< návrat zpět

MS Excel


Téma: Hodnoty v dynamicky generovaném formuláři rss

Zaslal/a 29.10.2023 21:36

Dobrý den,

chtěl bych vytvořit forms pro zpracování volebních hlasovacích lístků. Předem není znám počet kandidátů proto se formulář generuje dynamicky podle počtu kandidátů v základním seznamu, záměr je každý lístek zpracovat a uložit jako řádková data, která se následně nasčítají do tabulky a provede se automatické vyhodnocení. Podařilo se mi nějakým způsobem vygenerovat formulář (graficky jsem ho zatím neřešil, jdu v tomto momentě po základní funkčnosti), ale nedaří se mi vyčíst hodnoty z jednotlivých Option Button abych je zapsal do řádkových dat (zatím si je zobrazuji pouze jako text v MSGBOXU. Napadá Vás jak na to ?? Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.

Jirka

Příloha: zip55595_dynamicky-formular.zip (30kB, staženo 2x)
Zaslat odpověď >

#055596
elninoslov
Nejako som ten popis nepobral.
Na jednom hlasovacom lístku máte X kandidátov. A pri každom kandidátovi môžete zaškrtnúť Áno/Nie/Zdržal. Doslovne pri každom - naraz. Naraz ? A ako potom vyhodnocujete kto je zvolený? Ak môže vzniknúť mrte možností kombinácií. Niekto zvoli ANO pre k1, k2 a NIE pre k3. Iný zvolí NIE pre k1 a ANO pre k3 no pri k2 sa zdrží. Ďalší dá 3x NIE, ...
Ak toto preklenieme, tak potom po vyplnení formulára (odpísaní papierového lístku ???) sa potom prevedie zápis tlačítkom?citovat
#055597
elninoslov
A ešte ma napadlo použiť Class s Events a dosiahnuť tým možnosť zafarbenia volieb.citovat
#055598
avatar
Pokusím se vysvětlit:
Aby se nemuselo hlasovat zvlášť pro každého kandidáta je hromadný lístek, kde se já jako hlasující vyjádřím ke každému kandidátovi zda jsem PRO (ANO) PROTI (NE) nebo se zdržím. Tak vypadá hlasovací lístek, kde jsou vytištěna jména a ke každému jménu zaškrtne volitel svou volbu pro každého kandidáta. Volební komise každý lístek vezme, a pomocí formuláře tuto volbu zapíše do řádkových dat (vyhodnocovací proceduru jsem zatím neřešil, nejdříve je potřeba sesbírat ta data). Pak už jen stačí spočítat počet ANO NE ZDRŽEL pro každého kandidáta.
Zpracování pak proběhne tak, že se vygeneruje formulář podle tabulky kandidátů, volební komise vyplní podobu hlasovacího lístku do formuláře a na konci přes tlačítko ulož zapíše hodnoty. Tím dojde k zapsání do dat a vynulování proměnných a celý cyklus se zopakuje pro každý lístek. Na konci bude sečteno a vyhodnoceno dle níže uvedených kritérií.


Funkce do které se bude volit jsou 2, kandidátů třeba 10. Uspěje ten, kdo má nejvíce ANO, v případě rovnosti hlasů ten, kdo má k těm ANO méně NE.

Problém je v tom, že já z toho formuláře neumím aktuálně vyčíst ty hodnoty Option Button, které vygeneruje ten skript.

Snad jsem to popsal srozumitelně.

Děkuju že se tím zabýváte.citovat
#055599
elninoslov
V tom prípade som Vás pochopil správne, a obe verzie Vám budú fungovať.citovat
#055605
avatar

elninoslov napsal/a:

V tom prípade som Vás pochopil správne, a obe verzie Vám budú fungovať.


Funguje to parádně. Strašně moc děkuju. 1

Jirkacitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse