< návrat zpět

MS Excel


Téma: Zobrazení obrázku v Excelu rss

Zaslal/a 23.7.2020 14:42

Dobrý den, měl bych prozbu ohledně zobrazení obrázku.

1 ve složce jsou obrázky a sesit Excel když kliknu na daný obrázek tak by se měl zobrazit zobrazí ze pokud je za názvem .jpg je možné to odstranit, aby to zobrazilo obrázek bez koncovky .jmg.

2 Je možné, aby ve sloupečku B2 až B1000 se automatycky načetl sezna v dané složce.

3 sešit musí být v aktuální složce, kde jsou obrázky je možné to upravit tak, aby to bylo na ploše a našetlo to obrázky například ze složky: G:\Mati\001 ODB\001 Imdb\005 Fotky a jsou tam další podsložky

Děkuji za Vaši pomoc

Příloha: zip47436_ukazka.zip (83kB, staženo 4x)
Zaslat odpověď >

Strana:  « předchozí  1 2 3 4 5   další »
#047563
avatar
Děkuji toto jsem již měl, ale je to složité vypisovat každou podsložku je jich 507.

A co když je odkaz např.:
H:\Avatar\001 ODB\001 Imdb\001 Herci\00001
Tak mi to nejde.

Nějaký rychlejší spůsob.

Já jsem vyzkoušel všechno ale asi jsem p..a jinak nevím.

Jiří497 napsal/a:

No a tento kód říká, že v buňce vlevo vedle názvu obrázku má být uvedený podadresář. tzn.
v A2 nebude nic, protože Slunce 1 je v uvedeném adresáři
v A3 bude Rodina\001 Pejsci, protože Mazlíček (1) je v podadresáří Rodina a dále v podadresáři 001 Pejsci
v A4, A5 a A6 bude to samé
v A7 - A9 bude Rodina\002 Rodina
citovat
#047564
avatar
Ještě je tu tato verze zobrazení obrázků.

Bohužel také nezobrazuje podsložky jen složku s obrázky.

Potřebuji, aby to ukazovalo i podsložky ne jen složky.
Příloha: zip47564_pictures.zip (443kB, staženo 0x)
citovat
#047565
avatar
Nezúfaj, dá sa vytvoriť makro, ktoré ti vygeneruje celý zvyšok adresy do pomocného stĺpca, takže to bude robiť to, čo chceš. Stačí veľmi pekne poprosiť, chlapci ti to spravia 5 5 5citovat
#047566
avatar
Jen si urážej.
Mě to nevadí.
A co tak Vy pomoct místo urážek.

Robert13 napsal/a:

Nezúfaj, dá sa vytvoriť makro, ktoré ti vygeneruje celý zvyšok adresy do pomocného stĺpca, takže to bude robiť to, čo chceš. Stačí veľmi pekne poprosiť, chlapci ti to spravia
citovat
#047567
avatar

Mati napsal/a:

Jen si urážej.
Mě to nevadí.
A co tak Vy pomoct místo urážek.

Bodaj by ti to vadilo, veď ty ani netušíš, o čom sa tu píše. 8citovat
#047568
avatar
Doporučuji použít soubor z tohoto vlákna: http://wall.cz/index.php?m=topic&id=24118&page=1#posts

Do sloupce A vygeneruje cestu a ve sloupci B soubory.
Ručně vymazat všechno co není obrázek. Obrázky (sloupec A a sloupec B) zkopírovat do svého souboru.

Provést ještě jednu úpravu ve svém makru, které je uloženo v listu. Z tohoto strCestaSouborObrazek = Range("R1").Text & "\" & Cells(Target.Cells(1).Row, Target.Cells(1).Column - 1).Text & "\" & Target.Cells(1).Text
vymazat toto Range("R1").Text & "\" & je to hned za znakem "=" a nechat jen toto:
strCestaSouborObrazek = Cells(Target.Cells(1).Row, Target.Cells(1).Column - 1).Text & "\" & Target.Cells(1).Textcitovat
#047569
avatar
Další, který raději rýpe do druhých.

marjankaj napsal/a:

Mati napsal/a:Jen si urážej.
Mě to nevadí.
A co tak Vy pomoct místo urážek.
Bodaj by ti to vadilo, veď ty ani netušíš, o čom sa tu píše.
citovat
#047570
avatar
Děkuji Jiří497

Vše funguje dobře.
Můžeš mě ještě prosím poradit?
Jen se chci zeptat, jak mám udělat, abych to mohl vybírat v rozevíracím seznamu.
Když to udělám tak to zase nejde. Mám tam přes 5900 obrázků.

V příloze je nový vzor

Děkuji
Příloha: zip47570_ukazka.zip (425kB, staženo 1x)
citovat
#047571
avatar
Vybírat vstupní adresář pro generování seznamu obrázků?

A nebo z listu DATA udělat rozevírací seznam? Ten bude pro 5900 položek nepřehledný i když podle abecedy. (V příloze nástřel List4 a DATA a vložený MODUL1)

V E2007 se mi nedaří propojit rozevírací seznam na "Tabulku1", aby výběrová oblast byla dynamická pro celý "Sloupec1"
Příloha: zip47571_ukazka.zip (197kB, staženo 1x)
citovat
#047572
elninoslov
@JoKe: dynamický zoznam z Tabuľky nefunguje nikde, myslím že ani v definovanom názve. Treba si urobiť definovaný názov s použitím OFFSET/POSUN a COUNTIF prípadne COUNTBLANK či COUNTA.
Príklad:
=OFFSET(Hárok2!$A$2;;;COUNTA(Tabuľka1[a]))citovat

Strana:  « předchozí  1 2 3 4 5   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

zavření souboru z VBA makra bez uložení

Lukas-nevimto • 3.8. 20:24

Zobrazení obrázku v Excelu

JoKe • 3.8. 19:46

Tisk s podmínkou

Jiří497 • 3.8. 15:57

blokovanie excelu

eLCHa • 3.8. 15:15

blokovanie excelu

fiala2503 • 3.8. 15:07

blokovanie excelu

eLCHa • 3.8. 14:29

Tisk s podmínkou

elninoslov • 3.8. 13:54