeš použít excelovskou tabulku. Pokud budeš mít u záznamu i e-mail, tak odešle všechny vybrané záznamy automaticky.


Aha, ok kouknu na to jestli to umí to co potřebuji. Odeslat každý mail zvlážť a klienta osloví jeho Jménem a doplní do těla správy k jednotnému textu udaje jako který technik ho má nastarosti pod jakým číslem smlouvy a na kterém telefonním čísle a další věci.

Toto sem pravě dokázal si udělat přímo v exelu, ale neporadím si jak to udělat hromadně.Zatím mě to funguje že mám na pevno nastaveno aby to bralo udaje z 2 řádku (provizorně řeším že makro odešlu řádek a odstraní a tak dokola) Jestli se nepletu mělo by jít do toho nějak zakomponovat For i = 2 To xxxx a na místo pevně dávání řádku řešit přes toto, ted se snažím neco podle video návodu tak udělat tak uvidím. Každopádně dík za inspiracicitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09