< návrat zpět

MS Excel


Téma: přenos formatu bunky rss

Zaslal/a 27.11.2020 8:10

Dobrý den,
potřebuji mezi různými bunkami v listu přenést formát
ALE POUZE "sloučení buněk". např tři řádky (v prvním sloupci) budou sloučeny do jedné buňky, další dva sloupce zůstanou beze zmeny a 4+5 sloupec bude zase sloučený.
Podmíněné formátování, číselné (měna, datum,...), obarvení musí zůstat nezměněno.
Dá se to vůbec (Ctrl+c -> CTRL+V, "metličkou", ...)?

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2 3 4   další »
#049027
avatar
Podle mě to nejde.
Skutečně chcete 3 sloučené buňky zkopírovat do 2 sloučených buňek?
"..např. 3 řádky (v prvním sloupci) ... do 4+5.."citovat
#049029
lugr

Jiří497 napsal/a:

Podle mě to nejde.
Skutečně chcete 3 sloučené buňky zkopírovat do 2 sloučených buňek?
"..např. 3 řádky (v prvním sloupci) ... do 4+5.."


Podle mě myslí např. Range("B2:B4") sloučené vložit pouze formátování do Range("E2:E4").

možná něco takového:

Sheets("List1").Range("B2:B4").copy
Sheets("list1").Range("E2").PasteSpecial xlPasteFormats
citovat
#049030
avatar
to lugr
ANO, ale "PasteFormats" přenese všechny formáty (číslo, tučné písmo, podbarvení...) já potřebuji JEN sloučit bunky.citovat
#049031
avatar
V podstatě 1. sloupec je "vzor" a idealně celý zkopírovat a "nějak vložit" do potřebných sloupců (aby se mi JEN sloučily buňky dle toho prvního).citovat
#049033
avatar
napadlo mě zkopírovat sloupec A, vložit, nastavit bez výplně, automatickou barvu písma a vymazat obsah.Makro jsem nahrál přes záznamník a kopíroval do sloupce G, takže by se to muselo upravit třeba na sloupec aktivní buňky (to už není pro mě 5 )
Sub Makro1()
Columns("A:A").Select
Selection.Copy
Columns("G:G").Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
With Selection.Interior
.Pattern = xlNone
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With
With Selection.Font
.ColorIndex = xlAutomatic
.TintAndShade = 0
End With
Selection.ClearContents
End Sub
citovat
#049034
avatar
to Veny
"Podmíněné formátování, číselné (měna, datum,...), obarvení musí zůstat nezměněno."

makro "přemázne formát v těch sloupcích... Já ho tam potřebuji zachovat a JEN sloučit buňky.citovat
#049035
avatar
Jen sloučit buňky.
Range("G5:I5").MergeCells = True
Co tak použit záznamník?citovat
#049036
avatar

George007 napsal/a:


makro "přemázne formát v těch sloupcích... Já ho tam potřebuji zachovat a JEN sloučit buňky.


já reagoval na
ANO, ale "PasteFormats" přenese všechny formáty (číslo, tučné písmo, podbarvení...) já potřebuji JEN sloučit bunky.
Takže omluvacitovat
#049037
avatar
A toto ti nevyhovuje? Vyznač oblasť a spusti makro.
Sub Makro2()
Application.DisplayAlerts = False
With Selection
.MergeCells = True
End With
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
citovat
#049102
avatar
to marjankaj
Takhle to nepujde. Ve zkratce - 1. sloupec je "vzor", ze kterého potřebuji na ostatní (některé) sloupce přenést formatování - POUZE "SLOUČENÍ BUNĚK". IDEÁLNĚ NĚJAK RUČNĚ, NE MAKREM.citovat

Strana:  1 2 3 4   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

excel se mi pokakal nefunguje funkce roztažení

lugr • 24.1. 8:21

excel se mi pokakal nefunguje funkce roztažení

Fantasyk • 23.1. 21:57

hromadne doplnenie ciarky

marjankaj • 22.1. 20:11

hromadne doplnenie ciarky

michalko • 22.1. 19:49

Tabulka dovolených 2021

lugr • 22.1. 17:59

Tabulka dovolených 2021

00001 • 22.1. 15:38

řazení dat - Makro nereaguje změnu v daném listu

elninoslov • 22.1. 13:15