Zdroj: https://wall.cz/nastenka/logitech-vx-nano • Vydáno: 4.5.2008 21:27 • Autor: admin

Logitech VX Nano

wall.czDlouho jsem pro svou práci na notebooku hledal myš. Rozhodně co jsem nechtěl, jsou "pidi" myšky, které k notebookům nabízí. Chtěl jsem něco kvalitního, elegantního a vhodného na cesty. Dostala se mi do ruky laserová myš Logitech VX Nano a bylo rozhodnuto.

Nechci psát podrobný test, kterých je na Internetu mnoho. Tuto myš jsem si brzy oblíbil a proto bych se chtěl s vámi podělit o uživatelské zkušenosti.

Logitech VX Nano
I když je tato myš zařazena do kategorie pro notebooky, lze s ní plnohodnotně pracovat na stolním počítači. Propracovaný design a luxusní zpracování povrchu zkombinovaný s přesnou laserovou technologií zpříjemní i několikahodinovou práci na PC. Po skončení práce lze myš uložit do cestovního pouzdra, které je součástí balení. Myš je bezdrátová a mikrovysílač můžete nechat zasunut v USB, aniž by jste se obávali, že vysílač ulomíte. Pokud se však rozhodnete mikrovysílač schovat, lze jej uložit přímo do těla myši, kde výrobce vytvořil prostor vedle baterií.

Myš je vybavena kolečkem a 5-ti programovatelnými tlačítky. Kolečko má dva režimy, které se přepínají stlačením kolečka (přepnutí poznáte překonáním aretace). První je klasické rolování a druhé je jako setrvačníkové kolečko a po roztočení vám umožní rychlý pohyb na dlouhých stránkách. Výborná jsou dvě tlačítka v levé části, která se obsluhují ukazováčkem. Jsou nastavena na přepínání stránek (Zpět/Vpřed) v Internetovém prohlížeči a tím je surfování zase o něco pohodlnější.

Programovatelná tlačítka lze nastavit v aplikaci SetPoint, která je společně s ovladači na přiloženém CD. Po nainstalování programu se vám v oznamovací oblasti zobrazí ikona, která ukazuje stav baterie (v procentech nebo ve dnech) a přes kontextové menu se lze přepnout do vlastního nastavení. Na jednotlivých záložkách naleznete nastavení na možnosti ukazatele, citlivost, provozní profily a zobrazení indikace stavu baterie. Pokud je baterie na velmi nízké úrovni, indikuje vám stav také červená dioda pod kolečkem.

Logitech VX Nano

Nejvíce jsem si oblíbil tlačítko One-Tuch Search, kde lze nastavit otevření jakéhokoli programu. Já jsem nastavil otevření internetového prohlížeče. Narazil jsem na jednu nevýhodu a to, že se vám okno prohlížeče otevře v (výrobcem) nadefinované URL. V adresáři programu jsem našel soubor "Search.xml", ve kterém lze pohodlně URL změnit.

Hlavní vlastnosti produktu: