< návrat zpět

MS Excel


Téma: msgbox excel vba rss

Zaslal/a 2.2.2015 7:45

ahoj,
mam takovy dotaz a odpoved jsem nikde nenasel.
jde nejak udelat msg box, ze mam treba tabulku, vlozim data a odeslu a ze by mi vyskocila treba na sekundu hlaska VLOZENO.
a jeste jeden dotaz, jde mit nejaky msgbox nekde bokem, kde treba jen uvidim zmeny, nebudu muset nic potvrzovat a budu moci normalne pracovat?

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
icon #023391
Poki
MsgBox je nutne vzdy potvrdit (protoze metodu SendKeys nemohu doporucit) - je to prakticke, aby bylo jasne, ze uzivatel o hlasce skutecne vi.
Pokud tedy chcete nejake upozorneni, ze neco probehlo s tim, ze se objevi treba jen na sekundu - je lepsi pouzit bud:
1) UserForm
2) StatusBar

MsgBox nelze spustit jako 'Modeless', tedy nelze pri jeho zobrazeni pracovat v listu - resenim je opet UserForm.citovat
#023398
avatar
dik za info, statusbar nevyhovuje a jak na to udelat userform nevimcitovat
icon #023401
Poki
UserForm neni nic tezkeho, ve VBE (Insert/UserForm), vlozte na nej prvky, ktere potrebujete - pokud to ma byt jen informacni okno, tak postaci Label nebo TextBox.

Aby slo nadale pracovat se spustenym formularem, musi byt spusteny jako modeless,
Tedy nejak takto:
UserForm1.show False
Samozrejme musite zajistit, aby vam zobrazoval informace, ktere potrebujete - to ale z dotazu nejsem schopen odhadnout.citovat
#023402
avatar
tu som urobil mensi log pri zmene bunky
Příloha: zip23402_test.zip (20kB, staženo 39x)
citovat
#023405
avatar
kdyz spustim excel v priloze, tak se nic nedeje

ohledne userform, udelal jsem userform.show,
hlaska se objevi, ale i tak ji musim manualne potvrdit, jak to udelat, at se zobrazi na sekundu a pak sama tabulka zmizne, predem dekujicitovat
#023408
avatar

rinma napsal/a:

kdyz spustim excel v priloze, tak se nic nedeje


treba spustit makro

... v tomto novom subore som to dal zapnut pri starte
Příloha: zip23408_test.zip (19kB, staženo 34x)
citovat
#023409
avatar
si mozna nerozumime, jde mi o toto, vyplnim tabulku, odesku tlacitkem vlozeno a chci, at mi na sekundu problikne text vlozeno a pak zmizne. viz priloha
Příloha: jpg23409_vlozeno.jpg (32kB, staženo 52x)
23409_vlozeno.jpg
citovat
icon #023411
Poki
Jak se tak divam na ten screenshot, rekl bych, ze nejlepsi by bylo do toho stejneho formulare, ktery pouzivate na vlozeni dat, pridat dalsi prvek (napr. Label) a do toho labelu vlozit text "vloženo" a za chvili ho opet smazat.

Pokud by se tento label jmeno napr. 'lblZPRAVA', vlozil bych na konec procedury, ktera vklada data toto:

lblZPRAVA.caption = "vloženo"
Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01"))
lblZPRAVA.caption = ""
citovat
#023413
avatar

rinma napsal/a:

si mozna nerozumime, jde mi o toto, vyplnim tabulku, odesku tlacitkem vlozeno a chci, at mi na sekundu problikne text vlozeno a pak zmizne. viz prilohaPříloha: 23409_vlozeno.jpg


ja som odpovedal na druhe zadanie kde ste chceli vidiet logy

na prve zadanie mozte pouzit timer:
Sub Timer()
Application.OnTime Now() + TimeValue("00:00:01"), "aClose"
End Sub
Sub aClose()
UserForm1.close
End Sub
citovat
#023593
avatar
dekuji, tak se mi to povedlo, jen jeste jeden dotaz, jde nejak zapsat i setiny? neprisel jsem na to

TimeValue("00:00:01")citovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

ZOSKUPENIE ÚDAJOV

Daniel_11 • 29.10. 10:10

kopie mezi instancemi Excelu

rinma • 29.10. 9:44

kopie mezi instancemi Excelu

Stalker • 29.10. 8:44

kopie mezi instancemi Excelu

rinma • 28.10. 19:01

kopie mezi instancemi Excelu

rinma • 28.10. 18:58

den hodina minuta sekunda v jednej bunke

lugr • 28.10. 12:50

Kombinace url odkazů

Petan111 • 28.10. 11:46