< návrat zpět

MS Excel


Téma: nastavení promenne rss

Zaslal/a 20.10.2018 20:39

Dobry vecer, kdyz deklaruji promennou public tak platí pro vsechny moduly. Napr. public wskolo as worksheet. Da se nastavit i hodnota teto promenne aby platila pro vsechny moduly?

Zaslat odpověď >

#041706
avatar
V pondělí učím VBA. Až odvykládám deklarace, položím stejný dotaz. A pak si možná sbalím věci a půjdu dělat něco smysluplnějšího...citovat
#041707
avatar
Vážně nechápu, proč xlnc vůbec na tomto fóru reaguje. Stačí si projít přehled jeho posledních příspěvků...

Pane Pecháčku, můžete nám to prosím vysvětlit? Opravdu nic proti Vám nemám, ale Vaše příspěvky jsou mi záhadou. Pokud učíte, tak na takovéto dotazy musíte být zvyklý, nebo se pletu?

Já jsem z práce zvyklý na praktická řešení. To, že uživatelé Excelu nerozumí, to je běžná věc. To, že neví, že si mohou práci zjednodušit, to je také celkem běžné. Nikomu nepřednáším, ale úkoly a problémy řešit umím. Když řešení znám, tak rád pomohu. Kdybych pomoci nechtěl, tak bych držel jazyk za zuby a... (nebudu dále rozvádět, každý si případně domyslete). Inu, každý je dobrý v něčem jiném.

Odpověď tazateli: To co chcete nejde nějak jednoduše nastavit. Je to dané logikou věci. Vždycky tu ale je možnost si proměnnou někam uložit. Vůbec bych si to nekomplikoval a ukládal ji přímo do sešitu. Případně si lze samozřejmě proměnnou ukládat i do externího souboru.

Mnoho zdaru a dobrou noc!citovat
#041708
avatar
Taky se divím :-)

a) Deklaruji proměnnou typu Public, aby byla dostupná pro všechny moduly. Jak deklaruji proměnnou, aby byla dostupná pro všechny moduly?

b) Deklaruji proměnnou typu Public, aby byla dostupná pro všechny moduly. A deklaruji ji proto, abych se mohl kochat při pohledu na její název, ne proto, abych měl dostupný její obsah.

Takže výborný dotaz a výborná odpověď vypěstovaná na balkoně. Proměnnou si zasaďte a pak jí pěstujte v květináčku bokem. Možná by měla reagovat Xenie, Vigo, Fantomas...

Dotazy se za posledních řekněme pět let ubírají k tomu, že uživatel čeká následující:

a) Nebudu o dotazu přemýšlet, on si to někdo přelouská.
b) Nebudu tvořit zadání, kdo by se s tím psal. Snímek obrazovky, sešit? Jste se zbláznili.
c) Jestli nebudu mít odpověď zdarma do pěti minut, tak budu nasraný.
d) Tak se na odpovědi nepodívám a nebudu reagovat, no co, jak mám stíhat všechna pískoviště, kam jsem to poslal. Já vlastně ani nevím, kam jsem to poslal.

Že něco uživatelé neumí, je jedna (přirozená) věc. Holt něco v počátcích nedovedou, pokazí. Že o věci nepřemýšlí, znamená, že v budoucnu napáchají více škod (ve VBA, které nemá krok zpět).

A já si tu - přirozeně - honím ego :-)citovat
#041710
elninoslov
Nastavenie premennej nieje možné pri jej deklarácii. Použite na to Metódu zošitu Workbook_Open(). Ak chcete uchovať premennú aby bola nastavená pri otvorení tá ktorá bola pri poslednom zatvorení a uložení zošitu, tak si na to vytvorte jeden list s Visible=xlSheetVeryHidden, kde si budete ukladať zmysluplné hodnoty takýchto premenných. Zmysluplné píšem preto, že tam nemôžete uložiť premennú typu Object, napr. Worksheet, ale textový názov listu, teda jeho .Name.
Inak platí, že kdekoľvek v makre nastavíte Public premennej hodnotu, táto hodnota je dostupná v celom VBA aj v UserForm.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

Alfan • 26.4. 7:56

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

lubo • 25.4. 19:18

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 15:12

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 15:08

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 14:21