< návrat zpět

MS Excel


Téma: Nestandardní podmínka pro podmínění formátování rss

Zaslal/a 15.10.2023 15:56

Zadání:
Podle proměnného nastavení velikosti písma potřebuji s pomocí podmíněného formátování barevně odlišit pozadí buněk ve vymezené oblasti.
Podmínku pro barvu pozadí v buňkách oblasti chci zadat pomocí výběrového vzorce v rámci podmíněného formátu.
Problém:
Nenašel jsem standardní funkci listu, která by vyhodnocovala nastavenou velikost písma v buňce a kterou bych mohl ve výběrovém vzorci použít.
Pokus:
Napsal jsem UDF, která reaguje na nastaveou velikost písma v buňce a tuto UDF jsem vložil do výběrového vzorce pro podmíněné formátování.
Výsledek:
Vše se tváří normálně včetně přijaté konstrukce výběrového vzorce. Vytvořený podmíněný formát bohužel ale na tuto podmínku vůbec nereaguje.
Závěr:
Zdá se, že výběrový vzorec pro podmíněné formátování neumí vyhodnocovat výsledek použité UDF (v Helpu jsem žádné takové omezení nenašel).
Prosba:
Hledám alternativní postup, který by pro mé zadání pracoval správně.

Zaslat odpověď >

#055541
avatar
Problém jsem vyřešil. Nefunkčnost měla dva důvody. Kvůli vyvolání reakce na změnu velikosti fontu bylo nutné uměle vyvolat přepočítání vzorců. To jsem provedl formální změnou vhodné hodnoty na listu. Navíc se ukázalo, že přepočet vzorců předbíhal asynchronní změnu vlastnosti Font.Size. Po vložení zpožďovací smyčky na 0,05 sec probíhá reakce podmíněného formátu na použitou UDF správně. Tím ruším své varování před možnou nefunkčností UDF v rámci výběrové podmínky pro podmíněné formátování.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse