< návrat zpět

MS Excel


Téma: Vyřazení neduplicitních dat rss

Zaslal/a 1.7.2016 17:19

Merlin99Zdravím, přemýšlím nad tím jak vyřadit z databaze neduplicitni data, neboli jak z databaze dostat zvlast jen data co obsahuji duplicitu. Viz příloha. (podařilo se mi to pomocí funkcí ale soubor zabírá 35MB a vypocet pomalu odvari pocitac = uzivatelsky nepouzitelny. KdybY nekoho napdlo neaky macro co by neuvarilo PC budu rad za napad. DÍKY

Příloha: rar31970_del1.7.rar (215kB, staženo 11x)
Zaslat odpověď >

#031971
avatar
Já bych to řešil s využitím pomocného sloupce, kde bych s funkcí COUNTIFS ověřoval duplicitu, a následně bych filtroval čísla větší než 1. Výstup bych pak jednoduše kopíroval na jiný list. Chceš toto naprogramovat?
Přepokládám, že duplicitu určuješ ze sloupce "Vonlagereinheit", případně více specifikuj...
P.citovat
#031972
Merlin99
Pavlus : ano zachovat duplicitu ve sloupci "Vonlagereinheit" zbytek vyradit. Pokud by to slo udelat na MACRO bylo by to super. čím jednodušší tím lepší.. DľKUJI MOCcitovat
#031973
Merlin99
Pavlus : jinak ten COUNTIFS elegantni myslenka primo do cerneho ... ja nasekal 35MG funkci a ono to de takhle se musim se normalne smat 5citovat
#031974
Merlin99
Tak jeste jedna vec ... jede o to ze musi byt vzdy PICKING a pak TRANSFER kdyz to tak neni tak taky vyradit td mi to doslo ... proto to bylo komplikovannejsi....citovat
#031975
avatar
Říkal jsem si, že se tam bude muset ještě ošetřit PICKING a TRANSFER. To by šlo např. takto:
=KDYŽ(G2="";"";KDYŽ(A(COUNTIFS(G:G;G2;I:I;"PICKING")>=1;COUNTIFS(G:G;G2;I:I;"TRANSFER")>=1);"ANO";"NE"))Filtrovat se pak budou záznamy "ANO". Problém ovšem je, že to bude hodně pomalé. COUNTIFS je časově náročný, dle množství záznamů a výkonu počítače může výpočet trvat klidně minuty. Nevím, jestli bude takto vyhovovat.
Třeba přijde ještě někdo s elegantnějším řešením...
P.citovat
#031976
Merlin99
SUPER funguje díky moc za vzorec a za nakopnuti DÍKY 9citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Zaokruhlenie na 15min

Jirka100 • 22.7. 11:24

VBA - zapsaní jména před uložením

Stalker • 21.7. 23:57

Makro - vytváření historie

Merlin99 • 21.7. 16:33

Makro - vytváření historie

Stalker • 21.7. 16:20

Makro - vytváření historie

Merlin99 • 21.7. 15:48

Makro - vytváření historie

Stalker • 21.7. 13:50

Makro - vytváření historie

Merlin99 • 21.7. 12:47