Zdroj: https://wall.cz/nastenka/kalendar-pro-sunlight-cms • Vydáno: 5.9.2008 11:00 • Autor: admin

Kalendář pro SunLight-CMS

FotoS přibývajícím počtem článků jsem více postrádal archiv článků zobrazený formou kalendáře. Vzhledem k tomu, že archiv a kalendář není součástí redakčního systému SunLight-CMS, kalendář s archivem jsem si napsal.

Po několika hodinách práce jsem vytvořil dva soubory:

Postup instalace Kalendáře.

Uložte soubory archiv.php do složky require a kalendar.php do upload/php. Dále musíme zajistit, aby se nám zobrazoval nový modul "Archiv". Otevřete soubor index.php a přidejte další položku do Switche za poslední položku case "topic":

//archiv case "arch": define('_indexOutput_url', "index.php?m=arch"); require(_indexroot."require/archiv.php"); define('_indexOutput_content', $output); define('_indexOutput_title', 'Archiv'); break;

Pokud by tato úprava byla pro někoho složitá, tak upravený soubor index.php jsem přiložil do balíčku se skripty.

Vytvořte si nový "Box" a nazvěte ho například "Archiv". Do boxu vlože HCM modul na spuštění PHP kódu. Zadání může vypadat například takto:

[hcm]php,$output=include("upload/php/kalendar.php");[/hcm]

Kalendáři je také potřeba nastavit rozměry, fonty a barvy. Nastavení stylů proveďte v souboru system.css. Kalendáři je přiřazena třída kal.

/* kalendář */ .kal .akt {} označení aktuálního dne "dnes" .kal .art {} buňka s odkazem na článek/ky .kal .mes {} řádek s měsícem a rokem .kal .den {} den v týdne Po-Pá .kal .vik {} dny víkendu So-Ne .kal .nic {} prázdné pole v kalendáři

Popis kalendáře a archivu.

archiv

Kalendář je testovaný pro verzi 7.4.1, takže vám určitě poběží i na verzi 7.4.0. Na starších verzích jsem to nezkoušel. Soubory s archivem ke stažení: Nejste přihlášen(a).