< návrat zpět

MS Excel


Téma: Rozkopírování dat do listů rss

Zaslal/a 21.10.2020 8:05

Ahoj.
V listě „Celkem" je jmenný seznam a zde důležitý sloupce „Zodpovídá".
V listě „Data" jsou data, která potřebuji roztřídit do jednotlivých listů podle „Zodpovídá“.

Kód by měl vypadat takto (přeloženo do lidského jazyka 1 )
Načti první jméno z listu „Celkem" ze sloupce „A"
Když najdeš toto jméno na listě „Data" ve sloupci „A" tak vyjmout všechny tyto řádky s tímto jménem a vložit je do listu se stejným jménem
(Vzhledem k tomu, že jednotlivé listy a seznam jmen na listu „Celkem" jsou tvořeny právě z listu „Data", musí se vždy alespoň jeden řádek překopírovat).
Takto to proveď u všech jmen z listu „Celkem".

Pomůže prosím někdo?
Děkuji.

Příloha: rar48510_test1.rar (21kB, staženo 7x)
Zaslat odpověď >

#048516
avatar
Jen tak narychlo
Příloha: zip48516_test2.zip (33kB, staženo 8x)
citovat
#048537
avatar
Dobrý večer a děkuji. Zítra vyzkouším.citovat
#048543
avatar
Ještě jednou děkuji.
Hází to však chybu ve formátu nakopírovaných datech a kód nedoběhne celý.
Zde se zastaví:
Worksheets(Sheets.Count).Range("A1:AR" & iCil) = arrCil
V příloze jsou data tak, jak tabulka vypadá před zavoláním kódu.

Můžete na to ještě mrknout, prosím?
Děkuji
Příloha: rar48543_test2.rar (225kB, staženo 3x)
citovat
#048545
avatar
1. Chybu to háže, protože se snažíte zapisovat do neexistujícího list. Nevím, co jste chtěl vyřešit tímto příkazem: Worksheets(Sheets.Count).Ran...
Tímto příkazem říkáte, že chcete všechno ukládat do listu 14, který ale neexistuje. Sheets.Count je 14 a list číslo 14 tam nemáte. V závorkách musí být jméno listu, do kterého data chcete vkládat. A to jsou jednotlivá jména podle tabulky v listu Celkem.
2. Sice jste si rozšířil sloupce pro kopírování, ale nezměnil jste velikost cílového pole, takže pokud by se vám to podařilo uložit, uložily by se jen dva sloupce.
3. Opravil jsem ještě načítání hlavičky. Tak jak jste si to upravil by to hlavičku nezkopírovalo.

Vyzkoušejte a dejte vědět případné další úpravy.
Příloha: zip48545_test3.zip (227kB, staženo 6x)
citovat
#048546
avatar
jo jo máte pravdu, chyb jsem tam nechal více a to tím jak jsem to zkoušel při krokování.

Každopádně jsem nyní odzkoušel a šlape dle představ.

Děkuji moc.citovat
#049476
avatar
Dobrý den.
Po delší době, kdy procedura fungovala a nijak do ni nebylo zasahováno, z ničeho nic začala zase padat.

Při snaze opravit tento pád jsem zjistil, že při rozkopírováni dat do jednotlivých listů, nevezme u jména "Šrot" všechny řádky.

Mohl by jste se tedy na to prosím ještě podívat?
V příloze aktuální data.

Děkuji moc
Příloha: rar49476_reklamace_a_neshody_po_resitelich.rar (199kB, staženo 6x)
citovat
#049482
avatar
Lidičky prosím pomoc, trápím se tím už druhý den.
Děkuji moccitovat
#049483
elninoslov
Pokus makro rozkopiruj2 :
Pozor, polka kódu je tam na vytváranie neexistujúcich listov, kontrolu a mazanie dát na existujúcich listoch.
Vyskúšajte, popis urobím dodatočne.

Inak prečo nepoužijete v liste Data objekt Tabuľka a na ňu Rýchly filter (SmartFilter)? Ten bude mať jedinečné hodnoty priamo, a každé meno máte hneď na 1 klik.
Příloha: zip49483_reklamace_a_neshody_po_resitelich.zip (318kB, staženo 8x)
citovat
#049486
avatar
Dobrý den Elninoslov. Děkuji za pomoc. Aktualizoval jsem data i proceduru a vše proběhlo jak mělo.

Nerozumím tomuto:
Pozor, polka kódu je tam na vytváranie neexistujúcich listov, kontrolu a mazanie dát na existujúcich listoch.
Vyskúšajte, popis urobím dodatočne.

ale Vaší proceduře předchází procedura, která vytváří nejprve listy, podle jmen která jsou v kontingenční tabulce na listu celkem.

Každopádně je nyní vše v pořádku.

Děkujicitovat
#049488
elninoslov
??? Mojej procedúre nič nepredchádza. Nič na vytváranie listov tam mimo mojej proc. nie je. A ak na to máte inú proc. (tá "rozkopiruj1" to nerobí), ktorú ste neuviedol, tak to nie je moja chyba.
PS: Pozerám, že som tam zabudol nepotrebný Module1 - zmažte.

Ak tam to vytváranie byť nemá, tak ten spodný cyklus
For y = 1 To UBound(arrZodp, 1)
On Error Resume Next
Set WS = Worksheets(arrZodp(y, 1))
On Error GoTo 0
If WS Is Nothing Then
Set WS = Worksheets.Add(After:=Worksheets(Worksheets.Count))
WS.Name = arrZodp(y, 1)
Else
WS.Activate
WS.UsedRange.Delete
End If

Worksheets("Data").UsedRange.Rows(1).Copy
With WS
.Cells(1, 1).PasteSpecial Paste:=xlPasteAll
.Cells(1, 1).PasteSpecial Paste:=xlPasteColumnWidths
.Cells(1, 1).Select
.Cells(2, 1).Resize(arrPocty(y, 1), Sloupcu).Value = AIZ(y)(1)
End With
Set WS = Nothing
Next y

nahraďte takýmto
For y = 1 To UBound(arrZodp, 1)
Worksheets(arrZodp(y, 1)).Cells(2, 1).Resize(arrPocty(y, 1), Sloupcu).Value = AIZ(y)(1)
Next y

a zmažte deklaráciu na konci prvého riadku
, WS As Worksheet

A ten Rýchly filter ste neskúšal? Označte si celú tbl Data, Ctrl+T, nechajte zaškrtnuté že obsahuje hlavičky, v menu Návrh vyberte Vložiť rýchly filter, vyberte Zodpovídá, OK. A teraz kliknutím na meno sa tbl vyfiltruje, prípadne si môžete zapnúť hore aj viacnásobný výber. Ak nevyhovuje tak nič.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Seznam hodnot

elninoslov • 3.3. 15:25

Automat.vyplnění formuláře daty z Excelu

mullekri • 3.3. 14:23

Automat.vyplnění formuláře daty z Excelu

Rejpal • 3.3. 13:47

Automat.vyplnění formuláře daty z Excelu

mullekri • 3.3. 13:12

Automat.vyplnění formuláře daty z Excelu

mullekri • 3.3. 13:09

Automat.vyplnění formuláře daty z Excelu

mullekri • 3.3. 13:08

Seznam hodnot

pavelo • 3.3. 11:43