< návrat zpět

MS Excel


Téma: Rozdělení tabulky u více listů rss

Zaslal/a 19.11.2019 17:27

Zdravím
Řeším neřešitelný problém, ale snad někoho něco napadne.
Mám list v excelu, který musí mít opakující se záhlaví a opakující se zápatí. Layout stránky je tedy:
- Záhlaví
- Text
- Tabulka
- Text
- Zápatí
Vše funguje jak má až do chvíle, kdy je tabulka větší a vše vyjmenované se nevejde na jednu stránku. V takovém případě obsah pokračuje na další stránku. Bohužel, nepřišel jsem na to, jak rozdělovat tabulku mezi řádky, respektive aby byl celý obsah řádku na stránce první a celý obsah řádku na straně druhé. Nyní jednoduše rozdělí stránky uprostřed řádku tabulky, což je pro mne problém.

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2 3   další »
#045009
avatar
A čo tak dať prílohu?citovat
#045010
MePExG
Riešení môže byť skutočne viacej (spojiť text odstavca=odseku do jednej [zalomenej] bunky, vložiť zlom/y strán, rozdeliť dokument na viac listov, automatická úprava merítka na výšku jedného listu, naprogramovaná zmena oblasti tlače, alebo hromadná korešpondencia), tak ako aj problémov s dokumentom (zle použitá hlavička/päta, moc variabilná tabuľka tj. počet riadkov, viacej textový než počítaný dokument, potreba zmien orientácie listu, atď. Preto bez prílohy, Vám problém ťažko dakto pomôže vyriešiť.citovat
#045011
avatar
A hlavne o koľko listov sa jedná.
Asi najlepšie manuálne vkladať zlomy strán. Pre takých 5 strán - žiadny problém.citovat
#045012
avatar

marjankaj napsal/a:

A čo tak dať prílohu?

Nebyl jsem si jistý, zda je k tomuto problému potřeba přikládat přílohu, ale posílám. Jde mi o řádek tabulky s označením 26, které se při tisku rozdělí.

Jedná se o objednávky, takže délka tabulky je variabilní. U některých dodavatelů bereme jen jednu položku a vše se vleze na jeden list, u některých jich bereme více a specifikace je větší, takže těch listů může být více. V praxi jsou nejčastěji listy dva, ale doposud jsem objednávky řešil ve Wordu. Nyní potřebuji udělat několik maker, které ve wordu udělat neumím, ale v excelu je již mám, takže je pro mne přechod velmi vhodný. Narazil jsem ale na tento problém.
Příloha: zip45012_test_tabulka.zip (18kB, staženo 21x)
citovat
#045013
avatar
Ta myšlenka je taková, že mám u každého dodavatele tabulku s veškerým materiálem, který od něj odebíráme. Když vytvářím objednávku, procházím tabulku a jen doplňuji kusy. Ty řádky, které mají nulovou hodnotu pak smažu.

V praxi to je tak, že mám dodavatele samozavíračů. Který má 6 typů zavíračů a 4 typy ramínek a lišt. Protože jsou kombinace síly a barev, tak je v tabulce 36 řádků a objednávka má 3 listy. Já potřebuji objednat jen některé kusy, takže u třetiny zaznačím množství a zbylé dvě třetiny smažu. Ze tří listů mi vzniknou dva.

Jde mi o to, že nevím nikdy dopředu, kolik těch řádků v tabulce bude a nevím, v kterém řádku dochází k dělení. Popravdě, nebím ani, jestli to vyřešit lze a nyní si myslím, že ne. Jak se ale říká, líná huba je holé neštěstí, takže se ptámcitovat
#045015
avatar
No ani z prílohy som to celkom nepochopil.
Asi takto?
Příloha: xlsx45015_test_tabulka.xlsx (20kB, staženo 28x)
citovat
#045016
avatar
Takhle:

Moje tabulka má v tomto případě řádek, který obsahuje dva řádky excelu, takže při tisku se šestnáctý řádek mé tabulky rozdělí na dvě části (řádek 47 a 48 excelu) a každý se natiskne na jinou stránku. Chápu, že Excel nezajímá nějaké mé ohraničeni, ale já hledám jen způsob, aby excel nelámal řádek v buňce, která je spojená.

Zaslané řešení mi nepomůže, protože funguje u tabulky, která bude vždy složena ze dvou řádků excelu a nastavila se asi tisknutelná plocha? Bohužel, já mohu mít řádky v tabulce různě vysoké, podle toho, jakou specifikaci musím dodavateli zapsat (typicky je to u skla, kde musím napsat typ skla, rozměr skla, m2, tloušťku a odolnost. U padací lišty potřebuji jen dva řádky ze vzoru).

Takže jak jsem psal, potřebuji, aby se excel koukl do sloupce A dělení na listy udělal dle toho, zda je buňka spojená, či rozdělená. Zvažuji i nějaké ověřování makrem a pomoci podmínek dělit, ale na to jsem v tuto chvíli krátký.citovat
#045017
avatar
Ja som sa pýtal, či to má vyzerať ako v prílohe.
Neviem koľko riadkov sa vytlačí na tvoju stranu.
Ani neviem, čo znamená toto:
- Záhlaví
- Text
- Tabulka
- Text
- Zápatí

Čo je ten text a čo tabuľka?

Keď neviem, ako má vyzerať výsledok, tak to predsa nebudem riešiť.citovat
#045018
avatar
OK. Tabulka v dokumentu začíná řádkem 16 a končí řádkem 72. Nenapadá mě, jak popsat problém ještě jinak.

Pokud se dá soubor vytisknout, tak to vytiskne jeden řádek rozpůlený (viz obrázek, kde je řádek 16 na jedné stránce a pokračuje na další)

imgcitovat
#045019
avatar

Klamerka napsal/a:

OK. Tabulka v dokumentu začíná řádkem 16 a končí řádkem 72. Nenapadá mě, jak popsat problém ještě jinak.

Pokud se dá soubor vytisknout, tak to vytiskne jeden řádek rozpůlený (viz obrázek, kde je řádek 16 na jedné stránce a pokračuje na další)


Toto si poslal aj v tom súbore, to som videl. Ale nenapísal si ako to má vyzerať. Píšeš jedno a v súbore je zase iné. Vraj tabulka končí na 72. riadku a v súbore ich je 82.
Stále netuším na ktorých riadkoch je ten "Text" ani či sa má opakovať.
Môj súbor si zrejme nepozeral, inak by si zistil, že zlúčené bunky nerozdeľuje.

Takže ja tu končím, maj sa pekne.citovat

Strana:  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Makro smyčka

elninoslov • 18.4. 0:18

Makro smyčka

MilanKop • 17.4. 21:33

Automatické generování souborů

Majki • 17.4. 13:48

Automatické generování souborů

elninoslov • 17.4. 13:27

Automatické generování souborů

Majki • 17.4. 13:25

Automatické generování souborů

elninoslov • 17.4. 13:11

Makro smyčka

elninoslov • 17.4. 13:09