< návrat zpět

Obecná diskuse


Téma: rotujici prezentace rss

Zaslal/a 5.2.2018 9:21

Ahoj, bojuji ted s takovou veci. potrebuji udelat, at se mi data z excelu (vysledky) ukazuji na druhem monitotu a at (kdyz jsou na vice strankach) rotuji po urcitem casovem useku stale dokola. zkousel jsem vysledky ulozit jako pdf, to pak otevrel a to rotovalo. bohuzel otevrene pdf nejde prepsat (aktualizovat). dalsi reseni bylo otevrit pdf v browseru, tam se mi to po preulozeni aktualizovalo, ale nerotuje to, zustava to jen na prvni strance. nemusi to byt v pdf. to je mi celkem jedno. jen chci, at na druhem monitoru jsou vysledky a ty se aktualizuji a rotuji. nevite nekdo, jak na to? dekuji za rady

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2 3   další »
#039325
Jeza.m
Druhým monitorem je myšlen stejný pc, ale druhý monitor, nebo jiný pc s vlastním monitorem (něco jako vizualizační pc)?

Otázkou pak je i formát dat, pokud je výsledkem třeba graf, kdy v souboru jich máte několik, všechny stejné, jen jiné hodnoty, tak je pak otázkou jestli je potřeba jich mít několik, nebo stačí-li jeden, kterému se budou v daném intervalu měnit data. Pokud se nejedná o grafy, ale něco jako výřez oblasti dat, kdy každá oblast (stránka) má zobrazovat něco úplně jiného, tak pak bych zvážil funkci fotoaparát - Vytvořit si pomocnou tabulku oblastí a makrem pak v cyklu (ontime) měnit zdrojovou oblast obrázku dle tabulky oblastí, s tím že vizualizován by byl vždy stejný obrázek, kterému by se měnil zdroj.

Možností je více a záleží na struktuře dat.

M@citovat
#039326
avatar
v excelu merim casy zavodu. na monitoru by se objevovaly aktualni vysledky, jak by závodníci dobíhali, aby se mohli podívat, jak dopadli. monitor by byl jako druhy k pc ( notebooku)citovat
#039328
Jeza.m
Takový pokus v příloze ...
Nejsou tam ošetřeny případné chyby apod.
Velikost stránky (počet řádků) se nastavuje v souboru output na listu ZDROJ.

v souboru input je pak makro které cvičně přídává řádky, které by se v intervalu 5s měly objevovat v souboru output.

Předpokladem jsou oba soubory ve stejné složce.

M@
Příloha: zip39328_inout.zip (51kB, staženo 10x)
citovat
#039339
avatar
dekuji za odpoved. asi jsem to spatne vysvetlil. jedna se mi o to, ze na druhem monitoru chci, aby se zavodnici mohli podivat na vysledky. ty by pri vice strankach v urcitem casovem useku rotovaly ( scrollovaly). ty vysledky ja budu ukaladat (jak nejake nove budou a bude cas) a ty se pak automaticky aktualizuji. nechci do toho zasahovat. zkousel jsem vysledky tisknout do pdf, ukladat do html. ale nedocilil jsem toho, aby mi na druhem monitoru sami scrollovali, rotovali. zkousel jsem i c chromu doplnky, auto scroll, ale to na offline stranku nefungovalo.citovat
#039341
Jeza.m
Však to by pak mělo být správně.
Do souboru Input, zapisujete výsledky (já to mám momentálně makrem, abych tam nemusel nic vymýšlet). S každým zápisem se mi soubor uloží.
Druhý soubor si spustíte na druhém monitoru a dáte tlačítko START, čímž se spustí časovač po 5s.
Časovač načte aktuální data ze souboru Input a tyto zobrazí, pokud je záznamů víc než 20 (tzn. víc než na jednu stránku), tak se nejprve zobrazí prvních 20 a po 5s se objeví dalších (pokud tam jsou). Funguje to jako automatické stránkování.

M@citovat
#039343
avatar
vyzkousim, dekujicitovat
#039363
avatar
zdravim, testoval jsem to, ale zatim mi to nefunguje, pise mi to chybu, inicializace zdroje dat selhala, run time error 1004. nemohu prijit na to, jak to upravit. dik za raducitovat
#039364
Jeza.m
Mrkněte do souboru OUTPUT na list ZDROJ, jestli je tam správná cesta k souboru INPUT. Pokud ano tak zpět na listu DATA, pravým tlačítkem kliknout někde na tabulku dat a vybrat možnost OBNOVIT.
Co to provede.

M@citovat
#039365
avatar
cesta je spravna. pise to: inicializace zdroje dat selhala...viz nize
Příloha: jpg39365_chyba.jpg (62kB, staženo 13x)
39365_chyba.jpg
citovat
#039366
Jeza.m
Radši se ještě zeptám na verzi Office, jinak na to budeme muset jinak :-). Zkoušel jsem u sebe na jiném pc a tam mi to jde taky bez problémů.citovat

Strana:  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Excel Formulář

pisbo • 18.10. 12:52

Odeslání dat do souboru v síti a zápis do něj

xlnc • 18.10. 12:09

Excel Formulář

xlnc • 18.10. 11:56

Odeslání dat do souboru v síti a zápis do něj

Pavel-Krivanek • 18.10. 11:17

Excel Formulář

pisbo • 18.10. 8:30

Odeslání listu na e-mail

xlnc • 17.10. 22:19

Excel Formulář

xlnc • 17.10. 22:14