< návrat zpět

MS Excel


Téma: mazání řádků s výpisem rss

Zaslal/a 31.7.2011 1:02

Dobrý den,
Pracuji se sestavou v excelu a potřebuji:
1.odmazat řádky které mají shodnou hodnotu (kód) ve sloupci "id" a "puvod". Musí to umět rozeznam velká a malá písmena v kódu. Odmazat se musí i záznamy označené žlutě v soboru.
Dále bych potřeboval, aby se na konec tabulky vypsal rozdíl ze sloupce cena z odmazaných řádků, ve struktuře:
linka;počet smazaných záznamů;rozdíl v kč; rozdíl v eur.
Je toto možné udělat v excelu?

Příloha: zip5639_jizdenky.zip (13kB, staženo 15x)
Zaslat odpověď >

#005641
avatar
Chcete-li začit, vyberte filtr v horní části sloupce, například id a vyberte Filtr podle barvy - žlutá. Pak, ve sloupce mena, odstranit filtr Vybrat vše a označit Kč. Klepněte přímo pod slopuci jizdne a vyberte AutoSum. Zkopírujte výsledek kam chete pomocí příkazu Copy - Paste Special - Values (Kopírovat - Volžít jinak - Hodnoty). Vydělite a odstranite řádky žluté. Pak se vrátí všechny filtry Clear filter from (Vymazat filtr z id a mena).
Vydělite sloupec id a puvod zároven pomoci klávesy CTRL i vyberte příkaz Conditional Formatting - Highlight Cells Rules - Duplicate Values - values with - red text (Podmíněné formátování - Zvýraznit bunky pravidel - duplicitní hodnoty -hodnoty s - červený text). Vyberte filtr v id a pak vyberte Filtr podle barvy - Filter by font color (Filtrovat podle barvy písma). Pak, ve sloupce mena, odstranit filtr Vybrat vše a označit Kč. Klepněte přímo pod slopuci jizdne a vyberte AutoSum. Zkopírujte výsledek kam chete pomocí příkazu Copy - Paste Special - Values (Kopírovat - Volžít jinak - Hodnoty).A pak si můžete změnit i spočítat euro. Pak se vrátí všechny filtry Clear filter from (Vymazat filtr z id a mena).
Vyberte filtr v puvod a pak vyberte Filtr podle barvy - Filter by font color (Filtrovat podle barvy písma). Pak, ve sloupce mena, odstranit filtr Vybrat vše a označit Kč. Klepněte přímo pod slopuci jizdne a vyberte AutoSum. Zkopírujte výsledek kam chete pomocí příkazu Copy - Paste Special - Values (Kopírovat - Volžít jinak - Hodnoty). A pak si můžete změnit i spočítat euro. Pak se vrátí všechny filtry Clear filter from (Vymazat filtr z id a mena).
Pomocí klávesy CTRL a ručně vybrat všecny řádky s červeným textem, a klepněte na příkaz Delete rows (Odstranit).citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse