< návrat zpět

MS Excel


Téma: Obarvení řádků rss

Zaslal/a 23.3.2020 11:03

Zdravím,
mám vytvořenou zdrojovou tabulku, ze které kopíruji jen buňky z některých sloupců. Takže tabulka "na venek" je jen ze vzorce např.: =AB21.
Mám tam hodně řádků a potřebuji to alespoň podbarvením rozčlenit. Data jsou rozlišitelná jen jednám sloupcem, kde jsou sekce - např.: "112 - Standardní vybavení - software", "120 - Volitelné příslušenství - mechanické",...
Zatím mě nenapadlo dělat to jinak než ručně, ale pak přidám do zdrojové tabulky něco navíc (nebo uberu) a musím tak půl tabulky znova upravovat...
Potřeboval bych teda zautomatizovat na základě sekce střídání podbarvení řádku (šedá, bez výplně - popř. bílá). Zkoušel jsem PF, ale pořád mi tam něco haprovalo.

P.S.: Podbarvení není na celý řádek. Jde o A3:I3, K3:T3. Sloupec J má určitou barvu.

Zaslat odpověď >

#046272
elninoslov
Dajte nejakú prílohu, nech si to nemusíme vytvárať zase sami. Aspoň pár kategórií a dát. Dáta nemusia byť tie Vaše, kľudne vymyslené, ale rovnakého formátu, typu a rozmiestnenia.citovat
#046274
avatar
přikládám soubor
Příloha: xlsx46274_test_230320.xlsx (15kB, staženo 12x)
citovat
#046276
avatar
třeba takto?
pokud nevadí pomocný sloupec
Příloha: xlsx46276_46274_test_230320.xlsx (15kB, staženo 3x)
citovat
#046277
avatar

elninoslov napsal/a:

Dajte nejakú prílohu, nech si to nemusíme vytvárať zase sami.

Čo sa stalo? Nejako si nám zlenivel. Najprv namaškrtíš zadávateľov a teraz ich ideš umravňovať? 2citovat
#046278
avatar

veny napsal/a:

třeba takto?
pokud nevadí pomocný sloupecPříloha: 46276_46274_test_230320.xlsx (15kB, staženo 1x)


Něco podobnýho jsem taky zkoušel. Ale to není úplně ono. Chtěl jsem jen střídat 2 barvy - šedá a bez výplně, popř. bílá. A to by tímto způsobem nebylo asi úplně ono. Nevím jestli by tohle šlo vyřešit s pomocí PF - automaticky střídat podbarvení. Začalo by se od 3. řádku šedou a pak podle hodnoty ve sloupci D automaticky změnit výplň na bílou, pak zase při jiné hodnotě v D změnit výplň na šedou.

P.S.: pomocný sloupec není potřeba, ne?
vzorec v PF: =$D1="111 - Standard equipment - electro" apod.
Nebo je to lepší s ním?citovat
#046280
avatar
pomocný sloupec samozřejmě potřeba není, myslel jsem to spíš kdyby byl třeba někde za číselným kódem překlep že by to bralo v úvahu jen ten kód.

na střídání barev při změně hodnoty myslím že bude potřeba nějaký VBA kód
nicméně jsou tu jiní odborníci a co všechno lze, člověk někdy žasne 1citovat
#046281
elninoslov
OT: @ marjankaj : 5 Ale prd, len som lenivý, nechce sa mi, som taký nejaký poklesnutý a demotivovaný z tej celej situácie okolo covitu ... nikoho neumravňujem 1citovat
#046286
avatar
takto?
A tie šírky stlpcov ti nešli už urobiť širšie? 6 Bolo by to prehľadnejšie 10
Příloha: xlsx46286_kopia-test_230320.xlsx (15kB, staženo 2x)
citovat
#046288
elninoslov
Ten 1 pomocný stĺp bych tam nechal pre PF
=XOR(D3<>D2;U2)

EDIT: Sorry marjankaj, nevšimol som si. Keď som reloadoval, tak to tu nebolo.
Příloha: xlsx46288_46274_test_230320.xlsx (15kB, staženo 13x)
citovat
#046290
avatar

elninoslov napsal/a:

Ten 1 pomocný stĺp bych tam nechal pre PF
=XOR(D3<>D2;U2)
EDIT: Sorry marjankaj, nevšimol som si. Keď som reloadoval, tak to tu nebolo

V pohode 1
A pre tých ktorí nemajú XOR ako napríklad ja (excel 2007).
=(D3=D2)=U2citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

jak vygenerovat a vložit QR platbu

CePino • 29.3. 11:08

VBA název cílového listu z buňky

hard • 29.3. 10:15

jak vygenerovat a vložit QR platbu

elninoslov • 29.3. 9:39

VBA název cílového listu z buňky

elninoslov • 29.3. 3:43

VBA název cílového listu z buňky

hard • 28.3. 22:36

jak vygenerovat a vložit QR platbu

CePino • 28.3. 12:05

Datum

JoKe • 28.3. 10:28