< návrat zpět

MS Excel


Téma: Kopírování různě dlouhé tabulky rss

Zaslal/a 10.2.2013 1:00

Zdravím odborníky,
mám malý problém, který neumím vyřešit.
Mám tabulku na jednom listě "FIX" - počet sloupců je vždy stejný, ale počet řádků se liší každý den (maximum je 30 řádků). Potřeboval bych přijít na způsob, aby se data z tabulky zkopírovala na druhý list "Data", vždy na poslední volný řádek. A to pouze tolik řádků, kolik jich je ten den zaplněných. Další den počet řádků může být totiž jiný. Marně si s tím lámu hlavu, přes vzorce to nedávám, a tak mě napadlo, zda by to nešlo nějakým makrem, které by se spouštělo přes tlačítko, ale na to jsem krátkej.
Díky za pomoc.

Příloha: zip11561_copy_tab.zip (11kB, staženo 24x)
Zaslat odpověď >

#011567
Opičák
zkus to dát znovu, píše mi to že soubor je nečitelný.citovat
#011568
Lano
Amatérské, ale snad funkční makro 1
Příloha: rar11568_copy_tab2.rar (25kB, staženo 45x)
citovat
#011580
avatar
Díky Lano...
funguje dobře, tak jak jsem si to představoval. V makrech se nevyznám a tak první otázka zní, proč jsou tam makra 3? Můžu poprosit o jednotlivý popis, co které dělá? Ptám se proto, že jsem si makra přenesl do svého cílového souboru, kde zdrojová data na listu "FIX" jsou v buňkách D100:U129 a ty makra mi tam nejdou, i když jsem v tom jednom upravil oblast výskytu dat.
Díky za odpověďcitovat
#011581
Opičák
Range("D100:U" & radek).Copy

Lano tu mmentálně není, tak zkus takto opravit řádek 9 makra1

ostatní dvě makra jsou podle mě na nic, sloužily jako vzorcitovat
#011597
Lano
Jo, jasně, to jsem si jen pomáhal nahráváním maker. Můžou se klidně vymazat. V přiloženém souboru jsem popsal jednotlivé řádky makra. Kdyby to ještě nebylo jasné, popíšu to podrobněji 1
Příloha: rar11597_copy_tab2.rar (25kB, staženo 48x)
citovat
#011646
avatar
Super Lano, popisky pomohly, teď jsem i pochopil, jak to všechno funguje. Upravil jsem k obrazu svému a ejhle, vše funkční.Ještě jednou díkycitovat
#011647
avatar
Tak jsem narazil ještě na jeden problém, protože toho chci co nejvíce zautomatizovat.
Mám zdrojovou tabulku "tab1" z té se mi data pomocí vzorce kopírují do tabulky "tab2" (ve skutečnosti je to složitější, protože se kopírují z dalšího souboru, který je každý den jiný, ale s podobným názvem, tak využívám nepřímého odkazu, abych data ze zdrojové tabulky dostal do tabulky Oblast přenosu). Z "tab2" však nejde kopírovat rovnou do "tab4" z toho důvodu, že se zkopírují vzorce a já potřebuju hodnoty. Tak jsem si našel makro na převod hodnot "tab3" a pak se vše kopíruje do výsledné tabulky "tab4". A nyní k problému: Pokud převádím "tab2" na hodnoty, tak se prázdné řádky převedou také - hodnoty není žádná, ale excel je bere tak, jako by tam něco bylo. Nenapadá Vás ještě způsob, jak docílit toho, že se skutečně zkopírují pouze řádky, které jsou vyplněné a ne ty prázdné.
V Příloze je soubor, snad to bude snáze k pochopení
Díky
Příloha: rar11647_copy_tab_hodnoty.rar (16kB, staženo 30x)
citovat
#011648
Opičák
Pokud použiješ COPY a PASTE, tak je samozřejmé, ze Excel kopíruje prázdnou buňku jako prázdnou buňku. Jeden z mnohých jiných způsobů je makro2, ale toto makro skončí, jakmile narazí ve sloupci A na prázdnou buňku. Z popisu není jasné, zda ty prázdné buňky jsou jen v posledním řádku (zde konkrétně řádek 19)nebo kdekoli a jak velkou oblast chceš přenášet. Takže toto je jen jakási funkční ukázka. Systém vyhledání prvního volného řádku jsem nechal z makra1.
Důležité je uvědomit si co chceš, jestli kopírovat bunky, tzn. "přenést" bunku někam jinam, ale v případě, že v bunce bude vzorec, přenese vzorec nebo chceš "přenést" výsledky, tzn. to co v bunce vidíš.
Příloha: zip11648_kopie-copy_tab_hodnoty.zip (20kB, staženo 33x)
citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse