< návrat zpět

MS Excel


Téma: přechod z Excel 2007 na 2010/2013/2016 rss

Zaslal/a 28.7.2019 13:02

Do nedávna jsem spokojeně používal Excel 2007 a vytvářel si makra a vše fungovalo. Nyní jsem si nainstaloval Office 2013 a poté 2016 a dost věcí nefunguje jako dříve.
Prosím o pomoc, zda někdo ví proč se děje následující (viz přiložený soubor) - v listu Zápis KDS mám makro na vytváření nových řádků (stisk Ctrl+Shift+K), pokud otevřu sešit, použiji klávesovou zkratku, řádek se přidá, i více pokud bych potřeboval. Pokud ALE udělám nějakou jinou změnu, např. vždy po VYMAZÁNÍ čehokoliv, makro přestane fungovat a objeví se hláška "...vyvolaný objekt se odpojil od svých klientů". A aby toho nebylo málo, Excel po této hlášce napůl ZAMRZNE, funguje, ale nejde viditelně vybrat bunka napr.
makro jsem neměnil, vše se zdá OK, a hláška samotná mi nic neříká, ani googling moc nepomohl.
Největší stopa je to mazání (hodnoty v buňkách, řádky, cokoliv), ale tímhle směrem nevím co s tím dělat.
Budu rád za každou stopu, radu, řešení.
Díky moc.
PS: nění nějaký převaděč souborů z verze 2007 do novějších? ve kterém by se rozdílné věci verzí srovnaly...

Příloha: rar43829_pro-opravu-na-wallcz.rar (76kB, staženo 13x)
Jméno
Kontrola
Text
  b i u s img code url hr   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Strana:  1 2   další »
#043831
Stalker
Nebude na vině ten vložený objekt "Picture 53" (obdelník) viz screen?
Objekdt nelze přesunout mimo list, což se může dít, když umazáváš jednotlivé řádky.
Příloha: png43831_wall.png (106kB, staženo 13x)
43831_wall.png
citovat
#043832
avatar
Dobrej postreh, Stalkere :)
Ted jsem zkusil obdelnik smazat, ulozit, otevrit a stejna chyba se deje porad...

Obdelnik je foto z jineho listu (funkce excelu Fotoaparat), to mi pripomina, ze tahle funkce se taky zmenila a foto vypadaj jinak v novejsich verzich oproti 2007 (fotim vzdy souhrn bunek, ktere chci videt v jinem listu...). takze to je dalsi priklad problemu.citovat
#043833
Stalker
Bohužel víc neporadím, nedaří se mi nasimulovat chybu. K té funkci fotoaparátu - co takhle místo toho použít kukátko?citovat
#043835
avatar
Vám to chybu nepíše? hmm, zkoušel jsem to i na jiném pc a bylo to stejné, s chybou. Posílám pro úplnost screenshot.
Každopádně děkuji za ochotu.

Píšu si úkol na následující dny - prozkoumat rozdíl mezi funkcemi Fotoaparát a Kukátko :)
Příloha: jpg43835_001.jpg (87kB, staženo 25x)
43835_001.jpg
citovat
#043836
avatar
.jeste Debug..
Příloha: jpg43836_002.jpg (93kB, staženo 19x)
43836_002.jpg
citovat
#043837
Stalker
Ne u mě to chybu nehlásí (Excel 2016). Možná popiš co se souborem tvoříš od jeho otevření. Několikrát sem řádky vkládal i mazal, a jak už sem psal nepodařilo se mi chybu nasimulovat.citovat
#043838
avatar
Doslova pouze otevřu soubor, zkratkou Ctrl+Shift+K pridam radku, to je v pohode. Ale pokud udelam ted uz snad cokoliv jinyho, tak pak uz ta zkratka (makro) nefunguje...
Ostatni veci delat pak muzu, takze v praxi ted resim, tak ze na zacatku prace popridavam radky kde potrebuju a pak je vypisuju. jinak bych musel u kazdeho radku vypnout a zapnout soubor.
Nevim co jeste muze mit vliv, mam Win10, Office 2016 PRO plus.citovat
#043839
avatar
kód makra tipuju, že je OK. aspon se mi to zda a vzdy fungoval. Musi to byt neco v jadru excelu nebo systemu..citovat
#043844
avatar
V čem je problém nevím, ale když někomu řeknu: popiš co se souborem děláš, tak očekávám toto:
1. Na ploše dvakrát kliknu na soubor "problém.xlsm"
2. Soubor se mi otevře
3. Zmáčknu ctrl+Shift+k a přidá se mi řádek 2
4. Kliknu na a65 a napíšu "ahoj" a ukončím enterem
5. Šipkama si najedu na B45 a zmáčknu Delete
6. Vyskočí mi chybová hláška

Často předpokládám nějaký postup, ale dotyčný dělá nějaký krok jinak, co by mě ani ve snu nenapadlo.
Jednou jsem kolegovi napsal přesný postup, jak pustit program z diskety. Volal mi, že mu to nejde. Nakonec jsem zjistil, že disketu vůbec nevložil do PC - neměl to v postupu napsané.citovat
#043851
avatar

J497 napsal/a:

V čem je problém nevím, ale když někomu řeknu: popiš co se souborem děláš, tak očekávám toto:
1. Na ploše dvakrát kliknu na soubor "problém.xlsm"
2. Soubor se mi otevře
3. Zmáčknu ctrl+Shift+k a přidá se mi řádek 2
4. Kliknu na a65 a napíšu "ahoj" a ukončím enterem
5. Šipkama si najedu na B45 a zmáčknu Delete
6. Vyskočí mi chybová hláška

Často předpokládám nějaký postup, ale dotyčný dělá nějaký krok jinak, co by mě ani ve snu nenapadlo.
Jednou jsem kolegovi napsal přesný postup, jak pustit program z diskety. Volal mi, že mu to nejde. Nakonec jsem zjistil, že disketu vůbec nevložil do PC - neměl to v postupu napsané.


Polknu prvotni ustepacnou odpoved a zkusim to dle tebe, kdo vi, treba to pomuze.
1. jakymkoliv zpusobem otevru soubor. konkretne pouzivam dvojklik levym tlacitkem mysi
2.soubor se otevre
3.kliknu mysi na radek, pod ktery chci vlozit novy radek (tak je naprogramovane makro, aby vlozil novy radek pod radek v kterem je aktivni bunka)
4. stisknu klavesovou zkratku Ctrl+Shift+K
5. radek se prida
6. opakuju kroky 3-5
7. kdyz ted do nejaky jiny bunky neco vpisu, nebo neco smazu a pak zopakuju kroky 3-4, hodi to chybu.

Je to doufam uz jasny.
Budu moc rad, jestli s tim ma nekdo zkusenost, kdyz poradi. Diky moccitovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Nefunkční makro

Frida • 10.12. 13:24

Nefunkční makro

Frida • 10.12. 10:00

Nefunkční makro

Ladys • 10.12. 9:21

Nefunkční makro

Frida • 10.12. 9:12

Nefunkční makro

Ladys • 10.12. 8:32

Nefunkční makro

Frida • 10.12. 7:35

VBA - Rozšířený filtr

Klamerka • 9.12. 22:18