< návrat zpět

MS Excel


Téma: Výpočet rozdielu v kontingenčnej tabuľke rss

Zaslal/a icon 10.5.2015 3:59

Zdravím fanúškov KT a prosím o pomoc:

Potreboval by som v KT zobraziť rozdiel dvoch období, kedy každé z nich je zobrazené ako % of Row Total; nastavenie polí hodnôt som zachytil na printscreenoch na liste Pivot, kde sa nachádza KT.
Data som pre názornosť skopíroval na pomocny list, kde sú medzivýstupy z KT i výsledok, ktorý potrebujem získať. Ten by som však potreboval priamo v kontingenčke, bez medzikrokov.
Vzorový súbor prikladám a dúfam, že z neho bude jasné, o čo sa už pár hodín neúspešne snažím. Budem vďačný, pokiaľ na riešenie niekto príde a dá vedieť.

Díky, L.

Příloha: zip24859_ktwall.zip (120kB, staženo 22x)
Zaslat odpověď >

icon #024861
eLCHa
Je neděle - takže jsem na to koukal jen krátce - ale řekl bych, že bez mezikroku to nepůjde.citovat
icon #024864
avatar
eLCHa, ďakujem za snahu. Moc ste ma nepotešil, čaká ma teda zrejme písanie dodatočných riadkov kódu, dúfal som, že sa tomu v tomto prípade vyhnem :(. Ale ešte stále dúfam, že na to prípadne niekto iný príde.citovat
icon #024866
avatar
V priloženom súbore som na liste Subopt vytvoril inú verziu KT, bohužiaľ stále sa bez pomocnej tabuľky vpravo nedokážem dobrať kýženého výsledku - dostať čísla (hodnoty 2015 mínus hodnoty 2014) priamo do KT. Posielam len ako inšpiráciu, pokiaľ by niekoho napadlo, čo s tým prípadne ďalej.
Do pôvodného súboru sa mi to nedarilo doplniť, hlásilo mi to opakovane chybu pri uložení, tak som musel vymazať pôvodné listy okrem listu Data. Pokiaľ by niekto otvoril len aktuálnu prílohu, tak opakujem problém, ktorý potrebujem vyriešiť: Priamo v kontingenčnej tabuľke by som rád videl hodnoty, ktoré počítam na liste SubOpt v zelenej tabuľke vpravo. Jedná sa o rozdiely hodnôt za rok 2015 voči 2014.
Příloha: zip24866_ktwall1.zip (95kB, staženo 25x)
citovat
icon #024877
avatar
Mám dojem, že som sa v tomto prípade vydal špatným smerom; pod vplyvom toho, že je to časť projektu, na ktorom pracujem, a v ktorom v ostatných dielčích úlohách práve jedinú KT, ktorú postupne programovo modifikujem, používam na tvorbu výsledných tabuliek..
Ďaleko jednoduchšie, než cez kontingenčnú tabuľku, to bude tentokrát zrejme cez rozdiel podielov dvojíc sumifs :) Nakoniec som si to v podstate ku svojej spokojnosti predsa len vyriešil. Keby ale niekto prišiel na elegantné riešenie skrz kontingenčku, rád ho uvidím :)
Příloha: zip24877_ktwall6.zip (97kB, staženo 22x)
citovat
icon #024881
eLCHa
Mno - SUMIFS je lepší v případě, že se nemění seznam položek, které vyhodnocujete.
Pokud se mění, šel bych do KT s pomocným sloupcem ve zdrojové tabulce (tabulku převeďte na Objekt tabulka a máte to bezúdržbové) a výpočtovou položkou v KT - viz příloha
Příloha: zip24881_kt.zip (221kB, staženo 22x)
citovat
icon #024884
avatar
@eLCHa, ďakujem krásne. O úskaliach SUMIFS viem, zoznam položiek by sa v mojom prípade meniť nemal. Každopádne, Vaše riešenie je výborné. Síce nemôžem zdrojovú tabuľku previesť na ExcelTable, páč nie som vlastníkom toho spreadsheetu (vlastne, môžem vzniesť dotaz, či by to užívateľovi nevadilo), ale to je detail, s tým už si poradím. Tip s pomocným stĺpcom je každopádne v tomto prípade veľmi cenný. Mal som pocit, že riešenie by mohlo byť cez Calculated Item, ale fakt som nebol schopný sám to dotiahnuť k dokonalosti, takže veľká vďaka!!!citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

Alfan • 26.4. 7:56

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

lubo • 25.4. 19:18

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 15:12

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 15:08

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 14:21