< návrat zpět

MS Excel


Téma: Zobrazení obrázku v Excelu rss

Zaslal/a 23.7.2020 14:42

Dobrý den, měl bych prozbu ohledně zobrazení obrázku.

1 ve složce jsou obrázky a sesit Excel když kliknu na daný obrázek tak by se měl zobrazit zobrazí ze pokud je za názvem .jpg je možné to odstranit, aby to zobrazilo obrázek bez koncovky .jmg.

2 Je možné, aby ve sloupečku B2 až B1000 se automatycky načetl sezna v dané složce.

3 sešit musí být v aktuální složce, kde jsou obrázky je možné to upravit tak, aby to bylo na ploše a našetlo to obrázky například ze složky: G:\Mati\001 ODB\001 Imdb\005 Fotky a jsou tam další podsložky

Děkuji za Vaši pomoc

Příloha: zip47436_ukazka.zip (83kB, staženo 5x)
Zaslat odpověď >

Strana:  1 2 3 4 5   další »
#047445
avatar
staci v kode doplnit/prepisat:

1. Set objObrazek = ActiveSheet.Pictures.Insert(strSouborObrazek & ".jpg")
2. Set rngOblastTest = Range("B2:B1000")
3. strCestaSouborObrazek = "G:\Mati\001 ODB\001 Imdb\005 Fotky\" & Target.Cells(1).Textcitovat
#047460
avatar
To jsem udělal, ale nejde nefunguje mi to.

Je možné, aby to vypsalo názvy co jsou ve složce a podsložkách jen fotky jpg. od B2:B10000.

A zobrazovalo to fotky i ty co jsou v podsložkách.
např.:
složka 01 Rodina
podsložky:
001 Rodina
002 Naši mazlíčci
APOD...

a v dané podsložce jsou fotky.

Děkujicitovat
#047518
avatar
Dobrý den,
Makro vyhledávání jsem dal do sešitu a je to v pořádku.

Jen to nezobrazuje daný obrázek, pokud jsou obrázky jen ve složce tak to ukáže, ale pokud složka má další podsložky tak to již nezobrazí.
Můžete mi prosím poradit, jak to nastavit.

Moc děkuji
Příloha: zip47518_ukazka-1.zip (384kB, staženo 2x)
citovat
#047519
avatar
kedze tam chcete mat neunikatnu cestu a este chcete mat len viditelny nazov tak neviem ako to spravit aby ste to takto dosiahli. Mozte este to rozdelit na dva stpce alebo pomocou hyperlinku.

tu posielam vzor pomocou hyperlinku .... je to namapovane tak ze adresar "Rodina" sa musi nachadzat tam kde je excel

skuste to hadam si to budete potom vediet dorobit
Příloha: zip47519_ukazka.zip (386kB, staženo 2x)
citovat
#047520
avatar
Dobrý den,
děkuji bylo by možné, aby sešit byl na ploše a soubory jinde například na D.

Nechci, aby se obrázek otevřel celí jen aby se zobrazil v excelu jak je původní ukázka co jsem přiložil.

Jen aby šlo načítat složka a její podsložky.
Tak jak se to načte. Děkuji.

Předem děkuji

Palooo napsal/a:

kedze tam chcete mat neunikatnu cestu a este chcete mat len viditelny nazov tak neviem ako to spravit aby ste to takto dosiahli. Mozte este to rozdelit na dva stpce alebo pomocou hyperlinku.

tu posielam vzor pomocou hyperlinku .... je to namapovane tak ze adresar "Rodina" sa musi nachadzat tam kde je excel

skuste to hadam si to budete potom vediet dorobitPříloha: 47519_ukazka.zip (386kB, staženo 1x)
citovat
#047521
avatar
to uz je minimalna zmena v kode

cestu mate v premenej aPath tu potom prepiste na taku aku potrebujete
Příloha: zip47521_ukazka.zip (385kB, staženo 5x)
citovat
#047522
avatar
Změnil jsem cestu
Z: C:\Data\Rodina
Na: G:\01 Rodina

Ale nic to nevyhledalo, žádný soubor.

Palooo napsal/a:

to uz je minimalna zmena v kode

cestu mate v premenej aPath tu potom prepiste na taku aku potrebujetePříloha: 47521_ukazka.zip (385kB, staženo 1x)
citovat
#047523
avatar
a vypise vam to nejaky error alevo nieco?

lebo som to skusal u seba a funguje to dobre

kod:
Dim aIndex As Integer

Sub aVlozit()
Dim aPath As String
Dim FSOLibrary As FileSystemObject
Set FSOLibrary = New FileSystemObject

aPath = "C:\data\Rodina"
aIndex = 2
LoopAllSubFolders FSOLibrary.GetFolder(aPath)
End Sub

Private Sub LoopAllSubFolders(aFolder As Folder)
Dim aSubFolder As Folder
Dim aFile As File

For Each aSubFolder In aFolder.SubFolders
LoopAllSubFolders aSubFolder
Next
For Each aFile In aFolder.Files
If aFile.Type = "JPG File" Then
Range("B" & aIndex).Hyperlinks.Add Anchor:=Range("B" & aIndex), Address:=aFile.Path, TextToDisplay:=Replace(LCase(aFile.Name), ".jpg", "")
aIndex = aIndex + 1
End If
Next
End Subcitovat
#047524
avatar
Dobrý den,
ani to mi nejde stisknu Vyhledej a jako by to načítalo a nic to nenačte.
Ani nic to nenapíše.
Moc děkuji

Ještě posílám soubor že mi to nejde.

Nechal jsem tam přímo Vaši sestu: C:\Data\Rodina
ale stále to nejde.
Příloha: zip47524_rodina-2.zip (380kB, staženo 2x)
citovat
#047525
avatar

Mati napsal/a:

Dobrý den,
ani to mi nejde stisknu Vyhledej a jako by to načítalo a nic to nenačte.
Ani nic to nenapíše.
Moc děkuji

Ještě posílám soubor že mi to nejde.Příloha: 47524_rodina-2.zip (380kB, staženo 1x)


no netusim preco to nejde. Lebo keby to nenacitalo referenciu tak by to hodilo aspon nejaky error

toto vypada ako keby to vyhladavalo v nejakom adresaru ale nic nenaslo

skuste len pre srandu prepisat:
Dim FSOLibrary As FileSystemObject
na
Dim FSOLibrary As fileSystemObject
ci to automaticky VBa neprepise na velke pismeno ..... tym zistite ci vam zobralo tu referenciucitovat

Strana:  1 2 3 4 5   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

UserForm podle názvu v buňce

Marekh • 27.10. 23:50

kopie mezi instancemi Excelu

Stalker • 27.10. 22:29

UserForm podle názvu v buňce

Jiří497 • 27.10. 22:23

Tisk na základě OptionButton

Stalker • 27.10. 22:09

den hodina minuta sekunda v jednej bunke

prosimpomoC • 27.10. 21:57

UserForm podle názvu v buňce

Marekh • 27.10. 21:08

kopie mezi instancemi Excelu

Anonym • 27.10. 20:37