< návrat zpět

MS Excel


Téma: Poškozené soubory xlsm, xlsx Excel 2007 rss

Zaslal/a 13.10.2022 19:05

Zdravím,
u některých souborů se mi najednou při otevírání objeví hláška o poškozeném souboru nebo není platná přípona.
Přitom před několika dny byly tyto soubory čitelné.
Soubory mám na novém síťovém disku WD. Zkoušel jsem programy xlsxrepairkitinstall a excelrepairkitinstall. Počítač jsem zkontroloval Free Esetem. W10. Na stránkách ms nemá off2007 podporu. Při pokusech o opravu hlásily programy nulovou velikost souboru.

Zaslat odpověď >

#053624
elninoslov
Pozrite si SMART hodnotenie disku v HDTune alebo CrystalDiskInfo

EDIT
A nezabudnite urobiť aj kontrolu cez MBAM (Malwarebytes Anti-Malware) Free. Najlepšie v Núdzovom režime. Môžete mať totiž nový typ ransomware (vírus, ktorý poškodzuje data buď ich zašifrovaním, alebo poškodením), a môžete byť následne vydieraný. Tento nový poškodzovací typ je práve v rozmachu.citovat
#054147
avatar
Free Eset a Malwarebytes našly nějaké nectnosti v instalačních souborech od iobitu.com Kontrola disku bez závad. Došel jsem k závěru o vadném NASu. Ten jsem reklamoval a po překročení 30 dní mi byly vráceny peníze, za které jsem koupil opět WD MyCloudEx2Ultra ale jen 4 TB. Měl jsem za to, že je problém vyřešen, ale už se i na novém disku objevila hláška, že určitý soubor nejde otevřít, protože přípona neodpovídá souboru nebo je soubor poškozen. Uvědomil jsem si, že při otevírán jednoho souboru jsem kliknul ne dvakrát, ale 3x. To by však nemělo mít vliv na soubor jako takový.
Při vybírání NASu jsem se zase nasměroval na WD, protože většinou ostatní disky vyžadují zapnutí a vypnutí přímo na disku. Můj NAS je v jiné místnosti a zapínání a vypínání provádím přes dálkově ovládanou zásuvku.
Myslím, že problém by mohl být ve Win10 vs Excel 2007 a WD.
Někde jsem četl v souvislosti s jiným problémem doporučení přejít zpátky na W7. Na jednom pc ale kvůli zvukovce potřebuji W10. Tak nevím. Asi to není dotaz do tohoto fóra.
Pokud má někdo doporučení, tak budu moc rád.citovat
#054161
avatar
Hlavní problém je ten WD - co jsem měl tu "čest", jde o zmetky nejhoršího kalibru, rozhodně bych to nenazýval NAS úložištěm. Pořiď si nějaký opravdový NAS (pokud jej tedy potřebuješ) - např. QNAP, Synology. Já vím, cena, ale zamysli se, proč je ten WD i s diskem levnější, než uvedené NAS bez disku?citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 10:49

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 10:47

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 10:40

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 9:44

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 9:02

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 25.4. 8:40

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 8:04