< návrat zpět

MS Excel


Téma: smaž řádky nad rss

Zaslal/a 19.8.2011 10:27

Dobrý den,

trošku v problematice tápu, proto prosím zkušenější o radu 4
Vím sice, jak makrem zařídit, aby se mi smazal řádek obsahující buňku určité hodnoty. Potřebovala bych ale smazat dva řádky nad touto hodnotou (musím vyselektovat určitý typ přijaté platby, tedy zároveň s řádkem obsahujícím jméno odesílatele smazat předcházející řádky s částkou a variabilním symbolem)

Předem děkuji za jakoukoliv pomoc :)

Zaslat odpověď >

#005832
avatar
Ještě malé upřesnění situace: řádek obsahující jméno odesílatele, kterého chci vymazat, se za sebou nachází vždy dvakrát v rámci jednoho bankovního data. Takže posloupnost řádků je částka, variabilní symbol, jméno, jméno.citovat
#005833
Jeza.m
Ahoj,

Jestli jsem to dobře pochopil, tak makro prohledá určitý sloupec na určitou hodnotu (jméno), v případě že ho najde, tak získá řádek prvního výskytu a smaže následující řádek, vlastní řádek a dva řádky nad, takže oblast 4 řádků.
Jestli Ano, tak viz. příloha :-). Po stisku tlačítka se zobrazí okno pro zadání jména - toto se vyhledá ve sloupci b podle výše zmíněného pravidla smaže.

M@
Příloha: zip5833_mazani_rows.zip (7kB, staženo 27x)
citovat
#005834
avatar
Perfektní, moc děkuju :)

Můžu mít ještě troufalou ale už málo podstatnou prosbu? Lze příkaz i upravit, aby makro provedlo všechno smazání konkrétního jména bez opětovného ptaní? (dat, která musí zmiznout je řádově pár set...)citovat
#005837
Začátečník
Stačí zakázat dotaz na výmaz dalších dat a jeho vyhodnocení.

To Jeza.m
upravil jsem to v tvém souboru.

Lon
Příloha: zip5837_mazani_rows.zip (8kB, staženo 30x)
citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse