< návrat zpět

MS Excel


Téma: Kalkulace nákladu rss

Zaslal/a 2.9.2022 15:03

Dobrý den,
chtěl bych moct poprosit, jestli by někdo nepomohl s tabulkou
Mela by pocitat spotrebu elektricke energie na zarizenich, podle vložené sazby.
Prvním menu by měl být typ zařízení, v druhe zavislé menu typ. potom by se z menu dal počet a tím bý se automaticky doplnila spotřeba zařízeni podle počtu zařízení.
potom součet měsíčně ročně.
Nakonec kolik ušetří za internet bude 220 nebo 342,5 měsíčně
a porovnání jestli elekrina stoji vic nez kolik usetri za internet.

Testoval jsem yavisle rozeviraci menu aby podle zarizeni vybral nazev, ale masakr cele se to zamotalo. 6

Prosim o pomoc, dekuji mnohokrat

Příloha: zip53314_test.zip (88kB, staženo 10x)
Zaslat odpověď >

#053315
avatar
Možná pokud by to nejáký guru uměl vytvořit externí data, treba excel data kde by se to aktualizovalo a propisovalo do tohoto formulaře?citovat
#053316
elninoslov
Príklad. Ak by mal byť teda list DATA v samostatnom súbore, tak by sa urobilo načítavanie týchto dát z toho samostatného súboru cez PowerQuery dotaz do skrytého listu, kde by bola skrytá kópia. Lebo neviem či by šli nalinkovať dynamické zoznamy z iného súboru počítaného vzorcami. Ani sa mi nechce to skúšať momentálne.
Příloha: xlsx53316_kalkulace-nakladu.xlsx (95kB, staženo 10x)
citovat
#053318
avatar

elninoslov napsal/a:

Príklad. Ak by mal byť teda list DATA v samostatnom súbore, tak by sa urobilo načítavanie týchto dát z toho samostatného súboru cez PowerQuery dotaz do skrytého listu, kde by bola skrytá kópia. Lebo neviem či by šli nalinkovať dynamické zoznamy z iného súboru počítaného vzorcami. Ani sa mi nechce to skúšať momentálne.Příloha: 53316_kalkulace-nakladu.xlsx (95kB, staženo 3x)


Vypada to super
slo by udelat jeste policko celkovy rozdil nakladu kolik platim za eletrinu pripojenych zarizeni a kolik za internet “dostavam” kdyz ho mam zdarma, ze mam doma ty zarizeni?
Tak ten rozdíl - minusiva castka pokud za internet dostvam vice nez platim za elektrinu plusova pokud za elektrinu platim vic

Dekuji moccitovat
#053319
elninoslov
Žiaľ netuším čo chcete, tak mi to tam pekne manuálne vypočítajte, zapíšte, vyfarbite, a potom slovne popíšte čo ste pri výpočte odkiaľ akú hodnotu bral. Vzorec a dynamické chovanie Vám urobím.
Příloha: xlsx53319_kalkulace-nakladu.xlsx (96kB, staženo 12x)
citovat
#053434
avatar

elninoslov napsal/a:

Žiaľ netuším čo chcete, tak mi to tam pekne manuálne vypočítajte, zapíšte, vyfarbite, a potom slovne popíšte čo ste pri výpočte odkiaľ akú hodnotu bral. Vzorec a dynamické chovanie Vám urobím.Příloha: 53319_kalkulace-nakladu.xlsx (96kB, staženo 5x)


Dobrý den,
tabulka je super.
Mohl bych poprosit o par malickosti poradit

1. V listu data pokud pridam na dalsi radek zarizeni hodi to error "tato bunka neni konzistentni se vzorcem sloupce.

2. Pokud do radku v listu data, pridat napriklad solarni zarizeni, potreboval bych i pridat i sloupec výkon aby mi to odecitalo od spotreby.

Dekuji
Příloha: zip53434_kalkulacni-list-nakladu-test.zip (65kB, staženo 10x)
citovat
#053435
elninoslov
Naschvál som tam pridal aby bola zobrazená pomlčka v tých bunkách so vzorcami v stĺpci Zařízení, aby neboli prázdne. Aby Vás trklo, že tam niečo je. Vidíte, že je tam vzorec odkazujúci na hlavičku Tabuľky? A tie krásne červeno+zelené dvojice súvisiacich dát (teda názov zariadenia+spotreba) mali byť jasné - pridávate dvojice stĺpcov, NIE RIADKY.

Riadky Tabuľky pridávate iba v prípade nedostatku predimenzovaných riadkov v ktoromkoľvek stĺpci, a to natiahnutím za pravydolný roh. Najskôr si ale posuňte tie spodné tbl. Samozrejme má Tabuľka vlastnosť automatického pridávania riadkov pripísaním dát do niektorého stĺpca, ale keďže vidím, že ste schopný prepísať ručne aj stĺpec so vzorcom, tak preto vravím ťahať za pravýdolný roh.

Ak tam chcete dať zariadenie ako zdroj energie, tak ho zapíšte so zápornou spotrebou. No akékoľvek počítanie prijatej energie z nestálych zdrojov diskvalifikuje celý výpočet - je nestabilné. Veď ten solár predsa nedodáva 24/7...citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

Alfan • 26.4. 7:56

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

lubo • 25.4. 19:18

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 15:12

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 15:08

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 14:21