< návrat zpět

MS Excel


Téma: Vytvoření hypertextových odkazů seznamu souborů rss

Zaslal/a 28.11.2012 8:21

Dobrý den, narazil jsem tu na výtečný návod na tvorbu seznamu souborů - viz http://wall.cz/index.php?m=topic&id=5406 , pokud by to ale bylo možné, hodila by se mě ještě jedna funkcionalita - aby jednotlivé položky fungovaly jako hypertextové odkazy, po jejichž zmáčknutí by se příslušný soubor otevřel. Pokud byste někdo věděl, jak na to, předem děkuji za pomoc. S pozdravem vhl v. r.

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

#010440
avatar
V priloze posilam vymakany soubor (nikoli ode mne) pro vypis polozek zvoleneho adresare, vcetne podadresaru a vypisu cesty, bez omezeni poctu urovni.
Zacina se dvojklikem ve zlutych polich, pricemz dvojklik v prvnim otevre dialog, kde zvolime adresar k prohledavani. Ve druhem zlutem poli muzeme zvolit filtr pro typ souboru a ve tretim dvojklikem urcujeme jestli vypis vztahnout i na vnorene podadresare nebo ne. No a odstartuje se to tlacitkem.
Hypertexty se tam sice hromadne nevkladaji, ale po najeti na danou polozku se pravou mysi otevre dany soubor prave pomoci hypertextu.
Příloha: zip10440_vypisadresaresoubory_4.zip (26kB, staženo 65x)
citovat
#010443
avatar
Děkuji velmi za rychlou odpověď a řešení, které je výborné, už ho testuju, zdá se, že splňuje všechny požadavky. U některých adresářů jsem narazil na chybu - sešit vrátí okno "Microsoft Visual Basic" "Run-time error ´53´:" "File not found" + tlačítka "End" "Debug" "Help", možná se to týká adresářů s mnoha podadresáři a soubory, ale pokud jsem to testoval na adresářích s ne moc vnořenými vrstvami (což potřebuju), funguje vždy, takže jsem spokojený, pokud zjistím testováním ještě něco, ozvu se, jinak ještě jednou děkuji.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

Alfan • 26.4. 7:56

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

lubo • 25.4. 19:18

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 15:12

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 15:08

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 14:21